Storfors  Uppdaterat: 2015-08-01
  Län : Värmland
  Status mars 2005 : Upplöst
  Föryngring 2002 : ja
  Föryngring 2003 : nej

  Föräldrahane från Hagfors 2

  Föräldrahona från Filipstad

  150520 Tre meter lång rovdjursfälla hittad
  En tre meter lång och två meter hög fälla byggd i trä har hittats i Storfors. I botten fanns en fallucka.

  140925 Varg skjuten i Kungskogenreviret
  En varg som det var utlyst skyddsjakt på, sköts i går kväll i Kungskogenreviret, mellan Kristinehamn och Karlstad. Vargen som sköts var en tik på 35 kilo, enligt Länsstyrelsen troligtvis en fjolårsvarg som hållt sig kvar i reviret. Vargen tros ligga bakom tre angrepp i Väsetrakten i somras och ytterligare två mindre angrepp av får i våras i Storfors kommun. Vargen kommer nu att skickas till Statens Veterinärmedicinska Anstalt för obduktion och för att man ska kunna matcha mot tidigare taget DNA på vargar i reviret.

  140911 Skyddsjakt på en varg i Kungskogenreviret
  Efter gårdagens vargangrepp i Molkomstrakten där ungefär 30 får dog utlyser Länsstyrelsen nu skyddsjakt på en varg i Kungskogenreviret. Reviret ligger i Karlstads, Filipstads, Kristinehamns och Storfors kommuner.

  140911 Beslut om skyddsjakt på varg i flera av länets kommuner
  Idag den 11 september har Länsstyrelsen Värmland på eget initiativ beslutat om skyddsjakt på en varg inom Karlstads, Filipstads, Kristinehamns och Storfors kommuner. Länsstyrelsen bedömer att det är en eller flera vargar i Kungskogenreviret som har angripit får vid flera tillfällen under 2014.

  120831 Møtte bjørn i turløypa
  RANA: Kvinnen var nesten ferdig med skogsturen da hun støtte på en bjørn i turløypa på Storforshei.

  120419 Misstänkt kött hittades i träd
  En privatperson hittade på måndagen kött som lagts ut samt hängt upp i ett träd i Bjurtjärn i Storfors kommun och man misstänker att det placerats ut för att locka rovdjur.

  .....

vargrevlogonew73