Jönköping  Uppdaterat: 2013-06-30
  Län : Jönköping
  Status vintern 2012/13 : Övrig stationär
  Antal per feb 2013
  Min : 1

  161216 Ingen licensjakt på lodjur Jönköpings län
  Men i grannlänet ska åtta lodjur skjutas av. Det blir ingen licensjakt på lodjur i länet nästa år. Stammen har passerat miniminivå men marginalerna är ännu för små för att jakt ska beviljas.

  161028 Rune stod öga mot öga med en björn
  Jönköping På torsdagseftermiddagen stod Rune Andersson öga mot öga med en björn vid A6 golfbana.

  160914 Experten: Det kan vara en björn
  JÖNKÖPING Två observationer av björn har gjorts i Jönköpingstrakten de senaste dagarna. – Det är intressanta uppgifter.

  160913 Länsstyrelsen om observationen: Kan vara en björn
  De senaste dagarna har det kommit in två observationer från Jönköpingsområdet om att en björn ska finnas i trakten.

  160913 Janne såg björnen: 99,9 procent säker
  Ännu en person säger sig nu ha sett en björn i Jönköpingstrakten. Denna gång ska den ha synts bara 20-tal meter från ett bostadsområde.

  160705 Får dödade av varg
  Länsstyrelsen uppmanar nu fårägare i länet till ökad tillsyn Jönköpings län Flera får har hittats skadade och dödade på en gård söder om Bredaryd.

  160704 Varg dödade får i Jönköping
  Ett vargangrepp mot får har konstaterats i Jönköpings län. Nu uppmanar länsstyrelsen alla fårägare att öka tillsynen kring djur och stängsel.

  160414 Lodjur och vargar räknade
  Kungsörnar finns på flera ställen i länet. Björn sällsynt.LÄNET Fem lodjur med ungar och två vargar. Det är resultatet av vinterns rovdjursinventering, som länsstyrelsen har gjort i Jönköpings län.

  160408 Varg sågs i väster i vintras
  Vinterns inventering av det stora rovdjuren visar att Jönköpings län berörs av fem lodjursföryngringar och att varg har uppehållit sig väster om Skillingaryd och Värnamo under januari.

  160407 Resultat från vinterns rovdjursinventering
  Vinterns inventering av det stora rovdjuren visar att Jönköpings län berörs av fem lodjursföryngringar och att varg har uppehållit sig väster om Skillingaryd och Värnamo under januari.

  160307 Experternas dom om vargfilmen- var det varg?
  Många har under de senaste dagarna trott sig sett varg och spår av varg i Huskvarnaområdet. Nu har Jmini pratat med Linda Andersson som är rovdjurshandläggare vid Länsstyrelsen i Jönköping om vad de säger om observationerna.

  151125 Länsstyrelsens teori: Varg i Jönköpingstrakten
  LILJEHOLMEN Under måndagen såg Jönköpingsbon Anna Thapper en varg mitt inne i Jönköping. Att det kan ha varit en varg som sågs är inte uteslutet, menar länsstyrelsens rovdjurshandläggare Linda Andersson.

  151124 Teorin: Varg i Jönköpingstrakten
  Dagens andra nyhetssvep är här. Det handlar om allt från skolan som riskerar stora böter till vargar, skottlossning och fusket med bältet som kan blir en dyrbar affär.

  151124 Kvinna drack kaffe - såg varg mitt i stan
  En kvinna i Jönköping ska ha sett en varg mitt i stadsdelen Liljeholmen igår måndag morgon när hon satt hemma i köket i sin lägenhet och drack kaffe."Han står mitt på vägen och bara tittar rakt fram. Det är absolut ingen tvekan att det var en varg", säger kvinnan till SR.

  151123 Hon såg en varg i centrala Jönköping
  Anna Tapper på Liljeholmen i centrala Jönköping höll på att sätta kaffet i halsen när hon tittade ut genom fönstret på morgonen.

  151120 Rekordmånga vargobservationer under november
  Hittills i november har minst elva observationer av förmodad varg gjorts i Jönköpings län.

  150929 Trebenta vargen är i farten igen
  Jönköping har tidigare berättat om den trebenta vargen som siktats på flera håll i länet - nu har det hänt igen.

  150929 Trebent varg har visat sig igen
  Den trebenta vargen i Småland, den så kallade Ålarydsvargen, har visat sig igen. Länsstyrelsen i Jönköping skickade på måndagen ut en kort information om att vargen observerats väster om Skillingaryd, inte långt från byn varifrån den har fått sitt namn.

  150929 Har dödat tidigare - trebent varg tillbaka
  Den trebenta s k Ålarydsvargen är tillbaka i Jönköpings län.Enligt vittnesuppgifter har vargen setts väster om Skillingaryd vid Nyholm inte långt från Ålaryd där vargen upptäcktes första gången.Vittnet som såg vargen i sin trädgård ska ha tagit ett antal bilder på djuret.

  150907 Historiskt: inte bara en, utan två som fått ungar
  Inte en, utan två, lyckade kungsörnshäckningar har dokumenterats i Jönköpings län i år vilket anses som historiskt.

  150903 Unika fågelhäckningar i länet
  Två lyckades kungsörnshäckningar har dokumenterats i Jönköpings län i år. Och det är första gången man rapporter om en sådan häckning i Jönköpings kommun.

  150903 Historisk häckning i länet
  Inte en, utan två, lyckade kungsörnshäckningar har dokumenterats i Jönköpings län i år. – Den ena är i Jönköpings kommun, och det tror jag aldrig det har rapporterats om förr, säger Linda Andersson, rovdjursansvarig på Länsstyrelsen i Jönköpings län.

  150408 Lodjursstammen ökar i länet
  Förra sommaren föddes nio ungarViltkameran visar en hona med två ungar och hon är bara en av fem honor i Jönköpings län som fick tillökning förra sommaren. Sammanlagt har nio ungar fötts och det  är en ökning med åtminstone två jämfört med året dessförinnan.

  150323 Trebent varg får skjutas
  Jägare i Jönköpings län har begärt att få skjuta en skadad varg som rör sig i södra delen av länet Dela Vargspår med blod i har påträffats på flera håll och bilder från en

  150322 Kungsörnarna ökar i länet
  Kungsörn, hanne fotograferad i södra Jönköpings län. Foto: Kent Öhrn.

  150322 De kräver: vargen måste skjutas
  Fyra personer har nu anmält länsstyrelsen i Jönköpings län till Justitieombudsmannen eftersom skyddsjakt på en skadad varg inte beslutats.

  150321 Vill skjuta trebent varg
  Arkivbild: Anmälare vill att en skadad varg i trakterna kring Skillingaryd och Gnosjö skjuts.Foto: Hasse Holmberg/TTFyra personer har nu JO-anmält länsstyrelsen i Jönköpings län. De anser att Länsstyrelsen gjort fel som inte beslutat om skyddsjakt av en skadad varg.

  150303 2 600 viltolyckor i länet i fjol
  antalet viltolyckor i Jönköpings län pendlar kring 2 600 om året. I fjol noterades 2597 viltolyckor  i länet.Vid fyra av fem viltolyckor är rådjur ena parten.

  150222 Ny vargvarning - sågs igår
  Varg har siktats minst fem gånger den senaste veckan i Jönköpings län, observationerna är dessutom bekräftade av länsstyrelsens rovdjursexperter.

  150219 Återkommande varg skadad
  Den varg som sedan en tid befinner sig i trakten kring Ålaryd mellan Värnamo och Jönköping är skadad, den haltar och rovdjursspårare har sett blod i spårlöpan.

  150205 Blodig varg observerad
  En misstänkt varg har observerats i Jönköpings län i veckan. Vargen sågs i måndags förmiddag vid 10-tiden vid Nyholm i Vaggeryds kommun.

  150204 Möjlig ökning av lodjur i sydligt län
  Den här vintern har så här långt fyra lodjursföryngringar konstaterats i Jönköpings län. Det är en mer än förra säsongen.

  150127 Lodjursinventering
  Under lördagen den 24 januari deltog ett stort antal personer från Jägareförbundet i en inventering efter lodjur i Mullsjö, Habo, del av Jönköpings södra och stora delar av Gislaveds jaktvårdskrets.

  150126 Varg och lo i Östbo
  I går siktades ett lodjur i bygden och i dag hittades spår som kan tillhöra varg. Det var i går morse som ett lodjur siktades vid Hästgången på gränsen till Jönköpings kommun norr om Hok. Det finns fotodokumentation och från länsstyrelsen har man kommenterat att det rör sig om lodjur.

  150126 Lodjursföryngring hittad vid inventering
  I helgen deltog ett stort antal personer från Jägareförbundet i en lodjursinventering i Mullsjö, Habo, del av Jönköpings södra och stora delar av Gislaveds jaktvårdskrets.

  150106 Värnamo: Bertil hade närkontakt med vargen
  Vargen har siktats i Värnamo den gångna helgen. Det var i lördags som Bertil Nilsson hamnat så nära som tio meter från en varg på vägen mellan Kvarnö och Ådalen. Bertil, tidigare ordförande i Jägarförbundet i Jönköpings län, var ute på jakt med sin son.

  150104 Varg idag - sågs på nära håll
  En observation av varg i Jönköpings län har registrerats idag lördag.Vargen ska ha setts på endast tio meters håll när den rörde sig över en 30 meter lång sträcka. Observationen gjordes av en privatperson vid 12-tiden på en väg mellan Kvarnö och Ådalen strax väster om Hörle mellan Klevshult och Värnamo på gränsen till Store Mosse Nationalpark. Länsstyrelsens rovdjursexperter har ännu inte kontrollerat spår och uppgifter.

  141008 Rovdjursalert för tamdjursägare
  Vill du veta om det skett ett rovdjursangrepp i närområdet? Rovdjursalert är ett sms utskick som riktar sig till personer med djurbesättningar i Jönköpings län.

  140924 Polisanställd tar gärna två års fängelse för att köra över en jägare
  Att köra över en jägare med bilen kan vara värt två år i fängelse. Det skrev en civilanställd på polisen i Jönköping på Facebook.

  140916 Nytt beslut: noll vargar i Jönköpings län
  Viltförvaltningsdelegationen hos länsstyrelsen i Jönköpings län har beslutat om miniminivåer för lodjur och varg i länet.

  140916 Kritik mot sydsvenskt nej till varg
  När viltförvaltningsdelegationerna i Kronobergs och Jönköpings län sa nej till vargföryngring beskrevs det som osolidariskt mot Mellansverige, där vargarna finns. Jägareförbundet Värmlands ordförande Lennart Johannesson instämmer i kritiken.

  140916 Fjärde länet i södra Sverige: Vargnej även i Halland-delegation
  Viltförvaltningsdelegationen i Halland gör som delegationerna i Blekinge, Kronoberg och Jönköping. Det är nej till vargföryngringar i länet. Naturvårdsverkets förslag till vargföryngring i Sydsverige liknar mest ett ogenomtänkt spektakel, anser Karl-Edvin Axelsson, jägarrepresentant i länsstyrelses viltförvaltningsdelegation i Halland.

  140913 Vargar ska inte få föröka sig i länet
  Det ska inte få finnas några föryngringar av varg i Jönköpings län. Det har viltförvaltningsdelegationen på länsstyrelsen beslutat.

  140904 Om rovdjurspolitiken
  Med anledning av att det i media förekommit inslag om rovdjurspolitiken, om skyddsjakt på rovdjur och om hjälp med förebyggande åtgärder vill Länsstyrelsen i Jönköpings län belysa situationen i länet.

  140713 Medborgarförslag: de vill ha en vargfri kommun
  Ett medborgarförslag har skickats in till kommunfullmäktige i Jönköping. Det är 30 personer som har skrivit under förslaget som går ut på att de vill göra Jönköping till en vargfri kommun.

  140708 Länsstyrelsen: Klart jag skulle vara orolig
  Länsstyrelsens besiktningsman bekräftar nu att det verkligen rör sig om en varg som bitit fåren i Ålaryd utanför Vaggeryd och man varnar också för att det finns risk att fler får kommer att attackeras i Jönköpings län.

  140613 Varg på Höglandet - dödade lamm i Nässjö kommun
  Länsstyrelsen har fått in flera uppgifter om varg i Jönköpings län den senaste tiden. Sent i måndags kväll hittades tydliga spår i en nysådd åker i Ekeryd i Vaggeryds kommun. Spåren ska ha varit 12 cm långa. Länsstyrelsens experter har undersökt spåren men är osäkra och menar att hund ej kan uteslutas.

  140613 Varg kan ha siktats i Vaggeryd
  Det fortsätter komma in rapporter från folk som sett varg i Jönköpings län.

  140401 En lo och många rådjur påkörda
  olyckor inrapporterats till polisen i Jönköpings län under förra veckan. Av dessa kan noteras att ett lodjur påkördes och skadades utanför Gislaved vid Hökaberg. Lokatten har eftersökts av ett speciellt ekipage knutet till Nationella Viltolycksrådet, NVR. Man har följt lokatten ett flertal kilometer utan att komma ifatt det.

  140316 Polisen utreder lo-skjutningen
  Polisen undersöker nu om allt gick rätt till när ett lodjur sköts till döds i Gislaveds kommun i tisdags kväll. - Men det rör sig inte om någon tjuvjakt, säger Jan Lagerqvist, presstalesman på polisen i Jönköpings län.

  140206 Möjlig vargattack har inte kvalitetssäkrats
  Vargen som vandrat från Jönköpings län in i Kalmar är sannolikt nu i Östergötland. Enligt den senaste rapporten ska den finnas söder om Åtvidaberg.

  140204 Ett antal synobservationer av varg har gjorts i helgen
  Vid spårning igår av länsstyrelsens kvalitetssäkrare söder om Kristdala bekräftades att en varg rört sig i området. Spårstämplarna (framtass) var ca 11 cm långa utan klor. Vargen uppvisade ett skyggt beteende för bl.a. elstängsel. Synobservationer och spårningar visar att vargen rört sig från Jönköpings län från Korsberga, via Virserum, Mörlunda och Kristdala.

  140131 Länsstyrelsen ger tillstånd att skjuta björn och lo i Jönköping
  Det kommer att bli tillåtet att skjuta björn i Jönköping. Länsstyrelsen har även gett klartecken för jakt på varg, järv, lo och örn. Förutom de här djuren kan även älgar och fåglar omfattas.

  131003 Man går jägarnas ärenden"
  Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson är skeptisk till förslaget om en ny jaktmyndighet som i så fall kommer att finnas i Jönköping.

  130912 Kan bli ny tjänst som varnar för rovdjur
  Tjänsten rovdjursalert som varnar för rovdjursangrepp på tamboskap, kan komma att införas i Jönköpings län.

  130907 Forserumsbo sköt björn i Jämtland
  En jägare från Forserum fick oväntat besök under älgjakten i Jämtland nu i tisdags då en stor björn plötsligt stod fem meter från honom.

  130722 Webbradio: Kjells FB-grupp ger -vargkoll” i syd
  Nu finns en facebookgrupp där människor i södra Sverige kan hjälpa varandra att hålla koll på vargarna. Initiativtagare är Kjell Hjältman i Jönköping, som drog igång gruppen för att jägare, djurbönder och hundägarer ska kunna varna varandra för varg.

  130705 Stort vargmotstånd hos länets politiker
  Samtliga kommunalråd i länet fick frågan om de vill ha varg i sin kommun. 26 svarade, 18 säger nej till varg. I Vaggeryd, som drabbats av flera vargangrepp, ligger frågan högt på agendan.

  130705 Moderat vill ha vargjakt nästa år
  Turerna kring den varg som härjade i Jönköpings län för några veckor sedan visar att rovdjursförvaltningen inte fungerar.

  130630 Ingen skyddsjakt på varg i Jönköping
  Naturvårdsverket avslår de två ansökningarna om skyddsjakt på varg i Jönköping. Anledning är att inga nya angrepp skett efter det att ansökningarna kommit in till Naturvårdsverket och att vargen inte synts till i området på snart två veckor.

  130626 Centerriksdagsman: Varg och får en omöjlig kombination
  Efter att ha besökt drabbade fårägare i Jönköpings län drar riksdagsman Göran Lindell (c) slutsatsen att varg och får är en omöjlig kombination.

  130625 Ökat vargmotstånd efter nya attacker
  Under dagen har länsstyrelsen diskuterat frågan om skyddsjakt, som Naturvårdsverket senare ska besluta om. Vi har träffat Bengt Andréasson i Ålaryda väster om Skillingaryd, som hittade 14 dödade eller skadade får på sin gård i lördags.

  130625 Gnosjövargen inte genetiskt viktig
  Vargen som vid upprepade tillfällen rivit en mängd får i trakterna av Gnosjö i västra delen av Jönköpings län är inte genetiskt viktig.

  130619 Vargen kan bli en dyr affär för fårbönderna
  I helgen dödades flera får i en vargattack i Jönköpings län. Om vargen väljer att bosätta sig här kan det bli dyrt för fårbönderna.

  130619 Ett steg närmare skyddsjakt på varg
  I dag sa länsstyrelsen ja till skyddsjakt av vargen som härjat i Jönköpings län. Så nu ska Naturvårdsverket besluta om det blir skyddsjakt eller inte.

  130619 Besked om fårdräpande Jönköpingsvarg dröjer
  Nu ska Naturvårdsverket först kolla så att det inte rör sig om varg med finska eller ryska gener.

  130618 Vargen får skjutas
  Den varg som härjat i Jönköpings län - och som så sent som i helgen rev får i Vaggerydstrakten - lever farligt.

  130618 Vargen återvände till fårhagen – fångades på bild
  Den varg som natten till lördagen dödade och skadade 14 får i Ålaryd i Jönköpings län har fångats på bild. Klockan 22.10 på lördagskvällen fotograferades vargen när den var tillbaka och letade efter de döda fåren i hagen.

  130618 Vargen återvände till fårhagen - fångades på bild
  Den varg som natten till lördagen dödade och skadade 14 får i Ålaryd i Jönköpings län har fångats på bild. Klockan 22.10 på lördagskvällen fotograferades vargen när den var tillbaka och letade efter de döda fåren i hagen.

  130618 Länsstyrelsen godkänner att vargen skjuts
  Den varg som härjat i Jönköpings län - och som så sent som i helgen rev får i Vaggerydstrakten - lever farligt.

  130618 Förordar vargjakt i Skillingaryd
  Länsstyrelsen i Jönköpings län säger i ett yttrande ja till skyddsjakt på vargen i Skillingaryd.

  130618 Fårjagande varg väster om Skillingaryd hotas av skyddsjakt efter två attacker på en vecka
  Vargen som orsakade 21 fårs död förra helgen öster Hestra söder om Jönköping slog till igen i helgen. Natten till lördagen dog sex får i en hage någon mil österut mot Skillingaryd. Vargen tog sig troligen in genom att simma över den å som hagen hade som naturlig stängsling för fåren.

  130617 Beslut om skyddsjakt på varg tas i veckan
  På tisdag ska länsstyrelsen besluta hur de ställer sig till skyddsjakt på vargen som i helgen dödade får i Ålaryd. Det var den andra på kort tid i Jönköpings län.

  130616 Skillingaryd: Sex får dödade vid ny vargattack
  Ännu en gård i Jönköpings län har drabbats av en vargattack. 14 får angreps den här gången. Sex av dem hittades döda i hagen. De andra är skadade. Förra helgen dödades 21 får på en gård utanför Hestra i Gislaveds kommun. Natten till i går gick vargen till angrepp igen. För enligt Länsstyrelsen i Jönköpings län är det sannolikt samma varg som står bakom den senaste attacken.

  130612 Fyra får överlevde vargangreppet
  En varg har rivit 21 får i västra delen av Jönköpings län. Djurägaren begär skyddsjakt hos Naturvårdsverket och får stöd av LRF Jönköping.

  130611 Ytterligare vargattacker att vänta
  2013-06-11 Jönköping(JJ) Inga Ängsteg, verksamhetsansvarig på Viltskadecenter, konstaterar att det är troligt med fler vargattacker i både Småland och Skåne.

  130611 Varg inte lämpligt i djurtätt län!
  Efter helgens attack där en hel fårbesättning dödades av varg i länet vill nu LRF att det tillämpas skyddsjakt. - Ett djurtätt län som Jönköping är inte förenligt med varg. Det som hänt är fruktansvärt för både djur och djurägare och vi vill nu att det tillämpas skyddsjakt på den varg som finns i området, menar Mikael Bäckström, ordförande i länet.

  130609 21 får dödade under natten
  Bara fyra kvar i hagen Lantbrukaren Anders Svensson i Hestra utanför Jönköping fick en mycket omskakande morgon.

  130606 Vargar synliga utanför Jönköping
  2013-06-06 Jönköping (JJ) Det är troligt att det finns varg i Jönköpings län just nu.

  130515 Lo och varg i Jönköpings län
  Lo och varg i Jönköpings län

  130408 Centern agerar i vargfrågan
  Landsbygdsutveckling och frågan om varg i länet var i fokus vid Centerpartiets distriktsstämma på Jönköpings Läns Museum i helgen. Den fråga som vållade mest debatt var frågan om ersättning till landsbygdsbor som drabbas av skador från varg. Alf Tagesson från Karlstorp, i östra delen av Vetlanda kommun, kräver att antalet vargar hålls på en lägsta nivå och att staten tar ett strikt ekonomiskt ansvar för alla de skador och extrakostnader som vargen orsakar, få full ersättning för byggande av vargsäkra staket och ökade möjligheter att ta bort vargar som orsaker stora problem.

  130403 Flera får lodödade i Jönköpings län
  I helgen har lodjur dödat minst fyra får i en hage nordväst om Burseryd i Gislaveds kommun.

  130401 Varg misstänks ha skadat hund i Tenhult
  Var det en varg som rev och skadade en hund i trakterna av Tenhult i tidigare i veckan? Det hävdar ägaren till hunden som anmält händelsen till Länsstyrelsen i Jönköping.

  130325 Tidsfråga innan vargarna bildar revir i Småland"
  Antalet vargobservationer i Jönköpings län ökar. Unga hanar letar efter honor och snart kan ett revir bildas.

  130317 Vargen spåras i snön
  Det sena snötäcket innebär en chans att kartlägga vargens rörelser i södra Sverige. I helgen samlas viltspårare i gränsbygden mellan Västra Götaland, Jönköpings och Hallands län för att försöka få bekräftat om vargen har etablerat sig här.

  130221 Vargläget i länet - februari 2013
  Aktuellt om vargförekomst i Jönköpings län under februari månad.

  130214 Vargen hävdar revir i Hallands län
  Enligt Martin Broberg, ansvarig för rovdjursfrågor på länsstyrelsen i Halland, är vargen som har rört sig i trakterna kring Halland just nu på väg att bygga revir på gränsen mellan Jönköping och Halland.

  130206 Senaste vargen synlig i Mariannelund
  En eller två vargar har i dagarna uppehållit sig i Jönköpings län. De senaste observationerna är från Mariannelund.

  130201 Varg rör sig i Jönköpings län
  Varg rör sig i Jönköpings län

  130201 Aktuellt om vargobservationer
  Under de senaste veckorna har det inkommit flera rapporter och observationer av varg i Jönköpings län.

  130131 Jönköpingskvinna misstänkt för dödshot mot pilot
  Jämtlandspolisen och åklagare har inlett en förundersökning mot en 17-årig kvinna från Jönköping som på Rovdjursföreningens Facebooksida misstänks ha skrivit att hon ville sätta ut skyttar i skogen för att skjuta ner den helikopter som länsstyrelsen använt för att avliva vargar under skyddsjakt i Junseleområdet.

  130128 Få spår av lodjur i skogarna
  Lodjur är ett av få rovdjur som har börjat etablera sig i Jönköpings län. Den svenska lodjursstammen ska helst vara jämnt fördelad över landet, men i vårt län står tillväxten nästan still och når inte upp till det antal som Naturvårdsverket vill se.

  121216 Åtta vargar utplacerade i länet- - förnekas av myndigheter
  Enligt nya konspirationsteorier har åtta vargar placerats ut av svenska myndigheter i Jönköpings län.

  121212 Rykten om utplanterad varg
  Den senaste tiden har en varg siktats i Jönköpings län, iakttagelser som skapat rykten i jägarkretsar om att det handlar om flera vargar, som skulle vara utplanterade av Naturvårdsverket och att skogsbolaget Sveaskog skulle ha tillåtit det.

  121204 Vargavinter väntar i Jönköpings län?
  De senaste dagarna har flera vargobservationer gjorts på olika platser i Jönköpings län. Med andra ord är det inte bara kung Bores tidiga ankomst som gör att många tror att länet går mot en vargavinter.

  121130 Terrier blev riven av varg - husse får 10 000 kronor
  I oktober i år blev en tysk jaktterrier riven av vad man misstänker var en varg i trakterna kring Jönköping. Nu får husse ersättning efter skadan.

  121119 Efter nyheten - varg har synts till på flera håll
  I förra veckan skrev Jnytt om jägaren Roy-Arne Wiesner som mötte en varg i skogarna kring Apelskift utanför Jönköping när han var ute och jagade småvilt.

  121116 Jägare sköt mot varg i Dumme Mosse-området
  När Roy-Arne Wiesner var ute och jagade småvilt i skogarna kring Apelskift utanför Jönköping mötte han av en varg. Inom loppet av en månad har fem observationer gjorts av varg i Jönköping och nu uppmanar Länsstyrelsen att människor, framförallt jägare, håller uppsikt över sina hundar.

  121115 Hundägare varnas för vargen
  Under de senaste dagarna har länsstyrelsen fått in tre rapporter om varg i närheten av Dumme Mosse nordväst om Jönköping.

  121101 Hund angripen av varg i Jönköpings län
  Hund angripen av varg i Jönköpings län

  121101 Hund angripen av varg i Jönköpings län
  I början på oktober skadades en hund väster om Dumme Mosse. Hunden befann sig några hundra meter från ägaren när denne hörde hunden skälla och yla, När ägaren kom fram till hunden låg den livlös med kraftiga bitmärken.

  121019 20 kameror ska följa lodjuren
  Länsstyrelsen vill fortsätta sätta upp kameror i naturen för att kunna ha koll på rovdjur i Jönköpings län. 20 olika kameror vill man kunna sätta upp i skogarna.

  120908 Dött lodjur hittat vid vägkanten
  Ett dött lodjur hittades i går vid sidan av riksväg 40 i närheten av Bottnaryd väster om Jönköping. 01014

  120506 Eftersöksjägare strejkar - protest mot vargpolitiken
  Jägarprotesterna mot den svenska vargpolitiken har nu spridit sig till Jönköpings län. Det är eftersöksjägare som ger sig in i debatten, genom att sju av dem hoppat av sina uppdrag i protest.

  110424 Småland: Två katter dödade av varg
  En varg rör sig fortfarande genom Småland. Nu uppmanar länsstyrelsen i Jönköping alla tamdjursägare att se om sina djur.

  110424 Gislaved/Värnamo: Varg på väg genom länet
  Flera personer i södra delen av Jönköpings län har det senaste dygnet sett vad de trott var en varg. Djuret fångades på bild - och enligt länsstyrelsen så är det en varg.

  110217 Jönköpings län: Allt yngre Lodjursstam
  Lodjursstammen i Jönköpings län är fortfarande blygsam men den föryngras. Det visar Länsstyrelsens senaste inventering som genomfördes i helgen.

  110215 Inga lodjur i skogarna på Höglandet
  Varför finns det inga lodjur i östra delen av Jönköpings län? Däremot finns de - om än inte många - i den sydvästra länsdelen.

  110210 Rovdjur inventeras i Jönköpings län
  Torsdagens snöfall har gett förutsättningar för att den första samordnade rovdjursinventeringen ska kunna genomföras i Jönköpings län.

  100827 Lodjur dödade får
  Det kommer nu in flera rapporter om lodjursrivna får i Jönköpings län.

  .....

vargrevlogonew73