VärnäsVisa Värnäsreviret på en större karta


  Uppdaterat: 2014-04-11
  Län : Dalarna/Värmland
  Status vintern 2013/14 : Familjegruppe
  Antal per mars 2014
  Min : 4
  Föryngring 2013 : ja

  Nytt revirmarkerande par 2012

  150924 Inga kvar i Värnäs
  Det är den senaste rovdjursinventeringen av Länsstyrelsen som visar att flera vargar har försvunnit. I Värnäsreviret fanns sex vargar men efter vinterns inventering kan Per Larsson konstatera att inga av dem finns kvar.Några tecken på tjuvjakt har inte säkrats, men det kan inte uteslutas.

  140831 Varg sköts i Värmland
  UPPDATERAD TEXT En varg sköts på söndagen inne i en fårhage. Två tackor dog innan vargen avlivades. Tidigare uppgifter om att en varg ska ha skjutits i Värnäs nu i lördags är felaktiga.

  140111 Sex bekräftade vargföryngringar - fler kommer inom kort
  I våras föddes det vargvalpar i reviren Vismen och Forshaga. Det visar ny DNA-analys av spillning. I Värmland finns sedan tidigare bekräftade vargföryngringar i Värnäs, Aamäck, Loka och Glaskogen. Men det har skett föryngringar i betydligt fler värmländska vargrevir än så. Nästa vecka väntas nästa svar från fler DNA-analyser.

  130409 Jägareförbundet: Rovdjursförekomst på berördas villkor
  Uttalande av 85 ombud och ett antal medlemmar och gäster vid Jägareförbundet Värmlands länsstämma på Värmlandsporten, Värnäs 6 april. Ombuden representerar över 8.000 medlemmar i Värmland.

  130205 Påskjuten varg skadades inte
  Jakten i Värmland började i lördags och på måndagsförmiddagen gick länsstyrelsen ut med information om att den första vargen i Värnäsområdet var fälld.

  130204 En varg har skjutits
  Jakten i Värmland började i lördags och på måndagsförmiddagen sköts den första vargen i Värnäsområdet. Vargen är skadeskjuten och eftersök pågår.

  130201 Genetiskt värdefulla vargar i Acksjöreviret
  Igår beslutade Naturvårdsverket om selektiv och riktad vargjakt i reviren Acksjön och Brattfors för Värmlands län. På grund av förändringar i vissa av de utpekade reviren utgår Acksjön och ersätts av reviret i Värnäs.

  120314 Jägare upprörs över vargens älgjakt
  Om allmänheten blev medveten om hur vargens jakt på älg går till skulle fler anse att vargen skulle jagas. Det menar 86-årige jägaren Per Persson från Värnäs i norra Klarälvdalen, som också anser att vargarnas matvanor är ett hot mot älgstammen.

  .....

vargrevlogonew73