Hagfors  Uppdaterat: 2015-07-29
  Län : Värmland/Dalarna
  Status mars 2005 : Upplöst
  Föryngring 1998 : ja

  Föräldrahane 1 från Nyskoga 4

  Föräldrahona 1 från Gillehov

  Föräldrahane 2 från Nyskoga 4

  Föräldrahona från Gillehov

  M9802 Hane ingen signal efter 9 januari 1999

  M9803 Hona ingen signal efter 16 augusti 1999 samma dag som bockjakten börjar!

  M9806 Hane Skjuten illegalt Torsås januari 2000

  M9807 Hane Skjuten Telemark Norge Maj 2000 m tillstånd

  M9808 Hane, senare föräldrahane Mossreviret Saknad

  170106 Hittade laddad lodjursfälla
  Polisen har fått in en anmälan om brott mot jaktlagstiftningen efter att en person hittat en laddad lodjursfälla i Ekshärad.

  161229 Kommunalråd vädjar: Skjut båda Munkforsvargarna
  Kommunalråden Åsa Johansson (S), Hagfors, och Mathias Lindquist (S), Munkfors, vill att länsstyrelsen beviljar skyddsjakt på båda vargarna i Olsätersreviret.

  161028 Varnar för ätande varg i Vågbacken
  En lapp varnar motionärer i Vågbacken för vargar och uppmanar till att hålla hundarna kopplade. En befogad oro, enligt Fredrik Wilde som är vilthandläggare på länsstyrelsen.

  161017 Hund vargdödad under jakt
  En jakthund dödades på söndagen av varg utanför Hagfors.

  160512 Vill reda ut vargfrågan
  VÄRMLAND: Mikael Dahlqvist (S) tror på förändring. Riksdagsledamoten Mikael Dahlqvist (S) från Hagfors, uttalade under manifestationen i Morokulien på tisdagen att han vill få ordning och reda på vargfrågan.

  160223 Nu ger Oddvar upp sin dröm
  Han drömde om en helt ny hundras. Nu slutar Oddvar Johnsen föda upp varghundar, han har tröttnat på allt runt omkring.

  160212 Jag är arg och förbannad"
  - Personligen är jag arg och förbannad för jag hade hoppats på att få skjuta bort Sandsjöreviret, säger Bengt Nyman i Hagfors.

  160212 "Jag är arg och förbannad"
  "Jag är arg och förbannad"HAGFORS- Personligen är jag arg och förbannad för jag hade hoppats på att få skjuta bort Sandsjöreviret, säger Bengt Nyman i Hagfors.

  151001 Länsstyrelsen kameraövervakar rovdjur
  Att landets länsstyrelser kameraövervakar rovdjur i skogarna blir allt vanligare. Länsstyrelsen i Värmland har tillstånd för 20 kameror.

  150924 Tolv vargar har försvunnit
  Vinterns rovdjursinventering visar att fem vargrevir försvunnit i norra Värmland. Länsstyrelsen och Svenska jägareförbundet utesluter inte att tjuvjakt är orsaken.

  150718 Vargattack i Värmland - kan bero på få älgar
  Nötkreatur blev tidigare i veckan angripna av varg i Ekshärad.Leif Sandberg hittade i tisdags en ko skadad och en kalv livlös i hagen.

  150717 Vargattack på nötkreatur
  En ko och en kalv i Ekshärad har under tisdagen blivit angripna av en varg, skriver Jakt och jägare på sin . Det bekräftar Elisabeth Hansson, naturbevakare vid Länsstyrelsen.

  150717 Ko och kalv dödade av varg
  Ko och kalv dödade av vargEKSHÄRAD: Ovanligt att nötboskap blir attackeratVargattack. En ko och kalv har dödats av varg på en gård norr om Ekshärad. Kalven hittades död i hagen och kon var tvungen att avlivas. Händelsen inträffade i tisdags.

  150502 Skulle tjuvjaga rovdjur vid kadavergömma
  En jägare misstänks för förberedelse till grovt jaktbrott. Han ska ha haft en stor åtel med döda kor för att locka dit rovdjur.

  150502 Jägare misstänks ha förberett illegal jakt
  En jägare i Hagfors misstänks för förberedelse till grovt jaktbrott. Mannen misstänks ligga bakom en stor åtel med döda kor, som ska ha använts för att locka till sig rovdjur.

  150411 Jägareförbundet väljer ny Värmlandsordförande
  Snart får de värmländska jägarna en ny ordförande. Foto: Fredrik Sandberg/TT arkiv. Idag ska Jägareförbundet i Värmland välja ny ordförande efter avgående Lennart Johannesson, på länsförbundsstämman i Hagfors.

  150320 Varför avgår du som ordförande?
  Varför avgår du som ordförande?HALLÅ DÄR......Lennart Johannesson, som efter nio år väljer att avgå som länsordförande för Jägareförbundet i samband med årsmötet i Hagfors 11 april.

  131217 Rovdjursfrågor på agendan i Hagfors
  Rovdjurspolitiken i allmänhet och vargfrågan i synnerhet stod i fokus när de socialdemokratiska riksdagsledamöterna Helene Pettersson och Ann-Kristine Johansson i går besökte Hagfors.

  131217 Licensjakt på varg på gång
  Naturvårdsverket öppnar för licensjakt på varg i vinter. I Värmland ska en eventuell jakt i så fall riktas mot ett antal utpekade områden, anser länsstyrelsen som i ett samrådssvar till Naturvårdsverket namnger åtta revir.

  131107 Rovdjuren kameraövervakas
  Länsstyrelsen i Värmland tar till övervakningskameror för att förebygga rovdjursangrepp på tamdjur. – Den här metodiken har använts i andra län tidigare, berättar Maria Falkevik, rovdjursansvarig.

  131022 Ytterligare en varg dödad i Värmland
  Under gårdagen sköts en vargtik i samband med ett angrepp på en jakthund i Brunnsberg, Hagfors.

  131009 Hund dödad - ägaren sköt mot varg
  EKSHÄRAD: Ingen misstanke om brott. En gråhund blev på måndagen dödad av vargar. När hundens ägare insåg att något var på gång sköt han först ett varningsskott och stunden senare försökte han även skjuta på en varg.

  130926 Får ersättning för vargdödad tjur
  Ekshärad En djurägare i Ekshäradstrakten får 8 150 kronor i ersättning från länsstyrelsen för en vargdödad tjurkalv. Den döda kalven har besiktats av länsstyrelsens besiktningsman som bedömer att det handlar om ett vargangrepp.

  130820 Nu startar årets björnjakt
  Likt tidigare år får två björnar skjutas i ett område som omfattar Torsby och Hagfors kommuner.

  130627 Djur skadat/omhändertaget, Hagfors
  Länsstyrelsen har fått in samtal om att ett djurkadaver hittats vid Smultbäcke, Ekshärad som kan röra sig om ett rovdjur.

  130409 Rovdjurscenter såldes till Kärnåsen
  KLUBBAT: Kommunstyrelsen, Hagfors Det blir Norra Råda hembygdsförening som tar över kvarvarande utställningsmaterial från Rovdjurscenter för en krona.

  130327 Rovdjurscenter sålt för en krona
  Hembygdsgården Kärnåsen och hembygdsföreningen i Norra Råda får ta över Rovdjurscenter.

  130322 Rovdjurscenters uppgång och fall
  HAGFORS: 40 miljoner investerade Det var många faktorer som bidrog till att 40-miljonersprojektet Värmlands Rovdjurscenter inte blev som det var tänkt. Att verksamheten byggdes upp i en lokal man inte ägde hade en avgörande betydelse liksom att Hagfors kommun kom att stå tämligen ensam om projektet på slutet.

  130319 Rovdjurscenter magasinerat
  Rovdjurscenter, som de senaste åren varit i Björns värdshus i Norra Råda, är nu magasinerat på Kärnåsens hembygdsgård. Detta sedan kommunen inte velat betala någon hyra för att ha utställningen kvar utan i stället valde att plocka ner materialet och flytta det till Kärnåsen.

  130319 Förslag om rovdjurscenter vid Kärnåsen
  När Björns Värdshus i Råda fick nya ägare i fjol flyttades utställningsobjekten i Rovdjurscenter till Kärnåsens hembygdsgård där de förvarats. Nu finns ett tjänstemannaförslag till kommunstyrelsen i Hagfors om att utställningen om landets största rovdjur ska byggas upp vid hembygdsgården.

  130209 Jubel och ilska efter vargbeslut
  Den stoppade vargjakten får naturvårdsorganisationerna att jubla medan jägarkåren gör tummen ner. Frågan avgörs nu av förvaltningsrätten i Stockholm.

  130201 Ingen vargjakt i Acksjöreviret
  I går morse gav Naturvårdsverket klartecken för jakt i två vargrevir i Värmland. Senare på dagen fick länsstyrelsen veta att i ett av dem uppehåller sig två genetiskt värdefulla vargar.

  130201 Ingen vargjakt i Acksjöreviret
  I går morse gav Naturvårdsverket klartecken för jakt i två vargrevir i Värmland. Senare på dagen fick länsstyrelsen veta att i ett av dem uppehåller sig två genetiskt värdefulla vargar.

  121219 Protester mot vargjaktsplaner
  Naturvårdsverkets planer på att eventuellt ge klartecken för vargjakt i vinter stöter på patrull.

  121121 Tandlöse Elvis blev troligen vargmat
  Vi har gått här varje dag i många år och aldrig sett varg, inte ens spår efter vargar, berättar Irene.

  121120 Vargar tog hund i populärt strövområde
  HAGFORS: Nära villaområde. En papillon blev under lördagsförmiddagen tagen av vargar under en promenad i ett populärt strövområde strax norr om villaområdet Sund.

  120830 Ännu ingen björn fälld i Värmland
  Ännu ingen björn fälld i Värmland

  120714 Licensjakt efter björn i Värmland
  Naturvårdsverket har beslutat om licensjakt efter högst två björnar i Värmlands län under 2012 och område gäller endast Torsby och Hagfors kommuner.

  120411 Rovdjursblogg släcktes ner efter personangrepp
  Rovdjursdebatten hårdnar och ibland går båda sidor över gränsen. Häromdagen stängdes rovdjursbloggen.se av webbhotellet efter att personer som i olika sammanhang uttalat sig kritiskt mot varg och rovdjurspolitiken hängts ut och utsatts för personangrepp.

  120326 Vargskadorna ligger på en låg nivå"
  VÄRMLAND: Svenska rovdjursföreningen om vargökningen. - Manifestationen i Hagfors är en känsloyttring som inte har så mycket med verkliga förhållanden att göra, säger Jan Bergstam som är regionansvarig för Värmland och Dalarna på Svenska Rovdjursföreningen.

  120326 500 manifesterade mot rovdjurspolitiken
  HAGFORS: Kommunalrådet Mikael Dahlqvist (S) höll välkomsttal. På lördagen hölls en riksomfattande manifestation mot rovdjurspolitiken.

  120322 Rovdjur inget terrorhot - arrangörerna backar
  Hagfors – Den nuvarande rovdjurspolitiken och rovdjuren är inget terrorhot. Det säger Benny Lindroth, Munkfors, en av de ansvariga för lördagens manifestation i Hagfors mot rovdjurspolitiken, och backar därmed från formuleringen i en annons om arran­gemanget.

  120321 Kommunalråd talar på extremmöte mot varg
  Inför lördagens manifestation i Hagfors mot rovdjurspolitiken säger arrangörerna att varg och övriga rovdjur är ett terrorhot.

  120224 Öppet möte om rovdjur, energi och skog
  I kväll, torsdag, bjuder Älvdals LRF-förening in till ett öppet möte på hembygdsgården i Ekshärad.

  120207 Hagfors vill ha skyddsjakt på vargar
  Hagfors kommun ansöker om skyddsjakt på närgångna vargar. Även de två kommunjägarna och tre jaktledare lämnar in en skyddsjaktansökan.

  120126 Ingen skyddsjakt efter gamla uppgifter
  HAGFORS: Observationer gjorda under en längre period

  111122 Rådjur slaget av rovdjur nära villaområde
  Boende i villaområdet Dalen upptäckte på söndagsförmiddagen ett halvt uppätet rådjur i diket till gång- och cykelbanan på den gamla järnvägsbanken, i höjd med Hermelinvägen.

  111027 Jägare ansöker om att få skjuta hela Jangenreviret
  VARGEN: 'Acceptansen för en vargstam är mycket liten'. Företrädare för ett 40-tal viltvårdsområden och en bygdegårdsförening ansöker om skyddsjakt på samtliga vargar inom Jangenreviret.

  111027 40 jaktområden med stöd av Jägareförbundet kräver att Jangenreviret ska skjutas bort
  Ett 40-tal viltvårdsområden och en bygdegårdsförening ansöker om skyddsjakt på samtliga vargar inom Jangenreviret som ligger mitt i Värmland i triangeln Hagfors-Sunne-Torsby.

  111025 Hela" bygden står bakom kravet att skjuta bort alla vargar i Jangenreviret
  43 företrädare för markägare, arrendatorer samt lokalt boende ansöker om skyddsjakt på samtliga vargar i Jangenreviret som ligger mitt i Värmland i triangeln Hagfors-Sunne-Torsby.

  111019 Påskjutna vargen ännu försvunnen
  Den påskjutna vargen, som attackerade en jakthund i Skålviken utanför Hagfors på måndagen, har inte hittats. Sökandet avbröts i går eftermiddagen då det bedömdes att djuret troligen inte skadats allvarligt.

  111018 Vargskytten har tappat jaktlusten
  Berättar om attacken mot hunden Jägaren som sköt en vargtik under älgjakt i Laggåsen i fredags har tappat lusten att jaga.

  111018 Varg kan ha skjutits vid älgjakten
  Ännu en varg kan ha blivit skjuten under älgjakten. Det var på måndagen i närheten av Skålviken norr om Hagfors som en jakthund ska ha blivit attackerad av vargen och i samband med det har en jägare skjutit mot djuret.

  111018 Ännu en påskjuten varg vid älgjakt
  Ytterligare en varg har blivit påskjuten i Hagfors under pågående älgjakt. Det var i går eftermiddag som jägaren avlossade skottet och även denna gång ska det ha rört sig om en varg som angripit en jakthund.

  111017 Varg mötte jakthund och sköts
  HAGFORS: Polis utreder skyddsjakt. I mötet mellan jakthund och varg under älgjakt vid Aamäck-reviret i fredags blev en vargtik skjuten.

  111017 Jägaren berättar om vargattacken
  För andra gången på några månader attackerades en av hans jakthundar av varg. Den här gången sköt han och dödade djuret.

  110921 Jägarupprop för minskad vargstam - Naturskyddsföreningen kritisk till utspelet
  Hagfors Jägareförbundet i Värmland vill ha en kraftig minskning av vargstammen i länet. På tisdagen gick de ut med ett vargupprop till bland annat jägare, markägare, jordbrukare, hundägare och hembygdsföreningar.

  110809 Björnjakten i Värmlands län 2011
  Två björnar får fällas i Torsby och Hagfors kommuner. Viktig information om jakten finns här.

  110716 Två björnar får skjutas i Värmland
  Högst två björnar får skjutas i Värmland under årets licensjakt. Det har Naturvårdsverket nu beslutat. Jakten får ske i Torsby och Hagfors kommuner i Värmlands län.

  110311 Varg dödade hund i Hagfors
  En tolv år gammal golden retriever dödades i går morse av en varg utanför Hagfors. Ägaren hittade sin hund sliten i stycken mellan boningshuset och vedboden.

  110311 Varg dödade golden retriver på gårdsplanen
  En golden retriver har dödats av varg utanför Hagfors. Attacken inträffade på gårdsplanen på onsdagsmorgonen. Tidigt på onsdagsmorgonen släpptes hunden ut på gården.

  100821 Björnjakt träning för jägare
  I dag startar årets björnjakt i Sverige. I Värmland ska jakten ske i Hagfors och Torsby kommuner.

  100706 Björn siktades vid populära bad och fisketjärnar
  Den som tänkt sig ett svalkande bad i Sönnertjärn i Berga eller ädelfiske i Mellantjärn kan ha anledning att tänka om.

  100623 Fångade varg på bild
  Hagforsbon Dieter Heidkamp fångade en varg på bild när han var ute på söndagstur i bil.

  100416 Olustig vargmöte i Hagfors
  Hans Larsson i Hagfors hade ett märkligt och skrämmande möte med en varg på en sjö.

  .....

vargrevlogonew73