vargrevlogonew73
nyheter
line773

INFOCENTRUM,

En ny miljörörelse?
När Folkaksjonen Ny Rovdjurspolitik lanserades här i Sverige förra året var det genom ett samarbete mellan Svenska Jakt och Fritidsgruppen, AKA Jakthundgruppen med Malte Sandström, Dalaupproret, Jägarnas Riksförbund och vissa andra mindre föreningar och ”privatpersoner”, samt den norske ”moderförening” Folkaksjon ny Rovdyrspolitik som ju råkade i blåsväder när personer från dens styrelse filmades av Uppdrag Granskning, när de hjälpte UGs ”tjuvjägare”.

Jägareförbundet, en “riktig” miljörörelse som satsar på återvinning av korkade påståenden och recirkulering av vargar.

Man fick snart ett problem inom det svenska initiativet, eftersom bland annat Jägareförbundet ställde krav på föreningen att kapa av banden till vissa upprorsmakare, bland annat Dalaupproret och Jakt och Fritidsgruppen, för att eventuellt samarbete skulle komma på tal.

Det har man nu gjort genom att starta en ny förening och bytt ”namn” till Infocentrum.
för att visa att man är fristående från Folkaktionen där Dalaupprorsmännen och Jakt och Fritidsgruppen hårda kärna fortfarande finns kvar.

Infocentrum lanserar sig som en ”demokratisk miljöorganisation”, och på sin länksida hittar man bland annat miljöorganisationer som WWF, SNF, SRF.
Inga länkar finns det där till vare sig Svenska Jägareförbundet eller Jägarnas Riksförbund. Syftet är antagligen att visa att rovdjur inte är en fråga som endast rör jägarna men i mycket större utsträckning vanliga människor på landsbygden.
Alltså en folklig och inte jaktinfluerat miljörörelse utan extrema åsikter och som avsevärd skiljer sig i åsikter från till exempel Dalaupproret.

Intet kan vare mer fel om man ser till vem som sitter i interimsstyrelsen.
Kjell Dahlin och Anders Carlsson är/var ordförande och vice ordförande i Jägarnas Riksförbunds lokalavdelning i Storå. Samma lokalavdelning som har antagit en nollvision för varg vilket Kjell Dahlin upprepade gångar har försvarat i lokaltidningarna.
Harry Fredriksson skriver i en insändare som publicerats på norske Folksksjonens hemsida februari 2004, “Svenska Jägareförbundet - en underavdelning till Naturvårdsverket?”,att han både är medlem i Jägarnas Riksförbund, Jägareförbundet och Jakthundgruppen samt att han tycker att det är fel av Jägareförbundet i Dalarna att fördöma Dalaupproret som han tycker att alla till 100 % bör stödja.
Lotta Wiringe som sitter med i det regionala rovdjursrådet för Värmland som representant för LRF har även hon klara kopplingar till jakten. Till exempel fick familjen enligt artikeln ” Lugnt på vargfronten” i Värmlands Folkblad, en tax dödad i december 2002.

Infocentrum är inte annat än Folkaktion ny Rovdjurspolitik, Dalaupproret, Jakt och Fritidsgruppen, Nollvision i en ”snyggare” förpackning.
Någon seriös miljörörelse eller representant för ett bredd folklig motstånd mot rovdjur är de definitivt inte!

 

.....

 

E-POST

(c) Vargreviret