KilsbergenVisa större karta


  Uppdaterat: 2016-01-09
  Län : Örebro
  Status feb 2004 : Familjegruppe
  Status 2005-06-01 : Familjegruppe
  Status juni 2006 : Familjegruppe
  Status april 2007 : Familjegruppe
  Status juni 2008 : Osäker, se nedan
  Min : 3
  Max : 4
  Föryngring 2003 : ja
  Föryngring 2004 : ja
  Föryngring 2005 : ja
  Föryngring 2006 : ja
  Föryngring 2007 : ja

  M0504 Hane Född i Gravendalsreviret

  Föräldratiken född i Ockelbo

  Unghanne påkört och dödad 26 november 2005 vid Nynäshamn

  M0503 Hane ungdjur Utvandrade november till Sörmland Påkört och dödad 27 dec 2005 vid Södertälje

  15 mars 2008 avlivades en varg född 2007 norr om Lindesberg, och som enligt LST var oskygg.

  Gränsen mot Lokareviret är inte känd.

  Spårning under vintern 2007/08 har inte kunnit påvisa ett intakt Föräldrapar.

  160530 Skadad varg- känd sedan tidigare
  Den skadade varg som en privatperson fick syn på i trakterna kring Bocksboda i Kilsbergen igår är en känd varg.

  140514 Får dödade av varg utanför Garphyttan
  En varg har angripit får i en hage utanför Garphyttan i Kilsbergen. Sju får dödades vid angreppet och ytterligare 15 får hade så stora skador att de var tvungna att avlivas. Angreppet inträffade någon gång från måndag kväll till tisdag eftermiddag.

  140510 Tre baggar dödade av varg i Kilsbergen
  I går förmiddags angreps och dödades tre avelsbaggar av varg vid Örebro kommuns anläggning för får i Suttarboda, Kilsbergen. Två baggar var redan döda vid ankomst och den skadade baggen avlivades. En boende i närheten hade observerat en varg och senare också en skadad bagge som ännu var vid liv. Då larmades händelsen till Länsstyrelsen och kommunen. Angreppet skedde inom ett hägn som inte hade rovdjursstängsel.

  130227 Jakten på Kilsbergsvargen stoppad igen
  Detta sedan Naturvårdsverket på nytt beviljat jakt på henne.

  130226 Beslutet att skjuta Kilsbergsvargen överklagas
  (NY VERSION) Naturvårdsverket beslutade i dag att Kilsbergsvargen ska skjutas.l Men Svenska rovdjursföreningen kommer att överklaga beslutet.

  130226 Beslut i dag: Kilsbergsvargen ska skjutas
  Det beslutar Naturvårdsverket i dag.

  120404 Nytt vargrevir i Kilsbergen
  Ett nytt vargpar, en hane och en hona, har etablerat sig i Kilsbergen. Det visar resultatet av vinterns spårningar i området.

  120207 Varg vägrar flytta från Jämtland
  Den varg som flyttades från Jämtland till Kilsbergen för knappt ett år sen har nu flyttats en tredje gång.

  120202 Uppdaterad: Kilsbergstiken tog ren i natt
  Hällesjö (JJ) Kilsbergstiken som efter två resor till södra Sverige återvänt till renskötselområden, är fortfarande kvar i områden där renflockar rör sig.

  120118 Varg med halsband tros vara skjuten
  Pejlhalsbandet från en varghane har hittats och lämnats in till polisen i Sälen. Hanen flyttades från renskötselområdet i Idre till Karlsborgstrakten, till den genetiskt värdefulla Kilsbergstiken.

  111228 Möte med varg
  Så ska vi bjuda på lite färska vargbilder för när örebroaren Karl Lundvall tog bilen upp till Kilsbergen så mötte han den här lite förvirrade vargen.

  111227 Kilsbergsvargen finns i länet
  Den så kallade Kilsbergsvargen från Idre, och den hanne som slagit följe med henne, och som för en dryg vecka sedan sattes ut i Karlsborg i Västra Götaland befinner sig för närvarande i Örebro län enligt Naturvårdsverket som följer vargparet med hjälp av GPS-sändare.

  111210 Kilsbergsvargen flyttas igen - nu till hemlig ort
  Nästa vecka flyttas den så kallade Kilsbergsvargen från Idre. Var den kontroversiella vargtiken placeras är okänt - Naturvårdsverket håller platsen hemlig.

  111209 Vargar i Idre flyttas nästa vecka
  Under nästa vecka kan den så kallade Kilsbergsvargen och hennes partner komma att flyttas från sitt revir i Idre.

  111208 Utsatt vargtik utan fungerande sändare?
  Mycket tyder på att sändaren har slutat fungera på den så kallat gentiskt viktiga vargtik som sattes ut i Kilsbergen i mars månad i år.

  111105 Oro och motstånd mot nya vargutsättningar
  Det är ännu osäkert om några vargar kommer att sättas ut i Tiveden och nordöstra Kilsbergen. Lantbrukarnas riksförbunds (LRF) avdelning i Tivedsbygden är orolig inför beskedet att deras närområde bedöms som lämpligt.

  111104 Oro och motstånd mot nya vargrevir
  Det är ännu osäkert om några vargar kommer att sättas ut i Tiveden och nordöstra Kilsbergen. Lantbrukarnas riksförbunds (LRF) avdelning i Tivedsbygden är orolig inför beskedet att deras närområde bedöms som lämpligt.

  111028 Vargen orsakar problem för ny sameby
  Den så kallade Kilsbergsvargen, som flyttades från trakten av Ytterhogdal på grund av att den dödade renar för Tossåsens sameby ställer nu istället till med problem för Idre sameby.

  111025 Ren rovdjursdödad vid Idre Fjäll
  Idre nya sameby har problem med vargar och då framför allt det vargpar där den märkta Kilsbergstiken ingår. En vargdödad ren alldeles intill Idre Fjäll, är den senaste funna vargdödade renen.

  111016 Här kan det bli utsättning av varg
  Om en vuxen varg skulle släppas ut i Örebro län, så skulle Tiveden eller nordöstra Kilsbergen kunna vara lämpliga områden.

  111014 Tiveden och Kilsbergen möjligt för utsättning av vuxen varg
  Skulle eventuellt en vuxen varg släppas i Örebro län - då kan nordöstra Kilsbergen eller Tiveden vara möjliga områden.

  111014 Oenigt kring vargutsättning i Örebro
  Länsstyrelsen i Örebro föreslår Tiveden och nordöstra Kilsbergen som utsättningsplatser för varg om det blir aktuellt.

  110911 Vad är en varghybrid?
  Enligt Jordbruksverket räknas en korsning mellan varg och hund som hybrid ända bort till fjärde led. Men vargtiken som Naturvårdsverket släppte i Kilsbergen utanför Örebro ansågs vara en varg, trots att hon endast var testad i två led.

  110911 Tåssåsenvargen har fått sällskap
  En hel del tyder på att den så kallade Tåssåsenvargen, vargtiken som flyttades från Ytterhogdal till Kilsbergen i Närke, nu går med en annan varg i gränstrakterna mellan Härjedalen och norra Dalarna.

  110821 Varg tog åter får
  Den så kallade kilsbergsvargen misstänks nu åter ha gett sig på och dödat får i en fäbod. Den här gången är det Anna Dahlgren som blivit av med sex får vid hennes fäbod på Nya Vasselvallen, norr om Särna.

  110809 Kilsbergsvargen misstänks för ha dödat åtta får
  Den genetiskt värdefulla vargtik som flyttats från renbetslandet till Närke, men återvänt, misstänks för att ha dödat åtta får i Foskvallen öster om Idre.

  110716 Kilsbergsvargen nära Idre
  Under tre dygn var det tyst från den GPS-försedda vargtiken som bedöms som genetiskt värdefull med sitt finsk-ryska påbrå.

  110713 Genetik är inte bara att placera ut
  Vargtiken som flyttades från renbeteslandet till Kilsbergen tycks veta precis vad hon gör och vad hon vill.

  110629 Vargtiken försvunnen
  Den genetiskt värdefulla vargtik av rysk/finskt ursprung, som flyttades från Ytterhogdal till Kilsbergen i Närke och som sedan vandrade norrut och senast befunnit sig i trakten av Idre är försvunnen.

  110627 Idre: Ingen vargflytt på gång
  Idre sameby vill få den så kallade Kilsbergsvargen flyttad från norra Dalarna. Men Naturvårdsverket väljer att avvakta.

  110511 Den flyttade vargtiken återvänder till Jämtland
  På natten mellan fredag och lördag den 6 till 7 maj, kom den finskryska vargen tillbaka till länet. Vargen flyttades i samband med skyddsjakt, från Tåssåsens sameby till Kilsbergen i Örebro län.

  110506 Så här har vargtiken vandrat
  Kartan visar hur vargtiken som släpptes ut i Kilsbergen 21 mars har vandrat sedan dess. Nu befinner sig vargen i nordvästra Dalarna.

  110505 Röda vargen snart tillbaka i Jämtland
  Den rödaktiga vargtik som släpptes ut i Kilsbergen för snart två veckor sedan, är nu nära de trakter där hon fångades i Jämtland.

  110501 Kilsbergsvargen" kan vara i Dalarna
  Den vargtik som flyttades från Jämtland till Kilsbergen utanför Örebro för en månad sen kan nu ha passerat in i Dalarna - efter en vandring på nära 100 mil.

  110428 Kilsbergsvargen" närmar sig Värmland
  Den vargtik som sattes ut i Kilsbergen i Örebro län den 21 mars befinner sig i trakterna av Elverum i Norge, knappt fyra mil från svenska gränsen.

  110415 Finskryska vargtiken strax norr om Lilleström öst från Oslo
  Den finskryska vargtiken som släpptes ut i Kilsbergen förra måndagen befann sig i dag torsdag morgon 20 kilometer nordöst om Oslo, norr om förorten Lilleström och på kanten till Oslobornas friluftsområde Nordmarka.

  110410 Röda vargen rör sig i norska ödemarken
  RIKSGRÄNSEN: Gick från Torsby till Hedmarks fylke. Den rödaktiga Kilsbergsvargen, som vandrat genom Värmland har nu gått in i Norge.

  110408 Kilsbergsvargen har vandrat över till Norge
  Efter att ha varit utan kontakt med mobilnätet i mer än två dygn har Kilsbergsvargens sändare idag skickat nya positioner.

  110405 Länsstyrelsen positiv till fler inflyttade vargar
  Den vargtik som släpptes ut i Kilsbergen utvandrade snabbt till Värmland. Men nya vargar kan mycket väl komma att flyttas till Örebro län i framtiden.

  110405 Finskryska vargtiken har stadig kurs rakt in i Norge
  Den finskryska vargtiken som släpptes ut i Kilsbergen förra måndagen är sedan något dygn mycket nära gränsen till Norge, i höjd med Torsby.

  110330 Rätt varg flyttades från Jämtland
  Det var den finsk/ryska vargen som orsakade skador för Tåssåsens sameby i Jämtlands län och det var den vargen som flyttades till Kilsbergen i Örebro län .

  110330 Finsk-ryska vargen gick norr om Filipstad
  VÄRMLAND: Kan gå fem mil på en dag. Hon är knappt två år, väger 41 kilo och är av finsk-rysk börd. Måndagen förra veckan fångades vargen in i Jämtland och kördes ner till Kilsbergen där hon släpptes.

  110328 Vargtiken har lämnat Kilsbergen, har gått fyra mil nordväst om utsläppsplatsen
  Den genetiskt värdefull varg som uppehållit sig på markerna tlil Tåssåsens sameby i Jämtland flyttats under måndagen till Kilsbergen där den omgående släppts ut i frihet.

  110328 Jämtlandsvargen har kommit till Värmland
  Den varg som flyttades från Jämtland till Kilsbergen för en vecka sedan har vandrat flera mil västerut. Vargen finns nu i de värmländska skogarna.

  110324 Genetisk värdefull varg släppt i Kilsbergen
  - Det är en historisk händelse. Men vi är inte glada över tajmingen. Så sammanfattar landshövding Rose-Marie Frebran måndagskvällens utsläpp av varg i Kilsbergen mellan kommunerna Örebro, Nora och Karlskoga i Örebro län.

  110323 Vargen kvar i Kilsbergen
  Jodå, den i måndags kväll utsläppta vargen verkar ha klarat flytten till Kilsbergen väldigt bra.

  110323 Vargen är kvar i Kilsbergen
  Den varghona som släpptes i Kilsbergen i förrgår är fortfarande kvar ungefär där hon lämnades. Det säger Fredrik Wilde, som är rovdjursansvarig på Länsstyrelsen i Örebro län.

  110323 Jägarnas Riksförbund upprörs över vargflytt
  Jägarnas Riksförbund är upprörda på grund av den varg som flyttades från Jämtland till Kilsbergen tidigare i veckan.

  110322 Webb-tv: Här släpps Örebros nya vargtik
  En varg som antas vara den varg som rivit renar i Jämtland infångades och sövdes i kväll. Efter veterinärkontroll och märkning med sändare transporterades vargen med bil till Örebro län och släpptes i Kilsbergen.

  110322 Vargen flyttades söderut
  En varg som antas vara den som rivit renar i Jämtland infångades på måndagen. Efter veterinärkontroll och märkning med sändare transporterades vargen med bil till Örebro län och släpptes i Kilsbergen.

  110322 Vargen flyttades i dag ner till Kilsbergen mellan Värmland och Örebro
  Den genetiskt värdefull varg som orsakat skador i Tåssåsens sameby i Jämtland har flyttats till Kilsbergen där den omgående släppts ut i frihet.

  110322 Risken att hon sprider smitta är liten
  Den varg som släpptes i Kilsbergen på måndagen är troligen en finsk/rysk varg som är genetisk viktig. Den har genomgått fysiska kontroller, så risken för att den ska sprida sjukdomar bland andra vargar är därför liten.

  110322 Jämtländsk varg flyttad till Örebro
  En varg som antas vara den varg som rivit renar i Jämtland infångades på måndagen. Efter veterinärkontroll och märkning med sändare transporterades vargen med bil till Örebro län och släpptes i Kilsbergen.

  .....

vargrevlogonew73