Leksand  Uppdaterat: 2015-07-29
  Län : Dalarna
  Status mars 2005 : Upplöst
  Föryngring 1998 : ja
  Föryngring 1999 : nej
  Föryngring 2000 : nej
  Föryngring 2002 : nej?

  Föräldrahane 1 från Gillehov

  Föräldrahona 1 från Hagfors 1

  M9804 Hane Ulrik Utvandrad till Ulriksberg (kontakt juni 2004) Påskjuten februari 1999 men överlever

  M9805 Hona Saknad

  M0005 Hane Skjuten m tillstånd juli 2000 i Hedmark

  M0006 Föräldrahane Blyger Tyngsjöreviret Saknad

  M0201 Hona Död vid ommärkning mars 2003

  Mer information 1 >>>

  161206 Djuravargen: Kammarrätten dröjer med besked om överklagan
  Var det rätt att besluta om skyddsjakt på den så kallade Djuravargen? Länsstyrelsen Dalarna väntar fortfarande på besked från Kammarrätten i Sundsvall.

  161112 Nya turer - ingen skyddsjakt på vargen i Djura
  Skyddsjakten på den närgångna vargen i Djura och Gagnef har än en gång stoppats. Förvaltningsrätten i Luleå – som tidigare tillfälligt inhiberade jakten – har nu kommit med ett slutgiltigt beslut.

  161110 Skyddsjakten på en varg känsligt ämne - nu överklagar Länsstyrelsen Dalarna förvaltningsrättens beslut
  Ny överklagan i skyddsjaktsbeslutet av varg. Det var 27 oktober som Länsstyrelsen i Dalarna gav klartecken för skyddsjakt av en varg i områden i Gagnefs och Leksands kommun.

  161102 Klartecken för skyddsjakt på en varg
  Länsstyrelsen har gett klartecken för skyddsjakt av en varg i Hedbyn, Leksand och Gagnef.

  161031 Jakthund dödad i vargattack - "Det är som en mardröm"
  Per Sandberg, från Leksand, fick på lördagseftermiddagen sin treåriga jakttik och gråhund Björnjägarens Mias Ivrig, kallad Ivrig kort och gott, tagen av varg eller vargar.

  161028 Två ansökningar om skyddsjakt på varg i Dalarna - beslut om att bevilja den ena och avslå den andra
  Länsstyrelsen i Dalarna har beslutat att bevilja en ansökan om skyddsjakt på varg i Djura, Leksand kommun. Samtidigt avslår man ytterligare en ansökan i samma område.

  161028 Länsstyrelsen beviljar skyddsjakt på varg
  Länsstyrelsen Dalarna har beslutat att bevilja en ansökan om skyddsjakt på varg i Djura i Leksands kommun, det efter att en varg angripit får tre gånger under de senaste månaderna.

  160930 Kräver att få ut varg-dna
  Ärendet om varg-DNA har överklagats till Högsta Förvaltningsdomstolen. Harry Fredriksson från Leksand är en av dem som under lång tid stridit för att ta del genetiskt material som ligger till grund för de DNA-prover som har använts i ett forskningsprojekt om varg.

  160927 Varg skadade unghund 30 meter framför hundägaren
  garen promenerade med sin hund 500 meter från byn när de mötte en varg. – Hunden var mindre än 30 meter framför mig när vargen attackerade.

  160817 Skyddsjakt på varg förlängs
  Ännu har ingen varg skjutits i det område mellan Gagnef och Leksand där Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt.

  160729 Skyddsjakt på varg efter fårangrepp
  Länsstyrelsen Dalarna har beslutat om skyddsjakt på en varg. Jaktområdet ligger på gränsen mellan Gagnefs och Leksands kommuner.

  160729 Länsstyrelsen Dalarna beslutar om skyddsjakt på varg
  Länsstyrelsen Dalarna har idag beslutat om skyddsjakt på en varg. Det aktuella jaktområdet ligger på gränsen mellan Gagnefs och Leksands kommuner.

  160719 Varg trotsade elstängsel - rev tre lamm i Hedby
  Trots strömförande stängsel tog sig vargen in i hagen och rev tre lamm och en tacka i en hage i Hedby, Djura. Varg har även siktats i närheten av en fårhage i Dådran, Rättvik.

  160701 Lamm dödades av lodjur - nu får djurägaren ersättning
  En djurägare i Hästberg, Leksands kommun, får ersättning av Länsstyrelsen Dalarna för lamm som dödats av lodjur. Det var under två tillfällen i juni i år som fem stycken lamm dödades i Hästberg, Leksands kommun.

  160412 Beröm till vargjägare på stämma i Leksand
  Deltagarna i årets jakt på varg i Dalarna fick beröm av Svenska jägareförbundets ordförande i Dalarna, Thomas Björklund, när jägareförbundet i länet höll årsstämma i Leksand.

  160218 Sköt för att freda hunden från vargangrepp i Insjön - ingen skyddsjakt beviljas
  Hundägaren fick skjuta skrämskott för att rädda sin hund från vargen. Länsstyrelsen säger nej till skyddsjakt.

  160217 Länsstyrelsen nekar till skyddsjakt på varg
  Länsstyrelsen i Dalarna säger nej, till skyddsjakt på en varg i närheten av Insjön. Ansökan om skyddsjakt skickades in i början av året sedan en hundägare i samband med rävjakt fått sin hund skadad i närheten av Insjön.

  160208 Ny leiar av rovviltnemnda
  Aleksander Øren Heen (Sp) skal styra rovviltnemnda i Vest-Noreg.

  151127 Stolta turismaktörer gratulerade WildSweden
  – Vi är så stolta från turismnäringen i Dalarna att priset hamnade hos en aktör i länet! Det säger Siljan Turisms vd Birgitta Bogren när årets pristagare av Stora Turismpriset hyllades en extra gång i Tällberg.

  151102 Får ersättning för rivna lamm och tackor
  Länsstyrelsen ger ersättning till en person från Leksand vars lamm och tackor dödats i samband med rovdjursangrepp.

  151029 Lodjur angrep lamm i Siljansnäs
  Två bagglamm i Almo fick i helgen avlivas sedan de angripits av ett lodjur. Djuren tillhörde det sociala företaget Siljansnäsresursen.

  151014 SKYDDSJAKT VARG
  Reviret finns framför allt inom Leksands kommun. Trots att boende inom revirets gränser flera gånger haft problem med rovdjuret väljer länsstyrelsen att avslå skyddsjaktsansökan. Så sent som i... Nej till ny skyddsjakt på varg i Gimmenreviret Beskedet kom på tisdag eftermiddag.

  151014 Avslår skyddsjakt på varg
  Länsstyrelsen avslår ansökan om skyddsjakt på varg i Gimmenreviret i Leksands kommun. Det var i början av oktober som en privatperson skickade in en ansökan om skyddsjakt på varg i området, som nu länsstyrelsen avslår.

  151007 ROVDJURSERSÄTTNING
  En djurhållare i Leksands kommun har fått drygt 19 000 kronor i ersättning för nio vargrivna får och lamm. Djuren dödades i mitten av juli i år. Ersättningen omfattar även merarbetet med att ta... Något gick fel med att ladda in artiklar om Rovdjursersättning på dalademokraten.

  150819 Nej till ny skyddsjakt på varg i Gimmenreviret
  Efter ett vargangrepp som dödade tre får i Leksands kommun lämnades en ny en ansökan om skyddsjakt in till Länsstyrelsen.

  150819 Länsstyrelsen avslår ny ansökan om skyddsjakt på varg i Gimmenreviret
  Vargangreppet skedde den 11 augusti i en fårhage på en gård i Hackmora, Leksands kommun. Tre får dödades och ett saknades.

  150812 Misshandel och ofredande i vargrevir
  Fyra personer har polisanmält misshandel och ofredande av grupp. Två i gruppen blev omkullputtade och alla fyra kände sig ofredade när de härom dagen inspekterade stängsel till hagar inom Gimmenområdet.

  150801 Skyddsjakten på varg i Leksand stoppas inte
  Länsstyrelsen i Dalarnas län fattade i tisdags beslut om skyddsjakt på en varg i Gimmenreviret i Leksands kommun. Beslutet har överklagats av ytterligare en förening som yrkar på att jakten stoppas, så kallad inhibition.

  150731 Naturvårdsverket: Bevisen inte tillräckliga för att stoppa jakten
  Naturvårdsverket avslår en överklagan på att skyddsjakten på varg i Leksand ska stoppas. Anledningen är att bevisningen inte är tillräckligt stark för att jakten ska avblåsas.

  150729 Överklagande organisationen: "Ansvaret ligger hos ägarna"
  Tre överklaganden har kommit in till länsstyrelsens beslut att en varg i gimmenreviret mellan Falun och Leksand får skjutas. En av dom som överklagat är den ideella organisationen Wolf Associations Sweden.

  150726 Ny vargattack på får i Dalarna
  Natten till lördagen attackerades en gård i Gimmenreviret som breder ut sig i skogarna mellan Leksand och Falun. – Totalt är det 35 får och lamm som har drabbats, säger Jan Bergström på Svenska Rovdjursföreningen.

  150724 Nej till vargjakt i Leksand
  Efter angrepp på får lämnade en boende i området in en ansökan om skyddsjakt på varg. Men länsstyrelsen avslår nu ansökan.

  150723 Insjön
  I juli lämnades en ansökan om skyddsjakt på varg i närheten av Insjön, Leksand, in till Länsstyrelsen. En boende i området kände sig oroad över sina egna djur efter ett vargangrepp i början av juli...

  150601 Krockade med lodjur
  Ett lodjur fick sätta livet till vid en olycka i Romma mellan Leksand och Sågmyra förra veckan. En bilist krockade med djuret som fick avlivas av jägare.

  150526 PRO Leksand "buffrade" till Orsa
  Grunubergs fäbod i Orsa var målet när 50 förväntansfulla PRO:are steg på bussen i Leksand en solig torsdagsmorgon. Naturen höll som bäst på att ikläda sig sin gröna sommarfärg när PRO Leksand drog ut på vårutflykt.

  150524 Gimmenvargarna dödade getter
  Minst en get dödades på fredagsmorgonen av varg i Bäckeberg i Leksands kommun. Familjen hade tre getter som betade i en hage alldeles intill huset.

  150221 Man får ersättning efter vargattack
  Länsstyrelsen ger ersättning till en man från Leksand vars får blivit utsatta för rovdjursangrepp.

  150203 Ingen mer vargjakt i Dalarna
  Det blir ingen mer vargjakt i Dalarna. Trots att länsstyrelsen bedömer att det finns varg kvar i Sångenreviret i Leksand.

  150126 Vargjakten kan bli kortvarig
  Efter mycket om och men startade licensjakten på varg i Dalarna. Tidigt på lördagsmorgonen var det många jägare som placerat ut sig i det så kallade Sångenreviret i Leksand och Olsjöreviret i Ludvika kommun. Nu tyder mycket på att årets jakt kan bli kortlivad.

  150126 Tyst demonstration i vargskogen
  Under lördagens vargjakt i Sångenreviret genomfördes en tyst demonstration. Vid sjön Ejen mellan Leksand och Dala-Järna hade man tänt åtta marschaller och fyra symboliska gravljus för de fyra vargar som ska tas bort från reviret. – Vår ambition är inte att störa jakten, utan bara visa på vårt missnöje mot de politiska beslut som bland annat lett fram till dagens licensjakt på varg, säger Glenn Costello.

  150125 Vargjakten i Dalarna kan bli kortvarig
  Efter mycket om och men startade årets vargjakt i Dalarna. Tidigt på lördagsmorgonen var det många jägare som placerat ut sig i det så kallade Sångenreviret i Leksand och Olsjöreviret i Ludvika kommun. Nu tyder mycket på att årets jakt kan bli kortlivad.

  150125 Så var vargjaktens första dag
  Två fälldes i Sångenreviret och en varg i Olsjöreviret. Samtliga vargar var honor. Nu återstår fyra individer som får skjutas, varav två i Leksand och två i Ludvika.

  150125 Här är den fällda Sångentiken
  Även på lördagsmorgonen var Jakt & Jägares utsände på plats i Sångenreviret utanför Leksand. Efter flera omflyttningar av passkyttar kunde en vargtik skjutas utanför byn Djura.

  150124 Första vargen skjuten
  Licensjakten på varg i Dalarna startade i dag lördagen den 24 januari, en timme före solens uppgång. Den första vargen har fällts, rapporterar Länsstyrelsen Dalarna. Den fälldes i Sångenreviret i Leksands kommun klockan 10.30.

  150124 Första vargen fälld i licensjakten i Dalarna
  En varg fälldes i Sångenreviret i Leksands kommun klockan 10.30. Licensjakten på varg i Dalarna startade i dag lördagen den 24 januari, en timme före solens uppgång.

  150124 En varg skjuten i Leksand
  Vid halvsju-tiden på lördagsmorgonen inleddes vargjakten. Den första vargen sköts i Sångenreviret i Leksand vid halv elva-tiden.

  150124 DD följer vargjakten på plats i Leksand
  På lördagsmorgonen började vargjakten i Leksand och Ludvika. DD:s reporter Leif Olsson följer jakten på plats i Sångenreviret, Leksand.

  150123 Vargjakten i Dalarna startar på lördag
  I morgon lördag den 24 januari, en timme före solens uppgång, startar jakten på sju vargar i länet. Den 16 januari 2015 fattade Länsstyrelsen Dalarna beslut om licensjakt på varg i Dalarna. Sju vargar får jagas fördelat på två revir. Det är Sångenreviret i Leksands kommun, och Saxdalen i Ludvika kommun.

  150117 Jägare glada över nytt vargbeslut
  Igår kom länsstyrelsen Dalarna med ett nytt beslut som innebär jakt på sammanlagt sju vargar i Olsjöreviret i Saxdalen och Sångenreviret i Leksand med start nästa lördag. Något som gör Jägareförbundet nöjda.

  150116 Länsstyrelsen Dalarna tar ett nytt beslut om licensjakt på varg
  Länsstyrelsen Dalarna har i dag fattat ett nytt beslut om licensjakt på varg. Enligt Viltförvaltningsdelegationens beslut är det hela revir som gäller, och de som är uttagna är Olsjöreviret i Saxdalen och Sångenreviret i Leksand.

  141120 Manollo fick sin björnhund skjuten - Vill ha ordentligt betalt
  Leksand (JJ) På en björnjakt utanför Leksand i höstas sköts Manollo Rodriguez nyinköpta hund, gråhunden Björnjägarens Espresso. Manollo menar hunden var en ovärderlig björnhund, men eftersom den inte är meriterad och inga avtal kring ersättning tecknades innan jakt, får han bara tillbaka köpeskillingen av skyttens försäkringsbolag.

  140830 Två björnattacker på ett dygn
  En jägare i Leksand blev angripen och biten av en björn vid jakt i Slättberg på fredagsmorgonen. Det är den andra björnattacken mot en jägare i Dalarna på ett dygn.

  140129 Svårt se skillnad på hund och varg
  Mitt framför kameran kom det plötsligt en varg med en ekorre i munnen - eller var det en hund? Bilden som togs i Ål-Kilen härom veckan är en av många som Jägareförbundets konsulent Hans Johansson fått skickad till sig.

  131019 Naturskogen prisas
  Inventeringen från 2010 visade att över 8000 hektar är skyddsvärd skog.

  130913 Största risken tar Leksand och Örebro
  Nu får han mer utrymme att ta förstaspaden.

  130824 Bra björnjakter i Leksands och Rättviksskogarna
  2013-08-24 Leksand (JJ) På två dagar har man nu skjutit två björnar genom samarbeten över gränserna i Leksand Norra och Rättvik södra.

  130803 "Det håller på att ske en historieomskrivning"
  Orsakarna är flera, det kan exempelvis handla om hög ålder eller oro för rovdjursangrepp.

  130628 Lo attackerade katt
  Ett lodjur attackerade en katt nedanför brokvisten till ett hus alldeles nedanför kiosken i centrala Siljansnäs vid 22.45-tiden på söndagskvällen.

  130612 Närgånget vargmöte under hundpromenad
  Två vargar kom på söndagen nära ett par som var ute och promenerade med sin hund vid Rältabodarna utanför Djura i Leksands kommun. – Så här i efterhand tycker jag att den var en ganska fascinerande upplevelse. Men just då när det hände var det obehagligt, säger Roger Jakobsson.

  130522 Vargjakten grundad på folks rädsla"
  - Vargjakten är grundad på mycket tveksamma biologiska och genetiska grunder samt folks rädsla. Det säger Anders Ståhl från Leksand, ekoturistutvecklare och vargspårs guide.

  130125 Lodjur skapar oro bland kattägare
  Ett lodjur har skapat oro bland kattägarna på Åkerö. Minst en tamkatt har blivit uppäten den senaste veckan.

  130122 Märkning inför valpflytt misslyckades i Leksand
  Under måndagen misslyckades märkningen av vargtiken i Sångenreviret utanför Leksand. Däremot märktes både hannen och tiken i Tenskogsreviret, som eventuellt berör Dalarna, under söndagen.

  121123 Varg i Berg
  Varg i Berg

  121116 Småbrukare försökte jaga bort varg
  Småbrukare försökte jaga bort varg

  121116 Det är långt ifrå
  En småbrukare i Leksands kommun har anmält till Länsstyrelsen att han i söndags mötte en varg inne på den egna gården.

  120917 Nej till skyddsjakt på varg i Leksand
  Nej till skyddsjakt på varg i Leksand

  120914 Gimmenvargar får inte skjutas
  Länsstyrelsen tillåter inte skyddsjakt på varg i Gimmenreviret, som är beläget mestadels i kommunerna Leksand och Falun.

  120727 Ägaren till rivna djur ersätts
  De fårägare som fick 16 av sina djur rivna i Åhl-Tällberg kommer att ta emot ersättning av Länsstyrelsen. Besiktningsman Sture Nordlund fastslår att fåren dödes av varg.

  120717 Björn rev foderbalar
  En hungrig och kanske lite vresig björn - gav sig i maj i år på flera av Olle Bergfors ensilagebalar. Han får nu ersättning av länsstyrelsen för 'rovdjursskador på gröda'.

  120707 Björn ska jagas med åtel
  Länsstyrelsen har efter beslut av Naturvårdsverket fått tillstånd att bedriva försök med åteljakt för björn. Försöket kommer att bedrivas i Falun, Rättvik och Orsa kommun, de delar av Leksands kommun som ligger norr om riksväg 80 samt i björnjaktsområde 1 som ligger i norra Dalarna.

  120622 Varg finns ändå i hela länet enligt länsstyrelsen: Ingen vargkarta för Dalarna
  Stövarjägaren Pär Änges i Leksand vill ha en karta med alla Dalarnas vargrevir inritad så han inte riskerar att släppa sin hund i ett vargrevir.

  120621 Befarad björnattack var sjukdom orsakad av giftiga växter
  Flera revor i pälsen och stora chock päls som lossnat från huden kunde utan någon större fantasi förknippas med rovdjursangrepp.

  120621 10 000 i bidrag till vakthund
  Länsstyrelsen, har med stöd av viltskadeförordningen, beslutat bevilja en man bidrag för inköp av boskapsvaktande hund som en förebyggande åtgärd mot rovdjursangrepp.

  120615 Ersättning för "björnvandal"
  Först åt björnen ett skrovmål innan han gick i idé och när han vaknade i våras plundrade han ytterligare en bikupa. Nu får Evert Saras i Skeberg 1 500 kronor av Länsstyrelsen.

  120613 Björn förstörde bikupor
  En biodlare i Leksand, som fått sina bikupor förstörda av björn, får nu ersättning av Länsstyrelsen Dalarna. 11022

  120413 Närkontakt med björnen
  - När jag lyfte huvudet såg jag rätt in i björnens ögon. Jag hann inte bli rädd utan första tanken var att den hade en sån otroligt snäll blick! Vid en skogsutflykt på påskdagen stod Kus Karin Nissniss plötsligt två meter från en nyvaken björnhanne som tittade förundrat på henne.

  120329 Varg slog till i trädgård
  En varg härjar inne i byarna kring Hjortnäs och Sunnanäng.

  120307 Vargobs ingen garanti för skyddsjakt
  Det duggar tätt med vargobservationer i Insjön och byarna runtomkring. Sedan oktober har ordförande i Åhls jaktvårdsförening, Per Dahler, skickat in vargobservationer till länsstyrelsen.

  120302 Rejält upprörda känslor vid vargmöte
  Sågverksägaren och jägaren Ulf Bergqvist gick till hårt angrepp på länsstyrelsen vid rovdjursmötet på teatern i Insjön på torsdagskvällen.

  120301 Medveten "mörkning" av vargmöte?
  Länsstyrelsen Dalarna 'mörkar' medvetet kvällens vargmöte i Insjöns Teater. Bristfällig eller obefintlig information om mötet irriterar flertalet Insjöbor.

  120216 Dalahövdingen om anställda och Rovdjursföreningen: -Kan rubba förtroendet för länsstyrelsen”
  När familjen Bergman i Östergrav utanför Leksand fick problem med varg vände de sig till länsstyrelsen för att få hjälp, men då kom en besiktningsman som även arbetar för Rovdjursföreningen.

  120214 Erbjuds skolskjuts på grund av varg
  En elev i vid Tällbergs skola har beviljats tillfällig skolskjuts på grund av rädsla för varg. Detta trots att ingen auktoriserad vargspanare har bekräftat vargobservationerna i området.

  120201 De kräver svar av ministern
  Legendariska fäbodbrukaren Land Alice Gustafsson i Leksand - och två fårägare - skriver nu till miljöministern Lena Ek och protesterar mot den ökande vargstammen.

  120118 Naturskyddsföreningen vill skydda Vildmarksriket
  Vid gränsen mellan Mora, Leksand och Vansbro finns ett stort skogsområde som kommunerna döpt till Vildmarksriket.

  111126 Ingen vargjakt i Insjön
  Det blir ingen skyddsjakt på varg i Insjön. På fredagseftermiddagen avslog Länsstyrelsen Dalarna begäran om skyddsjakt på en varg som observerats i närheten av bebyggelse.

  111101 Vill ha bra stängsel
  LUNG: Nej till skyddsjakt på varg. Länsstyrelsen Dalarna har beslutat att säga nej till skyddsjakt av varg i Malung, Leksand och Idre.

  111027 Frustrerande för oss jägare"
  Klas Målarbo, ordförande i Leksands jaktvårdskrets, är långt ifrån munter när han summerar årets älgjaktsvecka. - Det är mindre avskjutet i år än förra året.

  111023 Nej till skyddsjakt av varg i Malung, Leksand och Idre
  Länsstyrelsen Dalarna har beslutat att säga nej till skyddsjakt av varg i Malung, Leksand och Idre.

  111012 Hund vargriven?
  I samband med älgjakten blev en jakthund på tisdagen angripen av troligtvis en varg i Djura. Hunden skadades svårt och opererades i går på djursjukhuset i Falun.

  111011 Fårägaren får ersättning
  Fårägaren i Helgbo som i helgen fick 12 får dödade och fyra rivna så illa att de fick avlivas, får ersättning om några veckor.

  111009 12 får dödade i vargattack
  Tolv får blev rivna i en vargattack under natten mellan fredagen och lördagen. Många grannar och vänner ställde upp för ägaren Susann Tollman på lördagen.

  110630 Olustigt efter vargbesök
  Var det en varghona med valp som gjorde ett besök på deras gård? Är deras oro befogad? Klart är att samboparet Malin Wegner och Anders Skog i dag känner olust.

  110608 Trafikdödad varg kan ha haft skabb
  Den trafikdödade vargen i Hackmora kan ha lidit av rävskabb.

  110602 Vargen kan ha varit skabbsmittad"
  Vargen som blev påkörd mellan Leksand och Sågmyra är nu obducerad: - Det var gissningsvis en fjolårsvarg, en ung tik som aldrig haft valpar, säger Henrik Uhlhorn, biträdande statsveterinär på Statens Veterinärmedicinska Anstalt.

  110526 Varg blev påkörd
  En bilist körde på torsdagsmorgonen på en varg på vägen mellan Leksand och Sågmyra. Djuret dog på plats.

  110207 Vargen oroar korna"
  I sommar gör Pauline Palmcrantz sin sjätte säsong som fäbodbrukare i Ljusbodarna. Hon menar att den växande rovdjursstammen äventyrar djurhållning, kulturmiljöer och det öppna landskapet.

  110202 På spaning efter vargen
  Åtta engelska turister betalade nästan 100 000 för fem dagars vargspårning.

  110110 Rapp vet var vargarna finns
  Knappa veckan återstår till starten av årets vargjakt. En som har bra kontroll på vargtillgången i kommunen är leksingen och länsstyrelsens naturbevakare Mats Rapp som spårat varg och andra rovdjur i 20 år.

  101229 Han avråder från jaktbojkott
  Orsajägarna pratar om bojkott. Lite har även visats av jägarna i Leksand.

  101220 Ökad bojkott mot vargjakten
  Jägareförbundets medlemmar i Leksand uppmanas att delta i bojkotten av den kommande vargjakten.

  101220 Jaktvårdskrets vägrar vargjakt
  Även Jägareförbundets medlemmar i Leksand uppmanas att delta i bojkotten av den kommande vargjakten.

  101115 Björklöfs björnbok rena tungviktaren
  Sune Björklöf är inte bara den stridbare folkpartisten och hängivne kulturivraren.

  101108 Varg kan ha tagit katt
  För bara månaden sedan kan en varg ha tagit en katt i Tunstaområdet.

  101026 Jägarordförande larmar om vargen
  Ordförande i Leksands jaktvårdskrets Klas Målarbo gör en snabbsummering av årets älgjaktsvecka.

  101006 Varghund" identifierad
  Den vita herrelösa hund som misstänks för att ha bitit ihjäl flera djur i en fårhage i Fornby är nu identifierad.

  100907 Varglik hund sköts i fårhagen
  Gåtan med de ihjälbitna fåren i Fornby fick på måndagseftermiddagen sin upplösning.

  100805 Hund eller varg eller både och?
  Det som först verkade glasklart har visat sig vara en knepig fråga att reda ut.

  100804 Varg eller hund i Fornby?
  Ytterligare djur har blivit dödade i Fornby, Siljansnäs. Antalet är nu uppe i tolv stycken.

  100730 Varg rev får i Fornby
  Tre får i en hage i Fornby, Siljansnäs, har dödats och ett skadats svårt.

  100319 Han letar vargspår
  Vargobservationer och misstänkta vargspår. Länsstyrelsens naturbevakare för Dalarna och Gävleborg, Mats Rapp, kontrollerar inkommande rapporter.

  100309 Vargpar på Styrsjöbos is
  - Det var en mäktig syn! Iris och Stig Nyberg i Styrsjöbo såg ett vargpar på Styrsjöns is tidigt på måndagsmorgonen.

  100228 Vargspår lockar brittiska turister
  - Vargen har ett ekonomiskt värde. Så säger Anders Ståhl som sysslat med vargspårning sedan flera år tillbaka.

  100105 Vargjaktskvoten överskreds i Dalarna
  Den varg som skadesköts i Dalarna utanför Leksand kunde nu under eftermiddagen spåras upp och avlivas.

  100103 Vargjakten grundad på folks rädsla"
  - Vargjakten är grundad på mycket tveksamma biologiska och genetiska grunder samt folks rädsla.

  100103 Stort intresse för skjutna vargar
  Det var stundtals riktigt trångt inne på 'Asps slakteri' i Siljansnäs på lördagseftermiddagen.

  100103 Lockande ekoturism
  När engelsmännen ska upptäcka naturturism i Sverige, tar de hjälp av Leksingarna Anders Ståhl och Per Jobs.

  100103 Jägare i Siljansnäs sköt den första vargen
  Jägarna i Siljansnäs blev de första att fälla varg I Dalarna när jakten inleddes i morse.

  .....

vargrevlogonew73