Haparanda  Uppdaterat: 2010-07-04
  Län : Norrbotten
  Min : 0

  En invandrat och GPS-märkt varg som invadrade från Finland var en tid stationär i området.

  Vandrade tillbaka till Finland där den sköts i december 2009

  Mer information 1 >>>

  160915 Björn stal nyskjuten älgtjur
  Haparanda (JJ) När Sven Hellrönns kom fram till en älgtjur som han nyss skjutit ett skott mot stod redan en björn och slet i den nyskjutna älgen.

  160910 Björn stal skjuten älg av jägare
  HAPARANDA: Sven Hellrönns älgjaktspremiär i måndags blev en upplevelse han sent kommer att glömma. Han var nämligen inte ensam på sitt jaktområde.

  151204 Raubtier går Bärsärkagång med ny singel
  Duo Nöje Haparandabandet Raubtier släpper ny singel och avslöjar planerna på Bärsärkagång.

  151029 Höstliga skogsaktiviter för Cape East-bor
  Haparanda Haparandas FN-förening vill genom samvaro i skogen visa nya Haparandabor hur lättillgänglig den svenska naturen är. Men det är samtalen och umgänget som är det viktigaste, säger Harald Dahlgren från FN-föreningen.

  151021 Varg korsade E4
  HAPARANDA I lugnt tempo korsade en varg E4 just innan korsningen till Salmis. Det berättar Roger Gustavsson. Händelsen inträffade för ungefär två veckor sedan.

  141031 Sven-Erik Bucht presenterar sig - vill skjuta 100 vargar
  Sven-Erik Bucht (S) må av tidningen Fokus ha blivit utsedd till årets svensk år 2007 – efter att som kommunalråd ha fått Ikea att etablera sig i Haparanda – för många var han en doldis när han utsågs till landsbygdsminister.

  130215 Vargpar flyttas
  Vargparet i Övertorneå ska flyttas. Det skriver Haparandabladet idag. Naturvårdsverket har meddelat Korju koncessionssameby att vargparet ska flyttas istället för att samebyn ska försöka vägleda vargarna ut ur området.

  120217 Ingen skymt av vargarna
  Haparanda. Finsk polis varnar fortsatt för varg i ett område cirka en mil norr om Haparanda på finska sidan. Men Håkan Tyrén vid länsstyrelsen ser ingen anledning till oro.

  120214 Hund dödad av varg
  En hund dödades av en varg i finska byn Liakka, norr om Haparanda, natten mot lördagen. Om vargen skulle upptäckas på svensk mark kommer länsstyrelsen i Norrbotten att försöka spåra den och försöka dokumentera varifrån den kommer.

  110314 Samebyar vill skjuta fler lodjur
  Sju koncessionssamebyar i östra Norrbotten vill skjuta 20 fler lodjur än årets licensjakt tillåter. De har överklagat länsstyrelsens beslut till Naturvårdsverket.

  110303 Våren är här: Palles vintersömn är över
  Efter många kalla veckor är våren äntligen här och björnen Palle-Jooseppi som bor i Rauna djurpark, 12 mil öster om Haparanda, har vaknat ur vintersömnen.

  100322 Hårt slit för att fälla lo i Haparanda
  Duktiga lodjursjägare i Haparanda kunde äntligen skjuta det första lodjuret i kommunen och det första för hund i Norrbotten.

  .....

vargrevlogonew73