Hällefors  Uppdaterat: 2010-11-29
  Län : Örebro
  Status juni 2010 : Andre stationära
  Antal t.o.m feb 2010
  Min : 1
  Max : 1

  170108 Kritik mot utökad vargjakt
  Att ytterligare en varg får fällas i Lokareviret utanför Hällefors kan vara problematiskt anser Svenska Rovdjursföreningens ordförande Torbjörn Nilsson.

  151102 Lodjur attackerade får i Ydrefors
  YDREFORS På torsdagseftermiddagen gick fårägaren Marie Ragnar ut i en av sina hagar kring gården Hällefors i Ydre kommun, för att utfodra sina lamm.

  150801 Varg skjuten vid attack på nötboskap
  En varg sköts på torsdagseftermiddagen i samband med att angrepp på nötboskap söder om Grythyttan i Hällefors kommun.

  150801 Varg avlivades vid tamdjursangrepp
  En tamdjursägare i Hällefors kommun hittade på torsdageftermiddag en död kalv i sin hage. I samband med det upptäcktes även två vargar i samma hage där flera kalvar gick.

  150731 Varg sköts i Grythyttan
  En varg sköts på torsdag eftermiddag under ett angrepp på nötboskap söder om Grythyttan i Hällefors kommun, skriver tidningen Jakt & Jägare.

  150731 Varg sköts efter attack i kohage
  Under torsdagseftermiddagen sköts en varg söder om Grythyttan i Hällefors.

  141107 LRF:s rovdjursansvarige vill skjuta bort hela vargrevir
  Gudrun Haglund är rovdjursansvarig för LRF i Örebro län. Hon är mycket besviken på Naturvårdsverkets beslut att Örebro län ska ha fem föryngringar per år bland länets vargrevir. 'I norra länet är det nu så tätt med varg att nya revir tränger sig in bland de gamla. Det finns inte nog med vilt i skogen för all varg och det kommer att drabba tamdjursägare i till exempel Hällefors och Ljusnarsberg', säger Gudrun Haglund.

  131223 Lyckat jägarråd om älg och varg
  I mitten av november samlades ett drygt 70-tal jägare inom Hökhöjdens älgförvaltningsområde till ett mycket lyckat jägarråd arrangerat i Järnboås av Jägareförbundets kretsar i Nora, Hällefors och Lindesberg-Ljusnarsberg.

  131129 Vargdrabbade får ersättning
  Länsstyrelsen i Örebro har beviljat två djurägare som drabbats av vargangrepp ersättning från staten. En i Lindesberg och en i Hällefors.

  131008 Pengar till viltstängsel mot rovdjur
  Länsstyrelsen betalar ut totalt närmare 120 000 kronor till två hälleforsare.

  130412 Vargreviren – en dokusåpa i Bergslagsskogarna
  Rovdjursföreningen har en inbjudit till en informationsträff i gränslandet mellan Hällefors och Ljusnarsberg, eller i detta sammanhang snarare någonstans mellan vargreviren Gåsborn och Ulriksberg.

  130104 Varg med skabb avlivad
  Ytterligare en varg med skabb har avlivats i det så kallade Loka-reviret mellan Hällefors och Karlskoga. Det är den fjärde vargen som avlivats på grund av skabb det senaste halvåret.

  121215 Två vargar avlivade av jaktlag
  Ett jaktlag i Karlskoga har uppmärksammat att en eller flera vargar inom det sk Loka-reviret mellan Hällefors och Karlskoga misstänks vara angripna av skabb.

  120515 Varg var inte förgiftad
  Efter obduktion står det klart att den döda varg som hittades i vattnet i Stora Rötjärn utanför Hällefors för ett par veckor sen.

  120515 Varg var inte f??rgiftad
  Efter obduktion står det klart att den döda varg som hittades i vattnet i Stora Rötjärn utanför Hällefors för ett par veckor sen.

  120507 Vargen kan ha blivit "förgjord"
  Den döda varg som hittats utanför Hällefors utreds forfarande med misstanke om grovt jaktbrott, men nu kan även rubriceringen 'förgöring' bli aktuell.

  120507 Död varg hittades flytande i tjärn i genetiskt viktiga Gåsbornreviret på gränsen Filipstad/Hällefors
  En död varg har hittats ett tjärn i Filipstads kommun. Vargen låg och flöt i Stora Rötjärn nära Sångshyttan, på gränsen mellan Filipstad och Hällefors kommuner.

  110410 Nytt vargrevir nära Värmlandsgränsen
  Ett nytt vargrevir har uppstått i norra delarna av Örebro län. Det är Stadrareviret mellan Nora och Hällefors som där ett nytt vargpar slagit sig ner.

  110328 Flyttad varg har vandrat in i Värmland
  Den flyttade vargen med ryska gener har nu gått i Värmlands län. Senaste positionen hennes sändare skickade under söndagskvällen visade att hon befinner sig mellan Hällefors och Filipstad.

  100201 Vargforskare får kamerabevaka älgkadaver i ytterligare två år
  Vargforskarna vid Grimsö får även i år och nästa år ha kameraövervakning av vargslagna älgkadaver i bland annat Hällefors.

  100103 Två vargar skjutna
  Vargjakten i Örebro är avlyst sedan två vargar skjutits i Hällefors kommun.

  100103 Skadeskjuten varg vandrade till Värmland
  Vargen som blev skadeskjuten i Hällefors kommun har nu skjutits i Värmland.

  .....

vargrevlogonew73