Moss/Våler  Uppdaterat: 2015-11-18
  Län : Östfold
  Status 2005-06-01 : Ensam revirmarkerande varg. Troligen tik.
  Min : 1
  Föryngring 1999 : hybridkull
  Föryngring 2000 : ja
  Föryngring 2001 : ja
  Föryngring 2002 : ?

  Föräldrahane från Hagfors 2

  Föräldrahona från hagfors 2

  160303 Invitasjon til foredrag
  Medlemmer og interesserte inviteres herved til foredrag med Ivar Johannes Knai den 17. mars i Moss. Ivar Johannes Knai vil gi et innblikk i sine rikholdige naturopplevelser med ulv fra Østmarka.

  150730 Nytt ulveangrep i Enebakk - advarer lokale gårdbrukere
  Gårdbrukere i Hobøl og Spydeberg oppfordres til å intensivere tilsynet med husdyr på beite.

  150202 En lett match å ta gaupe
  Klima- og miljødepartementet opprettholder vedtaket om kvotejakt i Østfold, Oslo og Akershus. Allikevel blir det ikke gaupejakt i Østfold når jakten starter i dag.

  140722 Nesten hundre prosent sikker på at det var ulv
  En lastebilsjåfør fra Skien fikk seg en overraskelse på vei mellom Moss og Elvestad tirsdag morgen.

  140115 Her skremmer hun vekk ulven
  Det ble en luftetur litt utenom det vanlige for Anita Krogsæter. Se video i teksten.

  130222 Sterk debatt om ulvejakt i ulvetid
  I disse dager pågår det ulvejakt i norske skoger. Ikke uten debatt. Frontene er steile og utfallene hatske. Kanskje på tide med en oppsummering?

  130211 Gauper beveger seg over store områder i Østfold
  Et viltkameraprosjekt har registrert 8 gauper i området øst for Oslofjorden sist vinter. Ett av dyrene er GPS-merket og har vandret i et område som strekker seg fra Follo i nord til Sarpsborg i sør.

  121128 Jeger observerte ulv i Son
  En ulv er observert ved Sletta Næringspark.

  121128 Frykter ikke ulven
  Beboere i Son er ikke redde for ulven som angivelig skal ha blitt sett ved Sletta Næringspark sent tirsdag kveld.

  120821 Antall rådyr går tilbake, gaupa får skylda
  En fast og tett gaupestamme forsyner seg grovt av rådyrene i Vestby. 30444

  110930 Folk är rädda för fladdermöss, ska man skjuta dem också?"
  Världsnaturfonden slår tillbaka mot dalajägarnas krav. Dalarna Jägareförbundet i Dalarna kräver, som DT skrev i går, att vargar som kommer in på gårdar eller i trädgårdar ska kunna skjutas för att mildra oron hos dem som bor i närheten av varg.

  110813 Ulveskremmeren Walter (13) fikk hederspris
  Walter Eikrem, 13 år fra Rakkestad, fikk i går hedersprisen

  110813 Delte meninger om påståtte observasjoner av ulv
  Var det ulv eller var det en hund som ble observert i Son onsdag kveld? Moss Avis har fått en rekke tips og henvendelser fra lesere som har en mening om saken.

  110811 Aldri sett noe lignende
  Hytteeierne Jarle og Eivor Berg, i Son, fikk uventet besøk da de satte seg ned for å spise middag utenfor hytta si onsdag kveld.

  110223 Viltkameraer satt opp i Østfolds skoger
  Norsk institutt for naturforskning (NINA) har satt ut selvutløsende kameraer i distriktet. Målet er å kartlegge gaupebestanden.

  100216 Fem gauper skutt i Østfold
  Fem gauper måtte bøte med livet under årets gaupejakt i Østfold.

  161208 Øver ulvepress på Helgesen før lisensjakta
  Ordførere ber om raskere uttak og nytt SNO-ansvar. Ordførerne i Åmot, Elverum, Trysil og Våler har sendt et felles brev til Helgesen.

  160819 Lisensfelling på bjørn i Hedmark avlyst
  En bjørn ble felt i Våler under skadefelling den 11. august. Kvota på én bjørn som kunne felles under lisensfelling i Hedmark 2016 er dermed blitt fylt, og lisensfelling av bjørn avlyses.

  160813 Får felle én ulv etter nye skader på sau
  Etter nye skader på sau, er det nå gitt fellingstillatelse på en ulv i kommunene Eidsvoll øst for Mjøsa og Vorma, Nes nord for Glomma, Nord-Odal, Stange og Våler og Åsnes vest for Glomma.

  160813 Den sjette bjørnen som er skutt i år
  I morges ble en bjørn skutt i Våler i Hedmark. Nå øker Miljødirektoratet kvotene for skadefelling.

  160813 Bjørn skutt i Solør
  Fredag morgen ble en brunbjørn skutt i Solør. Siden mandag morgen har det vært bjørnejakt i Solør i deler av Åsnes og Våler kommune.

  160719 To bjørner kan felles i Hedmark
  Fylkesmannen i Hedmark har gitt fellingstillatelse på to bjørner. Den ene gjelder området til Mykleby beitelag i Stor-Elvdal og den andre gjelder på vestsiden av Glomma i deler av Kongsvinger, Grue, Åsnes , Våler og Elverum.

  150916 Forlengelse av fellingstillatelse på ulv
  Fylkesmannen har forlenget virketiden på fellingstillatelsen av én ulv i Elverum, Våler, Åsnes, Stange, Nord-Odal, Eidsvoll og deler av Løten kommuner.

  150809 Frykter nytt ulverevir
  Ekskrementprøver er sendt inn etter at halvspiste elgkadaver er funnet både i Våler og Spydeberg.

  141212 Våler og Åsnes med klar tale til departementet: Sier nei til ulvesone
  Våler og Åsnes ønsker ikke at ulvesonen skal videreføres. Det har de to ordførerne skrevet under på i en høringsuttalelse til klima og miljødepartementet.

  141030 Sauebønder oppgitt over rovdyrpolitikken
  ÅSNES: Mens unge skal lokkes til distriktene, blir unge sauebønder samtidig nærmest presset ut av næringen. Det mente de frammøtte nda landbrukskontoret i Våler og Årnes inviterte til samling tirsdag formiddag. Både unge og gamle sauebønder fra distriktet hadde møtt opp for å snakke med de to kommunenes ordførere og representanter fra fylket. Rovdyr sto på dagsorden, og ikke overraskende var det ulven som ble viet mest taletid. Og det var i hovedsak én ting alle de frammøte etterspurte fra høyere hold: forutsigbarhet.

  140623 Godtar ikke automatisk jakt
  Styret i Aksjonen Rovviltets Røst reagerer på at Våler og Åsnes forlanger jakt på ulv i beiteområde i Kjølaberget/hollarberget. - Selv om det er uheldig med slike områder i ulvesonen, er det greit nok at sau får beite i et slik område. Og at bøndene eventuelt får ekstra midler fra fylkesmannen når noe skjer. Men midt inne i ulvesonen kan det ikke automatisk bety jakt når sau blir tatt av ulv. Det finnes mange områder i ulvesonen som er egnet som beite, og skal det plutselig bli fritt fram for beite og krav om jakt når noe skjer, vil ulvesonen til slutt smuldre opp. I ulvesonen skal ulv prioriteres, sier leder Aksjonen Rovviltets Røst, Dag Bjørndahl.

  140620 Ulven krysset veien rett foran bilen
  HOBØL: Kai Otto Olsen mener han så gråbein i morgentrafikken. Olsen og en kollega fra NCC kom kjørende på fylkesvei 120 i Hobøl fra Elvestad, retning Våler og Moss, da de måtte stoppe for et dyr som krysset veibanen.

  130320 Ulvejakt igjen
  Ny lisensjakt ut mars. Fylkesmannen i Hedmark åpner opp for utvidet kvote på lisensfelling av ulv. Det betyr at fra nå er ulvejakt i Nord-Odal, Våler og Åsnes på vestsiden av Glomma.

  130307 Vil ha rovdyrmøte fort
  Gunn Marit Lindmoen i Våler ber rovdyrutvalget i kommunen innkalle til rovdyrmøte før beitesesongen starter.

  121123 Store sjanser for ulvevalper til sommeren
  AURSKOG: Ulven i distriktet formerer seg. - Vi vurderer sannsynligheten for å finne nye kull som størst i det såkalte Aurskogs-reviret og i Kynnareviret i østre deler av Elverum, Våler og Åsnes kommuner, sier prosjektleder Petter Wabakken for ulveovervåkningen ved Høgskolen i Hedmark til Indre Akershus Blad.

  120929 Ulvejakt fra mandag
  Mandag kan det skytes ulv i Nord-Odal, Åsnes og Våler. 10551

  120927 Ulven slo til igjen
  Ulv har tatt sau på innmarksbeite igjen. Denne gang hos Arne Ivar Skramstad på grensa mellom Åsnes og Våler i Gjesåsen. Sju sauer mistet livet.

  120927 Ulveangrep nær husvegg i Våler
  Ulv angrep sauer bare 50 meter fra huset til sauebonde Arne Ivar Skramstad i Vestre Gjesåsveg i Våler i går kveld. Fem dyr er døde og fire ble skadd.

  120804 Avslag på søknad om forlenget fellingstillatelse på ulv deler av Åsnes, Nord-Odal, Stange, Løten, Elverum og Våler kommuner
  Fylkesmannen avslår med bakgrunn i disse vurderingene søknaden av 3.8.2012 om skadefelling på ulv i deler av Åsnes, Nord-Odal, Stange, Løten, Elverum og Våler kommune.

  120718 Fellingstillatelse på ulv i Åsnes og Våler vestmark
  Ut fra en samlet vurdering med vektlegging av potensialet for framtidige skader dersom ulven fortsatt oppholder seg innenfor beiteområdene i Våler og Åsnes vest for Glomma, finner Fylkesmannen å tillate skadefelling på en - 1 - ulv innenfor et nærmere avgrenset område og tidsrom som framgår av vilkårene for tillatelsen.

  120610 Flott bjørnesyn i Tøråsen
  Fire personer ute på fottur i Tøråsen og Sørsåsberget i Våler lørdag, fikk et flott syn og et minne for livet. - Vi møtte først en mann som fortalte at det var sett bjørn i området.

  120524 Bjørnebinne og to unger krysset vegen i Kynndalen
  På veg til Gravberget for å frisere, fikk plutselig Rochelle Husom i Våler mer enn hår å snakke med gravbergsingene om.

  111225 Ulv tok elgen like ved bebyggelse
  Det var en blodig kamp på liv og død som elgkalven var dømt til å tape. Dramaet utspant seg like ved bebyggelsen ved Skjæret i Ranum i Våler i morgentimene på selveste julaften.

  110920 Stifter «Aksjonen Rovviltets Røst»
  Lørdag 10. september ble det avholdt et møte i Elverum, hvor stiftelsen av «Aksjonen Rovviltets Røst» var tema. - Vår første store oppgave vil bli å få stanset årets planlagte ulvejakt, sier leder av interimsstyret, Dag Bjørndal fra Våler.

  110828 Snart starter ulvejakta
  SØR-ODAL: I oktober kan du kombinere elgjakt med ulvejakt. Lisensjakta på ulv starter 1. oktober. I vårt distrikt kan det jaktes i Nes nord for Glomma og øst for Vorma, i hele Nord-Odal og i Åsnes og Våler vest for Glomma.

  110709 Møtte bjørn i Våler
  Bernt Skogsrud var på veg til jakthytta si i Risberget i Våler da det plutselig sprang en diger bjørn over vegen foran ham.

  110415 Ulven overtar jakta
  Flere jegere og JFF-foreninger i ulvesonen merker stadig sterkere presset som ulvestammen medfører. I Linnekleppen-reviret snakker man nå om å avlyse hele elgjakta, og Våler JFF frykter for foreningas eksistens fordi jaktkortsalget stuper.

  110408 Var nær ved å kjøre på bjørn
  Rune Lerudsmoen fra Våler var svært nær å kjøre på en bjørn sør for Bjølsetgrenda i Elverum onsdag kveld. - En fascinerende naturopplevelse, sier han.

  110407 Frustrasjon i Våler JFF
  Våler Jakt og fiskeforening frykter for framtida. Rovdyrfrustrasjonen blir stadig større etter hvert som salg av jaktkort raser.

  101128 Hundespor, ikke ulvespor
  Nettstedet Robdyrdebatt.org avviser at det har gått ulv i sentrum av Våler i Solør.

  101127 Masse ulvespor i Våler sentrum
  På tre dager har to beboere i Våler sentrum sett ulvespor. - Nå er ulven litt vel nærgående, sier Per Bryhn.

  101012 Tøff start på høstferien
  Joakim (12) satt i tårnet på elgposten på Vestmarka i Våler søndag og fikk besøk av både ulv og elg.

  100817 Får felle ulv etter sauetap i Løten
  Fylkesmannens miljøvernavdeling har gitt fellingstillatelse på ulv i deler av Løten, Elverum, Stange, Våler, Åsnes og Nord- Odal.

  100803 Ikke mer bjørnejakt
  Fylkesmannen avslår sauenæringens ønske om forlenget fellingstillatelse på bjørn i Våler, Åsnes, Nord-Odal og Stange.

  100728 Avventer bjørnejakta
  Bjørnejakten i kommunegrensene mellom Stange, Nord-Odal, Åsnes og Våler ga ingen suksess tirsdag.

  100714 Ingen flere døde sauer
  - Vi jobber nå med å plukke opp enslige lam, opplyser Kjell Eierholen som leder søket etter sauekadavre på Våler vestside.

  100713 Bjørn har tatt en sau i Våler
  Det pågikk mandag kveld søk etter flere sauekadavere, etter at en sau ble tatt av bjørn på Våler vestside.

  100713 Bjørn angrep sau
  VÅLER: Saueeiere leter nå etter flere sauekadavre etter at en bjørn har slått til på Vestsida i Våler.

  .....

vargrevlogonew73