Orsen
  Uppdaterat: 2017-14-01
  Län : Dalarna
  Status vintern 2015/2016 : Revirmarkerande par
  Föryngring 2015 : nej

  Nytt revirmarkerande par vintern 2015/2016

  170112 Jakten på varg i Nås rullar igång efter att de hittat spår i nysnön
  Vid lunch på torsdagen rullade vargjakten igång i Nås och Orsenreviret. Detta efter att spårare hittat färska spår efter den varg som antas finnas kvar i reviret.

  170112 En varg är påskjuten i Orsenreviret
  Vid 15-tiden inkom en rapport om att en varg är påskjuten i Orsenreviret, i trakterna kring Lindesnäs. Närmare omständigheter kring vad som hänt är i nuläget oklart.

  170109 Vargjakten har avbrutits - en sjätte varg kan vara skjuten
  Årets licensjakt på varg kan nu vara över. Sent på söndagseftermiddagen sköt jägare mot ytterligare en varg i Orsenreviret söder om Nås och Björbo, men det är osäkert om vargen träffades.

  170109 Varg åt alla håll-
  Björbo (JJ) En varg återstår innan tilldelning är fylld i Orsenreviret. Skottplatsen ska undersökas igen innan slutligt beslut fattas.

  170109 Bommat skott eller träff - eftersöket på vargen ska ge klart besked
  Jakten på varg i Orsenreviret söder om Björbo och Nås avbröts på söndagen. Ett skott hade då avlossats mot en varg i området, som skulle kunna innebära att den totala kvoten för licensjakten, sex vargar, skulle kunna vara fylld.

  170108 Femte vargen skjuten
  Ytterligare en varg sköts i Orsenreviret under lördagen, vilket gör att totalt fem vargar har skjutits av de sex som får skjutas under licensjakten i Dalarna.

  170107 Fyra av sex vargar skjutna
  På lördagsmorgonen sköts ytterligare två vargar i Orsenreviret söder om Nås och Björbo. Nu är fyra av sex tilldelade vargar i årets licensjakt skjutna.

  170105 Så gick jakten under torsdagen i Orsenreviret
  Inga vargar skjöts under andra dagen på vargjakten i Dalarna. – I dag har vi kammat noll, säger Christer Gruhs, pressansvarig Jägareförbundet Dalarna.

  170104 TV: "Koncentrationen av varg är för stor" - Vi var på plats när vargjakten drog igång
  Idag, onsdag, drog vargjakten igång i Västerdalarna. Vi var på plats i Björbo tidigt i morse för att prata med Jägareförbundets länskommunikatör, Christer Gruhs, inför jakten i Orsenreviret.

  170104 Första vargarna skjutna Orsenreviret
  Cirka 12.45 fälldes den första vargen i Orsenreviret. Vargen skjöts i skogarna mellan Björbo och Nås. En knapp timme senare sköts ytterligare en varg.

  161229 Då drar vargjakten igång i Dalarna
  Efter nyår drar vinterns vargjakt igång. I Dalarna handlar det om totalt sex stycken vargar i Orsenreviret som får skjutas.

  161228 Snart börjar vargjakten
  Efter nyår är det dags för vinterns vargjakt och i Dalarna är det sex vargar i Orsenreviret mellan Nås och Ludvika som får skjutas.

  161124 Har aldri skutt s� mange f�r
  Onsdag felte Stein Halvorsen en jerv i Skaiti-omr�det. Hannjerven ble den syvende totalt i Nordland siden jaktstarten 10.

  161124 Har aldri skutt så mange før
  Onsdag felte Stein Halvorsen en jerv i Skaiti-området. Hannjerven ble den syvende totalt i Nordland siden jaktstarten 10.

  161028 Länsstyrelse motsätter sig sitt eget jaktbeslut på varg
  Länsstyrelsen Dalarna har beslutat om licensjakt på sex vargar i Orsenreviret. Samtidigt motsätter sig länsstyrelsens egen rättsenhet beslutet!

  161027 Naturskyddsföreningen överklagar vargjakten - "Länsstyrelsen går emot sin egen jurist"
  Överklagan från Naturskyddsföreningen gäller sex stycken vargar i reviret i Orsen. "Det är anmärkningsvärt att länsstyrelsen och landshövdingen går emot sin egen jurist", säger Mattias Ahlstedt, ordförande i Naturkyddsföreningen Dalarna.

  160930 Beslut om licensjakt på varg 2017
  Länsstyrelsen Dalarna har idag, 29 september 2016, beslutat om licensjakt på varg 2017. Jakten kommer bedrivas inom Orsenreviret med start 2 januari 2017.

  160604 Tjuvskjuten varg hittades vid kraftverk
  En varg har med stor sannolikhettjuvskjutits och dumpats i Västerdalälven. Personal vid kraftverket i Eldforsen, cirka 10 kilometer söder om Vansbro, upptäckte den döda vargen somfastnat i ett av reningsgallren intill vattenkraftverket.

  151208 Dette bildet finnes det kanskje ikke maken til
  Gaupe og jerv på et og samme bilde. – Veldig spesielt, samstemmer ekspertene. Stein Halvorsen har i mange år brukt viltkamera som et ledd i å kartlegge jerv i forbindelse med lisensjakt i Skaitidalen i Saltdal.

  150819 "Det känns inte bra"
  "Det känns inte bra"DEGERFORS: Två kalvar dödade i vargattack i kohage strax utanför DegerforsEn djurägare i Degerfors anträffade på måndagen två vargdödade kalvar i den hage han använder sommartid. Enligt ett vittne skedde troligtvis attacken i torsdagskväll strax efter klockan 19.00.

  130731 Er dette klormerker etter bjørn?
  GULLVERKET. På tur i skogen så de først merkene i treet, så spor og liggegroper. Søndag ettermiddag bestemte Lars Erik Aas, kona Lena Halvorsen Aas og datteren Inger Helene Halvorsen Aas seg for å ta en tur til Gullverket på moltetur.

  130704 180-200 vargar är lämpligt-
  HESTRA | Bengt-Anders Johansson är Moderaternas rovdjurspolitiska talesperson och är mycket aktiv i vargfrågan. I går, onsdag, besökte han lantbrukarna i Hallforsen som förlorat 21 får till vargen.

  130325 Siktad i Kramfors nu – tog sig 50 mil på en vecka
  'Jag såg den fem meter bort' Igår var vargen i Sundsvall. Sussi Björnebäck i Viforsen såg den hemma på tomten på lördagseftermiddagen. I dag sågs den i Kramfors.

  130325 Mötte vargen i Sundsvall
  Sex, sju meter från Susanne Björnebäck stod Junselevargen på lördagseftermiddagen och tittade på henne. Hennes japanska spetsar befann sig på ena sidan staketet till kraftverket i Viforsen. På andra sidan sprang Junselevargen, eller Rödluvan som hon kallas, fram och tillbaka.

  130325 Junselevargen på väg tillbaka – ige
  Den rikskända Junselevargen har gjort ännu en långresa tillbaka till Norrland efter att myndigheterna förgäves försökt placera den i södra Sverige. På fredagseftermiddagen gick vargen förbi Susanne Björnebäcks hem i Viforsen utanför Sundsvall. – Jag kände hur håret reste sig på armarna, det är inte varje dag man ser en varg, säger Björnebäck.

  130324 Siktad i Medelpad – tog sig 40 mil på en vecka
  'Jag såg den fem meter bort' Junselevargen har nu siktats i Sundsvall. Sussi Björnebäck i Viforsen utanför Sundsvall såg den hemma på tomten på lördagseftermiddagen.

  130303 To jerv på to timer
  Sjekk hva kameraet til jeger Stein Halvorsen fanget.

  130111 Gaupe gikk gjennom hage i Buvika
  Det var i romjula Knut Eerik Halvorsen og Magnhild Rølvåg i Buvika oppdaget at gaupa hadde gått gjennom hagen deres.

  130110 Gaupespor ved husveggen
  – Det er kjempeartig å leve så tett innpå gaupa, sier Knut Eerik Halvorsen.

  121112 Björn skjuten
  Jägaren hävdar nödvärn I Laforsen i Ljusdals kommun

  121106 Tännforsen sålde uppstoppade lodjur
  Företaget krävs på företagsbot Tännforsen Turist AB, som driver turistanläggningen vid Tännforsen i västjämtland ställs nu inför rätta.

  120905 Bear Epidemic Expected to Worsen in the West
  Across the West, communities are in the midst of a black bear epidemic this summer as the hungry critters venture into backyards and neighborhoods in a search for food.

  120131 Flere gauper i distriktet?
  Tore Halvorsen mener det er så mange gauper i Farsund og Lyngdal at rådyrbestanden i Herad kan være i ferd med å dø ut.

  120118 Bedre forhold for jervejakt i nord
  Etter en tung start på lisensjakta etter jerv, melder jervejeger Stein Halvorsen at det nå har løsna med litt bedre sporingsforhold.

  110719 Så gaupe på Forus
  Da hun gikk kveldstur med hunden i Heddeskogen mandag, så Marit Thorsen det hun mener var en gaupe.

  110518 Varg i Falmarksforsen
  Tidigt på onsdagsmorgonen skällde Vera och Lennart Formans hund. Makarna gick ut på gården i Falmarksforsen, nära flygplatsen, och såg då en varg.

  110317 Gaupe på jakt
  Et rådyr er tatt av gaupe i Skjelstadmarka. Børge Halvorsen så gaupa på ca 50 meters hold, da han og Stig Pettersen skulle ta bilde av kadaveret.

  110302 Ulv var rev
  Rovviltkontakt Harry Thorsen fra Statens Naturoppsyn fant revespor da han lette etter ulv på Vegårshei.

  100315 Gaupe skutt i Saltdal
  Den russiske støveren Bobby (2) gjorde jobben i løssnøen slik at Stein Halvorsen (t.

  100119 Så gaupe henge i halsen på rådyr
  May-Britt Halvorsen fra Skien fikk en naturopplevelse av de sjeldne nylig da hun så en gaupe som prøvde å nedlegge og drepe et rådyr i Siljan.

  .....

vargrevlogonew73