Osdalen-ElvdalenVisa större karta


  Uppdaterat: 2015-11-18
  Län : Hedmark
  Status 2005-06-01 : Ensam revirmarkerande varg.
  Status januari 2006 : Enslig varg
  Status april 2007 : Revirmarkerande par
  Status juni 2008 : Revirmarkerande par
  Min : 5
  Max : 6
  Föryngring 2007 : ?
  Föryngring 2008 : ja
  Föryngring 2009 : ja

  Hanen som var far till kullet 2008 försvunnen

  Ny hane i reviret vintern 08/09. Invandrat från den Finsk/Ryske stam

  Mer information 1 >>>

  M0905 Föräldrahane 49kg

  161122 Ås klar for ulvejakt
  Odd Arne Ås gleder seg til neste års ulvejakt etter at politiet har tatt hans våpenklage til følge. Nå får den erfarne jegeren fra Koppang igjen jakte med eget våpen.

  161020 Ikke bekymret over bjørnen
  MÅLSELV: Bonde Arne Byberg har hver sommer kyr, kviger og kalver gående i Iselvdalen. Og han kan fortelle at det har vært bjørn i Iselvdalen de siste seks-sju årene.

  160811 Får felle bjørn i Stor-Elvdal
  Det er gitt skadefellingtillatelse på én bjørn i deler av Stor-Elvdal. Det ble funnet en død søye i Stor-Grytdalen 7.

  160728 Skjøt bjørn i Hedmark
  tung hannbjørn ble i går kveld felt ved Myklebysæter i Stor-Elvdal. Det var det kommunale fellingslaget som skjøt bjørnen som var observert på to viltkameraer.

  160719 To bjørner kan felles i Hedmark
  Fylkesmannen i Hedmark har gitt fellingstillatelse på to bjørner. Den ene gjelder området til Mykleby beitelag i Stor-Elvdal og den andre gjelder på vestsiden av Glomma i deler av Kongsvinger, Grue, Åsnes , Våler og Elverum.

  160713 Felte 20 år gammel bjørn
  De fleste av de 166 døde store rovdyrene som Rovdata har undersøkt det siste året var under fem år gamle. Noen var imidlertid godt oppi årene, som hannbjørnen på 20 år som ble felt i Stor-Elvdal kommune 25.

  160624 Får ikke felle bjørn i Stor-Elvdal +
  (krever innlogging) Stor-Elvdal kommune har fått avslag på søknaden om fellingstillatelse på en bjørn i Mykleby beiteområde.

  160616 Frykter store tap +
  (krever innlogging) Ola og Lars Rudi mistet ett av tre lam på beite i fjor. Nå skal sauen til fjells igjen. Denne uka slipper far og sønn Rudi 650 søyer og lam på grensa mellom Ringebu, Stor-Elvdal og Sør-Fron.

  160423 Sauebonde tror ikke alle får fellingstillatelse like kjapt som Kiær
  HAMAR (NRK): Sauebonden Per Lindholt er glad for at Anders Kiær fikk felle bjørn i Stor-Elvdal, men tror at han selv og andre bønder bare kan drømme om samme behandling.

  160418 Har gitt fellingstillatelse på bjørn i Stor-Elvdal
  Miljødirektoratet ga 15. april fellingstillatelse på én bjørn i Stor-Elvdal. Fellingsområdet er primært innenfor Mykleby beitelag sitt beiteområde, ytre avgrensning Glomma i øst, Imsdalen i nord, kommunegrense mot Ringebu og Øyer i vest og kommunegrense mot Ringsaker og Åmot i sør.

  151013 Fikk sparken som vokterhunder i Sollia
  SOLLIA/IMSROA: Arctus og Ursus skulle passe på saueflokken i Stor-Elvdal mot jerv i sommer. Det gikk ikke som planlagt, så nå har de fått sparken.

  150809 Bamsen reiste seg sju meter fra Ivar
  – Har sett to bjørner på kort tid. RUNDHAUG: – Bjørnen så rett på meg, forteller Ivar Byberg (16), som kom uforvarende på en bjørn i Iselvdalen.

  150726 Bjørn felt i Stor-Elvdal
  Bjørnen ble skutt ved Myklebysetra lørdag morgen ifølge Østlendingen. Mediekontakten i fellingslaget i Stor-Elvdal Sverre Oskar Øverby fortalte da at den ble felt i beiteområdene til Mykleby beitelag like etter klokka ni.

  150725 Kvige tatt av bjørn på Skjerdingen
  Ei kvige måtte bøte med livet etter å ha blitt tatt av bjørn på Skjerdingen ved Atna. Nå er det gitt fellingstillatelse på én bjørn i Stor-Elvdal.

  150721 Bjørnejakt i Stor-Elvdal
  Fylkesmannen i Hedmark har gitt fellingstillatelse på en bjørn i beiteområdene til Mykleby beitelag i Stor-Elvdal. Fellingstillatelsen ble gitt etter at det mandag denne uka ble funnet ei tikke i det samme beiteområdet.

  150708 Vokter sauene mot rovdyr, men det er ikke lett
  SOLLIA (NRK): De slovakiske vokterhundene Arctus og Ursus har vokst opp i sauefjøset i Stor-Elvdal sammen med flokken de skal passe på mot rovdyr i sommer.

  150702 Dramatikk bak rovviltavvisende gjerder i Hedmark
  Skadefellingsløyver på jerv og bjørn i Stor Elvdal og ulv på søndre Hedmarken og Eidsvoll. Observasjon av ørn som tok lam i Os.

  150404 Ulv skutt tre timer før lisensjakta gikk ut
  l endte lisensjakta for ulv i Hedmark. 31. mars, tre timer før midnatt, ble ei ulvetispe skutt på Glomma, ved Stai i Stor-Elvdal.

  150312 Fellingsleder: - Ville hatt med meg tiltalte i krigen
  Lederen i det kommunale fellingslaget i Stor-Elvdal er yrkesmilitær og har vært fire ganger i Afghanistan. I retten ga han Odd Arne Ås det beste skussmål som jeger.

  150311 14 ulver i Julussa og Letjenna
  Seniorforsker i Rovdata, Øystein Flagstad opplyste at det i løpet av de siste få årene er blitt store flokker ulver i Elverum/Åmot/Stor-Elvdal.

  150209 Hannulv skutt i Stor-Elvdal
  Klokka 15.20 søndag ble en hannulv skutt av det kommunale fellingslaget i Stor-Elvdal, nærmere bestemt på Mykleby. Det kan rådgiver hos Fylkesmannen i Hedmark, Ranveig Helgesen bekrefte.

  150125 Gaupe påkjørt i Tverrelvdalen
  En gaupe skal være påkjørt i Tverrelvdalen melder politiet på twitter. Viltnemda er varslet og det døde dyret skal være hentet.

  141126 Får oppreisning etter feil ulve-siktelse
  Jeger Odd Arne Ås fra Stor-Elvdal har fått 25 000 kroner i oppreisning fra staten etter at han feilaktig ble siktet for ulovlig ulvejakt.

  141027 Trysil-politikere vil ha unnskyldning i ulvesaken
  Med bakgrunn i ulvesaken der 12 jegere fra Trysil, Engerdal, Elverum og Stor-Elvdal ble pågrepet og siktet for ulovlig ulvejakt har formannskapet i Trysil nå sendt et åpent brev til justisminister Anders Anundsen.

  141027 Trysil formannskap tar opp ulvesaken med ministeren
  Trysil formannskap reagerer på politiets og påtalemyndighetens håndtering av ulvesaken i Trysil i et åpent brev til justisminister Anders Anundsen. ?Ulvesaken startet med at 12 personer fra Trysil, Engerdal, Elverum og Stor-Elvdal etter lang tids overvåkning ble pågrepet og mistenkt for ulovlig ulvejakt. Senere er saken henlagt for de fem tryslingene og stor-elvdølen. - Etter å ha fulgt denne saken mener vi det er grunn til å stille spørsmål både ved de vurderinger som er gjort, og de metoder som er brukt, skriver formannskapet i brevet til ministeren.

  140724 Jeger krever 100 000 i oppreisning
  Jegeren Odd Arne Ås fra Stor-Elvdal krever 100 000 kroner i oppreisning for uberettiget frihetsberøvelse etter at siktelsen mot ham ble frafalt. Ås var siktet for å være med i ei organisert, kriminell gruppe som drev med ulovlig ulvejakt.

  140711 Ulvejakt på Storfjellet
  er at det i går ble sett og videofilmet 2 ulver i Stiorfjellet Beitelagsområde, ga Fylkesmannen i Hedmark, fellingstillatelse. Dette er et viktig beiteområde for sau og storfe og grenser til Brettingsdalen og Mokjølen hvor det er mange beitedyr ute. Området ligger i fgrenseområdet mellom Sollia,Ringebu og Stor-Elvdal. Fellingstillatelsen gjelder til i dag fredag kl 1200.

  140708 Øystein var på vei hjem fra hytta, så tittet disse frem
  - Binna reiste seg på to bein. Den var diger. Bildet er tatt på tur opp mot Kjærvelvdalen i Målselv, ikke så langt fra hovedveien.

  140528 Blyforgiftet kongeørn satt fri
  En blyforgiftet kongeørn fikk tilbake friheten i Stor-Elvdal i går. Etter nesten tre måneder med pleie og behandling kunne den endelig slippes ut i naturen igjen. Se hvordan det gikk.

  140510 Betinget fellingstillatelse på ulv2014
  Med hjemmel i Lov av 19. juni 2009 nr. 100 om forvaltning av naturens mangfold (naturmangfoldloven) § 18 første ledd b) og § 77,jf.forskrift 18. mars 2005 nr. 242 om forvaltning av rovvilt (rovviltforskriften) § 13,jf.§§ 1 og 3, gir Miljødirektoratet fylkesmennene en fellingstillatelse på inntil fem (5) ulv frem til 31.05.2014. Tillatelsen gjelder i hele landet unntatt forvaltningsområdet for ulv og et nærmere avgrenset område i deler av kommunene Stor-Elvdal, Rendalen og Engerdal.

  140428 Ordfører-protest mot ulvepolitikken, brev til Erna
  Ulv er tema når ordfører og varaordfører i Åmot, samt ordførerne i Engerdal og Stor-Elvdal, skriver til statsministeren.

  140412 Ulvejaktsiktede Odd Arne: - Skjønner ikke at det går an
  For fem år siden møtte TV 2 Odd Arne Ås fra Stor-Elvdal. Som en av Hedmarks mest erfarne jegere, skulle han lede lisensjakt på ulv for staten. Torsdag kveld ble han løslatt etter tre døgn på glattcelle, siktet for organiserte og ulovlige ulvedrap, noe han benekter. - Jeg forstår meg ikke på at jeg skal være siktet for det i det hele tatt. Jeg har drevet her og jobbet og slitt, og kjenner meg ikke igjen i det hele tatt, sier Ås til TV 2 fredag.

  140411 Skjelven etter å ha blitt kastet på glattcelle
  Odd Arne Ås fra Stor-Elvdal er fortsatt skjelven over å bli satt på glattcelle og siktet for ulovlig ulvejakt. - Jeg opplever det hele som et stort overgrep. Jeg har aldri skutt ulv ulovlig, sier jeger Odd Arne Ås. 39-åringen er tilbake på jobben på Sport1 på Koppang og blir møtt med mange skulderklapp fra sambygdinger. - Det var helt uvirkelig å bli kastet på glattcelle. Og jeg føler meg krenket over å få ha blitt telefonavlyttet over flere måneder. Det er et innpass i mitt privatliv som jeg aldri har trodd jeg skulle oppleve, sier den siktede jegeren.

  140411 Jeger Odd Arne Ås: - Helt uvirkelig for meg å bli kastet på glattcelle
  Odd Arne Ås fra Stor-Elvdal er fortsatt skjelven over å bli satt på glattcelle og siktet for ulovlig ulvejakt. - Jeg opplever det hele som et stort overgrep. Jeg har aldri skutt ulv ulovlig, sier Ås.

  140409 Stor politiaksjon mot organisert ulovlig ulvejakt
  ØKOKRIM og Hedmark politidistrikt aksjonerte tirsdag 8. april, mot tolv personer som knyttes til antatt ulovlig ulvejakt. Pågripelsene skjedde i Trysil, Engerdal, Stor-Elvdal og Elverum. Aksjonen er et resultat av etterforskning gjennom denne vinteren mot grupperinger som etter politiets vurdering driver organisert uttak av ulv innenfor forvaltningsområdet for ulv. Etterforskningen er gjort av ØKOKRIM i nært samarbeid med Hedmark politidistrikt.

  140408 Ulovlig ulvejakt i Hedmark
  ØKOKRIM og Hedmark politidistrikt har i dag, tirsdag 8. april, aksjonert mot til sammen tolv personer som knyttes til antatt ulovlig ulvejakt. Pågripelsene har skjedd i Trysil, Engerdal, Stor-Elvdal og Elverum. Aksjonen er et resultat av etterforskning gjennom denne vinteren mot grupperinger som etter politiets vurdering driver organisert uttak av ulv innenfor forvaltningsområdet for ulv.

  140408 Tolv personer pågrepet for ulovlig ulvejakt
  Politiet i Hedmark har sammen med Økokrim aksjonert mot, og pågrepet tolv personer fra Trysil, Engerdal, Stor-Elvdal og Elverum som knyttes til ulovlig ulvejakt. 70 politifolk deltok i aksjonen.

  140310 Dette er det råeste jeg har fått være med på
  Kolbjørn Berg skjøt lørdag ei gaupe i Rotsundelvdalen i Nordreisa.

  140207 Vil ha gjeterhjelp fra Slovakia
  Gjetere og gjeterhunder fra Slovakia kan føre til færre rovdyrdrepte sauer på utmarksbeite. Det håper Naturvernforbundet i Hedmark, som nå har søkt om penger til å gjennomføre et forsøk i Stor-Elvdal med innleide gjetere og hunder fra Slovakia

  131106 Nytt ulveangrep i Stor-Elvdal
  En søye ble drept. En annen søye samt et lam,ble angrepet av ulv på innmark på garden Akselstu i Stor-Elvdal natt til tirsdag.

  130927 Nett-hets etter bjørnejakt
  Lørdag ble en hannbjørn felt under lisensjakt i Stor-Elvdal. Bjørnen er trolig den samme som slo ihjel ei ku i området for to uker sia.

  130926 Bjørnejegeren drapstruet
  I helga ble det skutt en 186 kilo tung bjørn i Styggberget ved Myklebysetra i Stor-Elvdal. Etter at skytteren sto fram som bjørnejeger i media, blir han utsatt for drapstrusler.

  130926 Bjørnejeger drapstrues
  gen fra Vegårshei som skjøt en bjørn under lisensjakt i Stor-Elvdal i helga blir drapstruet og hetset på internett.

  130925 Derfor ble hannbjørnen skutt
  Østerdalsbamsen på 186 kilo måtte felles etter at den hadde gått brutalt til angrep på både kyr og sauer i Stor-Elvdal, ifølge grunneier.

  130924 Skjøt bjørn på 186 kilo
  Kjell Åge Fredheim (27) poserer stolt etter å ha skutt denne ruggen av en bamse på 186 kilo. Bjørnen er skutt på lisensjakt i Stor-Elvdal.

  130915 Første lisensjerv felt
  Den første jerven i årets lisensjakt i Hedmark ble felt i Stor-Elvdal lørdag.

  130903 Bjørn skutt ved Birkebeinervegen
  Erfarne bjørnejegere fra Stor-Elvdal skjøt en bjørn litt nord for Birkebeinervegen lørdag. Men det var to bjørner i samme terrenget, så faren er ikke over.

  130902 Bjørn skutt i Stor-Elvdal
  Den første bjørnen på årets lisensjakt i Hedmark ble skutt lørdag. Det bekrefter rådgiver hos Fylkesmannen i Hedmark, Ståle Sørensen, søndag ettermiddag.

  130424 Vassfarbjørn skutt
  DNA-prøve fra en bjørn som ble felt i forbindelse med lisensjakt i Stor-Elvdal 9. oktober 2012, viser at den 315 kg tunge hannbjørnen var den samme som ble funnet i hi i 2009 i Vassfaret, og som ble filmet med viltkamera av familien Skogstad i 2011.

  121022 Fyra vargar dödade i Skandinavien i oktober - två av dem skadesköts
  För två veckor sedan skadesköt en norsk älgjägaren i varg i Stor-Elvdal i norska grannlänet Hedmark, den återfanns aldrig och är nu avräknad licensens fyra vargar.

  121012 Rovdyrjegere sikta for ulovlig jakt
  Den profilerte rovdyrjegeren Odd Arne Ås fra Stor-Elvdal er en av de fire jegerne som må møte i retten, sikta for ulovlig jakt på reinsdyr.

  121010 Avslutter søk etter skadeskutt ulv
  Statens Naturoppsyn, SNO, finner ikke den skadeskutte ulven i Stor-Elvdal, og har nå avsluttet søket etter dyret. 10551

  121009 Miljøvernforbundet anmelder skadeskyting av ulv i Stor-Elvdal
  Norges Miljøvernforbund har mandag politianmeldt jegeren som skjøt en ulv i Stor-Elvdal i Hedmark søndag. 60551

  121009 Bjørn skutt i Stor-Elvdal
  En bjørn ble i formiddag skutt i Stor-Elvdal. – Det er trolig den største bjørnen jeg har sett, sier jaktleder Odd Arne Ås.

  121009 Anmelder jeger for brudd på viltloven
  Jegeren som skjøt ulven i Stor-Elvdal søndag ettermiddag, er av Norges Miljøvernforbund anmeldt til politiet. Forbundet mener jegeren er 'skyte -og drapskåt'.

  121008 Ulv skutt i Stor-Elvdal
  Fylkesmannen i Hedmark meldte søndag ettermiddag at en ulv var blitt skutt på i Stor-Elvdal. Men det kunne ikke bekreftes om den var død.

  120917 Avgjørelse av klage på skadefellingstillatelse på bjørn - Mykleby beitelag i Stor-Elvdal kommune
  Direktoratet viser til klage av 27. juni 2012 fra Stor-Elvdal kommune, over Fylkesmannen i Hedmark sitt avslag på søknad om skadefelling av bjørn i beiteområdet til Mykleby beitelag i Stor-Elvdal kommune.

  120818 Statens naturoppsyn mangler kompetanse på bjørnejakt
  Odd Arne Ås ved det kommunale fellingslaget i Stor-Elvdal mener Statens Naturoppsyn (SNO) kunne ha skutt bjørnen torsdag hvis de hadde gjort de riktige grepene.

  120814 Ny sau tatt i området der bjørn ble skutt mandag
  Mandag ble en hannbjørn på 180 kilo skutt ved Myklebysetera i Stor-Elvdal og Fylkesmannen mente da at det ikke var flere bjørner i området.

  120814 Bjørn skutt ved Myklebysetra
  Mandag ettermiddag ble det felt en bjørn ved Myklebysetra i Stor-Elvdal. Dermed er det pågående fellingsforsøket på en bjørn i området over.

  120804 Forlengelse av fellingstillatelse på brunbjørn i deler av Stor-Elvdal kommune
  Vi viser til vårt vedtak av 26.7.2012 om fellingstillatelse på brunbjørn gjeldende fram til den 2.8.2012 kl 12:00 i deler av Stor-Elvdal kommune.

  120804 Fellingstillatelse på jerv i Atnelien, i deler av Stor-Elvdal, Alvdal og Rendalen kommuner
  Konklusjon: Ut fra en samlet vurdering med vektlegging av potensialet for framtidige skader dersom jerven fortsatt oppholder seg innenfor Atnelien, finner Fylkesmannen å tillate skadefelling på en - 1 - jerv innenfor et nærmere avgrenset område og tidsrom som framgår av vilkårene for tillatelsen.

  120731 Rovdyrjakt uten resultat
  Både i Rendalen og i Stor-Elvdal er det de siste ukene gjort flere skadefellingsforsøk på både bjørn og ulv som har drept sau på beite.

  120726 Fellingstillatelse på brunbjørn i deler av Stor-Elvdal kommune
  Konklusjon: Ut fra en samlet vurdering med vektlegging av potensialet for framtidige skader dersom brunbjørnen fortsatt oppholder seg innenfor beiteområdet, finner Fylkesmannen å tillate skadefelling på en - 1 - brunbjørn innenfor et nærmere avgrenset område og tidsrom som framgår av vilkårene for tillatelsen.

  120611 Agder: Avslag på ulvefelling går til Miljøverndepartementet
  Sakene gjelder felling av ulv henholdsvis i Agder og i Stor-Elvdal i Hedmark fylke. DN avslo søknadene i første runde og fastholdt sitt nei da søkerne klaget.

  120509 Avslag på søknad om felling av ulv og jerv
  Direktoratet for naturforvaltning har mottatt søknader om felling av ulv og jerv fra henholdsvis Ringsaker saubeitelag, Stor-Elvdal kommune, Rondane Sør Villreinutvalg og Løten og Vang beitelag.

  120501 Forvaltningen følger ikke opp rovviltforliket
  - Det er frustrerende å se at ikke rovviltforliket blir fulgt opp bedre. Stortingsrepresentant Gunnar A. Gundersen (H) og partikollega og beitebruker Anders Kiær fra Stor-Elvdal beskylder DN for å trenere søknader om fellingstillatelse på bjørn.

  120416 Bjørn felt i Hedmark
  En hannbjørn på 120 kilo ble søndag felt av Statens naturoppsyn (SNO) sør i Stor-Elvdal kommune i Hedmark. Bjørnen ble felt for å hindre skade på sau kommende beitesesong.

  120415 Bjørn felt i Stor-Elvdal i Hedmark
  En 120 kilos hannbjørn ble søndag ettermiddag felt i Horta i Stor-Elvdal kommune.

  120413 Ny bjørnejakt på gang i Hedmark
  Onsdag ga Direktoratet for naturforvaltning (DN) tillatelse til lisensjakt på en bjørn i Stor-Elvdal og Åmot kommuner.

  120411 Vurderer bjørnejakt på Mykleby
  Direktoratet for naturforvaltning (DN) vurderer nå om det skal iverksettes bjørnejakt på Mykleby i Stor-Elvdal. Bakgrunnen er at det er funnet spor etter bjørn.

  120411 Bjørnejakt i Åmot og Stor-Elvdal
  Onsdag ettermiddag ga Direktoratet for naturforvaltning (DN) tillatelse til felling av én bjørn innenfor Åmot og Stor-Elvdal kommuner.

  120315 Ulv overkjørt, skadet og avlivet
  Torsdag morgen ble en ulv regelrett overkjørt av en firehjulstrekker i Stor-Elvdal. Ulven ble avlivet som følge av skadene den ble påført.

  120315 Ulv hardt skadet etter påkjørsel i Stor-Elvdal
  Torsdag morgen ble en ulv påkjørt av en firehjulstrekker. Ulven ble avlivet som følge av skadene.

  120315 Ulv avlivet - ingen lisensfelling i Hedmark i mars
  Det er i dag avlivet en ulv etter en påkjørsel i Stor-Elvdal. Irregulær avgang av ulv belastes lisensfellingskvoten.

  120315 Hannulv påkøyrd i Stor-Elvdal
  Ein hannulv vart påkøyrd og skada ved Opphus i Stor-Elvdal torsdag morgon.

  110923 Raser mot miljøvernerne
  Rovdyrmotstander og varaordfører i Stor- Elvdal, Anders Kiær (H), mener miljøvernerne manipulerer sannheten i klagesak vedrørende ulvejakt.

  110921 Bjørnejakt i Tverrelvdalen
  Det er meldt om bjørn i Tverrelvdalen. SNO søker i området med en spesialtrent bjørnehund.

  110920 Så bjørn rett ved huset
  Steinar Guttormsen observerte natt til tirsdag en bjørn med to unger rett ved huset sitt i Tverrelvdalen.

  110721 Nok en bjørn skutt i Hedmark
  Natt til i dag ble det skutt en hannbjørn i Stor-Elvdal. Bjørnen ble skutt etter at Fylkesmannen i Hedmark i går ettermiddag ga fellingstillatelse på den.

  110627 Bjørn skutt i Stor-Elvdal
  En bjørn ble i dag skutt i Stor-Elvdal etter at det ble gitt fellingstillatelse på en bjørn i forrige uke.

  101121 Ordfører-innspill om rovvilt
  Ordførerne i Trysil, Engerdal, Åmot, Stor-Elvdal og Elverum har sendt et felles brev til Stortingets energi- og miljøkomite der de uttrykker ønske om endringer i fovaltningen av store rovdyr og bestandsmål for bjørn og ulv.

  101019 Det var en skikkelig bamse
  Bjørn observert i Kjervelvdalen i Målselv. - Jeg var på hytta mandag formiddag, og så ble jeg oppringt av en jeger som hadde sett bjørnen, forteller Øystein Solbakken fra Målselv.

  100708 Fire store søker nytt hjem
  Stor-Elvdal kommune ønsker å finne en god utstillingsløsning for de 'fire store' - dvs utstoppet bjørn, ulv, gaupe og jerv - slik at de kan være tilgjengelige for innbyggere og tilreisende.

  100630 Innvilget fellingstillatelse på bjørn i Stor-Elvdal
  Fylkesmannen frykter at bjørnen tar flere sauer.

  100630 Fellingstillatelse på bjørn i Stor-Elvdal


  100615 Ulven gikk til angrep i helga
  Minst 22 sauer ble tatt i et ulveangrep i grenseområdet mellom Lillehammer og Stor-Elvdal.

  100615 Ingen rapporter fra jaktlaget i dag
  Natt til lørdag ble 19 sau tatt av ulv i Stor-Elvdal. Nå jaktes det på ulv i Oppland, etter at ulven tok vegen over i nabofylket.

  100615 En dyretragedie
  Sauebonde Jo Gimse i Stor-Elvdal savner rundt 30 sauer. 19 av dem er dokumentert tatt av ulv.

  100614 Ulvejakt i Ringebu
  Et jaktlag fra Stor-Elvdal jakter på en ulv som er observert i Fåvang.

  100614 19 sau tatt av ulv i Stor-Elvdal
  Natt til lørdag ble 19 sau tatt av ulv i Stor-Elvdal. Nå jaktes det på ulv i Oppland, etter at ulven tok vegen over i nabofylket.

  100518 Fotograferte bjørn og jerv
  Svein Olsen fra Steinvik i Stor-Elvdal har plassert ut ti viltkameraer.

  100303 MELDING OM OPPSTART AV BESTANDSREGISTRERING PÅ JERV
  Statens naturoppsyn (SNO) vil i perioden fra mars til mai 2009 utføre bestandsregistrering av jerv i Hedmark.

  120414 Traff ulv i Blystadlia
  BLYSTADLIA: Thomas Ljosdal sperret øynene opp da han plutselig møtte ulv i Blystadlia tidlig lørdag morgen.

  .....

vargrevlogonew73