HaveröVisa Haveröreviret på en större karta


  Uppdaterat: 2015-07-31
  Län : Gävleborg/Jämtland/Västernorrland
  Status juni 2009 : Övrig stationär varg
  Status juni 2010 : Revirmarkerande par
  Status juni 2011 : Revirmarkerande par
  Status vintern 2011/12 : Revirmarkerande par
  Status vintern 2012/13 : Övrig stationär
  Antal per feb 2013
  Min : 1
  Föryngring 2009 : nej
  Föryngring 2010 : nej
  Föryngring 2011 : nej
  Föryngring 2012 : ?
  Föryngring 2013 : nej

  Löpblod registrerat 2010

  1 död varg 2011

  Löpblod registrerat 26 feb - 8 mars 2011

  2012


  Ensam tik från Skrälldalenreviret

  2013


  Död vargtik hittad vid Flobomyren omkring 17 maj

  Varghane skjuten vid skyddsjakt nära Flomyran de 12 januari.

  150203 Därför dödar vargar hundar
  Under 2014 dödades fyra jakthundar i Gävleborgs län av vargar, två av dem i det så kallade Prästskogen/Haverö-reviret i Ljusdals kommun.

  150131 Ingen skyddsjakt på varg i Prästskogen/Haverö-reviret
  I reviret finns en genetiskt värdefull varg och Naturvårdsverket gör bedömningen att det finns en alltför stor risk för att den genetiskt viktiga hannen i reviret eller hans avkomma fälls om skyddsjakten genomförs.

  150131 Ingen skyddsjakt på ljusdalsvargen
  Det blir ingen skyddsjakt på varghonan i reviret Prästskogen/Haverö i Ljusdals kommun. Det beslutade Naturvårdsverket igår.

  141223 Varg får skjutas - ska jagas med helikopter
  Länsstyrelsen beslutade på måndagen om skyddsjakt på en varg i reviret Prästskogen/Haverö utanför Färila. Vargen ska jagas från helikopter.

  141223 Länsstyrelsen fattar två beslut gällande skyddsjakt efter varg
  Länsstyrelsen har under måndagen den 22 december fattat två beslut som gäller skyddsjakt efter varg. Det ena beslutet innebär ett beviljande av skyddsjakt efter alfatiken i reviret Prästskogen/Haverö i Ljusdals kommun. För att säkra att rätt varg fälls kommer länsstyrelsen själva att utföra jakten med hjälp av helikopter. Det andra beslutet berör södra delarna av Bollnäs kommun. I detta fall har länsstyrelsen beslutat att avslå ansökan eftersom mycket tyder på att de skador som föranlett ansökan med stor sannolikhet har orsakats av olika vargrevir.

  140819 Hund dödad av varg
  Under lördagen angreps och dödades en hund i trakterna kring Haveröreviret i Ljusdals kommun. Länsstyrelsen besiktningsmän har undersökt hunden och konstaterat att den dödats av varg. I samma trakter dödades tre jakthundar av varg under förra hösten. Skyddsjakt på en varg efter de angreppen resulterade i att en varghane fälldes.

  140818 Hund dödad av varg norr om Ramsjö i helgen
  Under lördagen den 16 augusti angreps och dödades en jämthund i trakterna av fd Haveröreviret (Prästskogen 2) i norra delarna av Ljusdals kommun.

  140319 Risk för vargvalpar i Haveröreviret
  -19 Ytterhogdal (JJ) För en tid sedan sköts varghanen i Haveröreviret i gränstrakterna mellan Medelpad och Härjedalen under skyddsjakt. Sedan kom överraskande för många en ny hane in i reviret och bildade revir med varghonan, som var kvar i området.

  140121 Vargpengar finns kvar att söka
  Så kan vargpengen från jakten i Haveröreviret användas. Folkaktionen ny rovdjurspolitik avdelning Gävleborg byter om motionen går igenom den 20 februari namn till Folkaktionen ny rovdjurspolitik avdelning Norrland.

  140113 Ulv skutt etter angrep på hunder i Sverige
  Ljusdal (NTB-TT): En hannulv er skutt i Haveröreviret på grensen mellom Jämtland og Gävleborg i Sverige.

  140112 Varg skjuten i Haveröreviret
  Vid lunchtid på söndagen sköts hanvargen i Haveröreviret. – Han kom ut på en väg och en passkytt sköt ett skott, berättar Hans Blomgren, naturbevakare, som övervakat skyddsjakten för länsstyrelsens räkning.

  131223 Ännu ett beslut om skyddsjakt i Haveröreviret
  Även länsstyrelsen i Jämtland har nu fattat beslut om skyddsjakt efter en varg i Haveröreviret. Tidigare har länsstyrelsen i Gävleborg fattat beslut om skyddsjakt på en varg i reviret, ett beslut som har överklagats.

  131221 Länsstyrelsen beviljar skyddsjakt efter en varg i Härjedalen
  Länsstyrelsen fattade fredagen 20 december beslut om att bevilja skyddsjakt efter en varg inom Haveröreviret, öster om Ytterhogdal.

  131221 Klart för vargjakt i Ytterhogdal
  Länsstyrelsen beslutade på fredagen att bevilja skyddsjakt efter en varg inom Haveröreviret, öster om Ytterhogdal. Skyddsjakten är tillåten under tiden 2-17 januari 2014.

  131220 Förening ger bidrag till vargjägare
  Folkaktionen för en ny rovdjurspolitik ger ekonomiskt stöd till de vargjägare som ska bedriva skyddsjakt i Haveröreviret.

  131218 Webbradio: Älgjakt skäl för vargjakt
  Vargarnas angrepp på jakthundar i Haveröreviret har haft stor inverkan på älgjakten i området. Rapporterna om skjutna älgar har klart minskat, enligt Stora Enso och älgförvaltningsområdet.

  131218 Länsstyrelsens beslut om skyddsjakt på varg överklagas
  Två privatpersoner samt en organisation har överklagat länsstyrelsens beslut om skyddsjakt på en varg i Haverö i Ljusdals kommun.

  131217 Skyddsjakt på varg i Haveröreviret
  Länsstyrelsen i Gävleborgs län har beslutat om skyddsjakt på en varg i Haveröreviret.

  131212 Länsstyrelsen i Gävleborgs län ger tillstånd till skyddsjakt efter en varg i fd Haveröreviret, Ljusdals kommun.
  Bakgrunden till beslutet är tre vargangrepp på jakthundar i fd Haveröreviret, som delas mellan Gävleborg, Jämtland och Västernorrlands län.

  131203 Nytt revirhävdande vargpar bakom hundattacker?
  DNA-analyserna är nu klara från de vargangrepp som lett till att tre jakthundar dödats i Haveröreviret, i hörnet där Gävleborgs län möter Jämtlands- och Västernorrlands län.

  131129 Nej till skyddsjakt på hunddödande vargar
  Länsstyrelsen Gävleborg säger nej till skyddsjakt på två vargar i Ljusdals kommun. Ansökan kom in efter två vargangrepp då två hundar dödats i det så kallade Haverö-reviret.

  131126 Nytt vargangrepp kan leda till skyddsjakt
  Inom loppet av drygt en månad har tre hundar dödats av varg i Haveröreviret i Hälsingland. I förra veckan avslog länsstyrelsen en ansökan om skyddsjakt - men nu kan beslutet komma att omprövas.

  131126 Ännu en hund vargdödad norr om Ramsjö
  En tredje hund har nu dödats i Haveröreviret norr om Ramsjö. Det skedde i lördags under en älgjakt. Samma ägare som vid förra vargattacken drabbades igen.

  131124 Vargattackerad hund dog i bilen
  Ännu en hund har dödats av varg i gamla Haveröreviret, Hälsingland. Den senaste attacken inträffade på lördagen. Den här var den tredje hunden som dödades inom reviret.

  131021 Resterna av en jaktchampion
  En jämthund dödades av varg söndag 20 oktober. Angreppet inträffade vid sjön Gräningen norr om Haverö i Ljusdals kommun, Gävleborgs län.

  130326 Hon ska avlivas"
  Flytten av den riksbekanta vargtiken har fått Haveröbon Mats Alexandersson att ilskna till. Nu har han polisanmält beslutsansvarig vid Naturvårdsverket för djurplågeri. – Det finns inget djurrättsvärde i att göra så här, det är bättre att avliva vargen, säger Mats Alexandersson.

  120506 Vargvalpar väntas i tre revir
  Det har hänt saker i vargreviren i vinter. I Haveröreviret och Tenskogsreviret, som berör Ljusdals kommun och Sjösvedenreviret i Bollnäs kommun väntas vargvalpar i maj.

  120303 Vargpar etablerat i Haverö
  Ett vargpar har etablerat sig i trakterna av Haverö. Det kan länsstyrelsen konstatera, som nu har börjat kartlägga reviret.

  120302 Fullt upp med rovdjur
  De stora rovdjuren skapar full sysselsättning för Länsstyrelsens rovdjursförvaltning. Ett vargpar finns nu i ett revir med en gräns i Haverö.

  110906 Vargsafari i Haveröreviret
  Steniga skogsbilvägar, upplysningar om spillning och sprakande brasor var något deltagarna i helgens vargsafari i Haverö fick uppleva.

  110118 Varg med värdefulla gener skjuten
  Samtidigt som vargjakten pågår söderut sköts under måndagen en varghanne i länet som etablerat sig i området mellan Rätan och Haverö.

  .....

vargrevlogonew73