Ullerud  Uppdaterat: 2016-01-09
  Län : Värmland
  Status vintern 2012/13 : Familjegruppe
  Antal per feb 2013
  Min : 3
  Föryngring 2012 : ja

  Se även gårdsjöreviret.

  Enligt länsstyrelsen i Värmland: En fråga som har gäckat oss under senare delen av vintern har varit hur man ska tolka spårningarna från Gårdsjöreviret. Spårningar har gjorts på olika konstellationer av varg där och som mest har tre individer spårats i sälls

  2013


  Tiken från Brattfors DNA-regnr G55-11

  Hanen från Jangen 6 DNA-regnr G11-13

  151218 Åter möjligt att överklaga vargjakt?
  En varg skjuten i Gårdsjöreviret den 18 januari 2015. Foto: Gunnar Glöersen/Jägareförbundet. För två år sedan förlorade miljöorganisationerna rätten att överklaga licensjakten på varg.

  151016 Jämthunden Klara överlevde brutal vargattack
  SUNNE: Två vargar angrep jakthund i Gårdsjöreviret Jämthunden Klara bar skyddsväst på älgjakten i måndags vid Ransjön i Sunne.

  150530 Jägare vill ha ersättning för stoppad vargjakt
  En av vargarna som sköts i Gårdsjöreviret när årets jakt till slut kom igång. Foto: Länsstyrelsen i Värmland. De jägare som drabbades av den stoppade vargjakten i vintras vill nu ha ersättning för resor, stughyror med mera.

  150310 Analys av antalet vargar dröjer
  Vinterns licensjakt är en av orsakerna till att analysen av antalet vargar i Sverige dröjer. Vargen på bilden sköts i Gårdsjöreviret i januari. Foto: Gunnar Glöersen/Jägareförbundet. Årets uppskattning av hur många vargar som finns i Sverige dröjer.

  150225 Vargjakten: -Ett” revir var två
  Vid årets licensjakt skulle Värmlands Gårdsjörevir tömmas. Jägarna menade redan innan jakten att det i själva verket handlade om två vargrevir.

  150225 Nytt vargrevir efter tjuvjakt
  Illegal jakt på en varghanne i Gårdsjöreviret i Munkforstrakten bidrog troligen att ett nytt vargrevir bildades förra vintern.

  150128 Värmlands viltstammar kraschar - vargstammen växer"
  PRESSMEDDELANDE. Vargjakten i Värmland är avlyst. Efter tolv dagars jakt har licensen på 24 vargar fyllts. Den sista vargen sköts i Forshagareviret. Erfarenheterna från det intilliggande så kallade Gårdsjöreviret talar för att vi måste utveckla varginventeringen.

  150128 Vargjakten i Värmlands län är avslutad
  Beslut om licensjakt på varg i Värmlands län omfattade 24 vargar. Jakten började den 16 januari och under jaktperioden fälldes 14 vargar inom det södra jaktområdet som omfattade reviren Gårdsjö och Forshaga. 10 fälldes inom det norra jaktområdet som omfattade reviren Medskogen och Kläggen. Jakten avslutades den 27 januari.

  150128 Det finns mer varg än beräknat!
  Vargjakten i Värmland är avlyst. Efter tolv dagars jakt har licensen på 24 vargar fyllts. Den sista vargen sköts i Forshagareviret. Erfarenheterna från det intilliggande sk. Gårdsjöreviret talar för att vi måste utveckla varginventeringen, skriver Lennart Johannesson, ordförande i Jägareförbundet Värmland, i ett pressmeddelande.

  150126 Fem vargar fällda i helgen
  Ytterligare fem vargar sköts under vargjakten i Värmland i helgen. Tre vargar sköts under söndagen. Två av dem fälldes norr om Östmark i jaktområde ett som omfattar Kläggen- och Medskogenreviren. En av vargarna sköts i jaktområde två, det vill säga Gårdsjö- och Forshagareviren längre söderut.

  150125 Varg nummer 17 och 18 skjutna
  Den 17:e och 18:e vargen i licensjakten sköts på lördagen. Lördagens första varg sköts i Gårdsjöreviret i Östra Ämtervik. Senare sköts ännu en varg i det norra jaktområdet. Länstyrelsen har skickat ut besikningsmän till platserna. Det återstår nu sex vargar av kvoten.

  150123 Vargjägarna tvingades skjuta älg
  För jägarna i den norra delen av Gårdsjöreviret bjöd tisdagens vargjakt på mer dramatik än vanligt. Utöver två vargar sköts också en svårt vargriven älg. Det var efter att den första vargen fällts blodiga spår från den skadade älgen påträffades.

  150121 Två vargar skjutna under tisdagen
  Efter vargjaktens femte dag återstår nio vargar att skjuta i Värmland. På tisdagen sköts ytterligare två vargar i Värmland. Båda i det södra jaktområdet i reviren Forshaga och Gårdsjö. Båda sköts på eftermiddagen.

  150121 16:e vargen skjuten
  Ytterligare en varg skjöts idag, strax efter kl 14. Den senast skjutna vargen tillhör troligen Gårdsjöreviret och är en tik. Nu återstår åtta vargar av den totala kvoten på 24 djur som får skjutas i Värmland vid årets jakt.

  150116 JUST NU: Första vargen skjuten
  Enligt länsstyrelsen har den första vargen skjutits. Den ska ha fällts i Gårdsjö-reviret nu på morgonen. 23 vargar återstår av tilldelningen.

  150108 Licensjakt på varg i Värmland börjar 9 januari
  Imorgon fredag den 9 januari börjar licensjakt på varg i Värmlands län. 24 vargar inom reviren Forshaga, Gårdsjö, Medskogen och Kläggen får skjutas under perioden 9 januari till och med 15 februari, eller till att Länsstyrelsen dessförinnan avlyser jakten.

  141128 Dubbelt så många i Värmland
  Högst 24 vargar inom reviren Forshaga, Gårdsjö, Medskogen och Kläggen får fällas i Värmland, enligt länsstyrelsens beslut. Jakten får bedrivas från och med 9 januari till och med 15 februari 2015 eller till dess att länsstyrelsen dessförinnan avlyser jakten. 24 vargar får fällas inom två jaktområden som omfattar reviren Forshaga, Gårdsjö, Medskogen och Kläggen.

  141128 Beslut om licensjakt på varg i Värmland
  Länsstyrelsen Värmland har beslutat om licensjakt på högst 24 vargar inom reviren Forshaga, Gårdsjö, Medskogen och Kläggen. Jakten får bedrivas från och med 9 januari till och med 15 februari 2015 eller till dess att Länsstyrelsen dessförinnan avlyser jakten.

  130429 Fler bygger rovdjursstängsel runt sina djur
  Allt fler i Västra Götaland väljer att sätta upp rovdjursstängsel för att skydda sina djur. Fårägaren Arne Albertsson i Åsebol söder om Gårdsjö har satt upp flera kilometer stängsel, men har ändå haft påhälsning av varg i sina hagar.

  141030 Ulvekveld i Østmarka 11. november
  Foreningen Våre Rovdyr arrangerer åpen temakveld om ulv på Skullerudstua i Oslo tirsdag 11. november 2014 kl. 18.00 - 21.00.Tuva Thorson fra Langedrag Naturpark deler av sin kunnskap og erfaring fra 32 års arbeid med ulv. Fotograf Ivar Johannes Knai forteller og viser film og bilder fra fantastiske opplevelser med østmarkaulvene. Stein Lier Hansen holder foredrag om ulv, rovdyr og den store sammenhengen.

  140508 Vil du vite mer om Østmarkaulvene?
  Statens naturoppsyn samler forskere, barn, unge og alle interesserte på Skullerudstua i Østmarka 9. og 10. mai, for å dele av den nyeste kunnskapen om ulv.

  140213 Ulv, ulv på Skullerudstua
  Onsdag handler det om ulv på Skullerudstua. Ulv er temaet når Tuva Thorson fra Langedrag naturpark kommer til Skullerudstua og deler av sin 32 år lange erfaring. Naturfotograf Geir Skillebæk og Christian Hillmann fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus vil også være tilstede på onsdagens temamøte om ulv, som er i regi av Foreningen Våre Rovdyr.

  .....

vargrevlogonew73