Grangärde  Uppdaterat: 2008-10-26
  Län : Dalarna
  Status mars 2005 : Upplöst
  Föryngring 2000 : ja
  Föryngring 2001 : nej

  Föräldrahane från Leksand 1

  Föräldrahone från Hagfors 1

  M0004 Hona utsatt för påskjutning vänster baktass skadad Saknad

  M0101 Hona Camilla Utvandrad Yttermalung Saknad

  M0102 Hane utvandrad saknad

  Mer information 1 >>>

  141128 Skrek och tjoade men den verkade inte rädd-
  Det blev en ridtur som 20-åriga Erica Norberg från byn Östanbjörka i Grangärde aldrig kommer att glömma. En orädd och nyfiken varg lufsade efter under en dryg kilometer när hon på onsdagseftermiddagen tog en av sina vanliga rundor i skogen på åttaåriga islandsstoet Stelpas rygg.

  141128 Förföljd av varg under ridtur
  Det blev en ridtur som 20-åriga Erica Norberg från byn Östanbjörka i Grangärde aldrig kommer att glömma. En orädd och nyfiken varg lufsade efter under en dryg kilometer när hon på onsdagseftermiddagen tog en av sina vanliga rundor i skogen på åttaåriga islandsstoet Stelpas rygg.

  110709 Vargen i Grangärde skjuten
  Den närgågna vargen i Grangärde-Nyhammarsområdet har skjutits. På Länsstyrelsen Dalarna är man tämligen säker på att rätt varg skjutits.

  110709 Varg har skjutits i det område i Grangärde där den oskygga vargen funnits
  På fredagen sköts en varg i Grangärde. Skyddsjakten beviljades redan i maj men då kunde ingen varg fällas. Skyddsjaktbeslutet förlängdes och tillslut kunde de särskilt utvalda jägarna fälla vargen.

  110706 Ytterligare skyddsjakt kan bli aktuell
  I måndags återupptogs skyddsjakten på varg i Grangärde-Nyhammar. Skyddsjakten gäller som tidigare bara en varg, trots att boende i området säger att det rör sig om två eller tre vargar.

  110516 Ingen varg skjuten i Grangärde
  På söndagen gick tillståndet för skyddsjakten på varg i Grangärdetrakten ut. Jägare har under veckan sett en varg men man har inte haft möjlighet att skjuta den.

  110511 Varg klarade livhanken den första jakthelgen
  Vargen i Grangärde- och Nyhammarstrakten sågs på flera platser under den gångna helgen, men vargen lyckades ändå klara sig under de första av den andra perioden av skyddsjaktsdagar som inleddes i veckoslutet.

  110507 Skyddsjakten på Grangärdevargar förlängs
  Det tidigare skyddjaktsbeslutet på två oskygga vargar i Grangärde-Nyhammarstrakten förlängs. Vargarna får därmed jagas som längst till söndag 15 maj.

  110507 Fortsatt skyddsjakt på varg i Grangärde
  Länsstyrelsen Dalarna beslutade i dag att utöka jaktområdet på den varg som på senare tid varit synlig i Grangärdetrakten.

  110506 Skyddsjakt på två vargar i Dalarna
  Länsstyrelsen Dalarna gav på torsdagen ett muntligt tillstånd för skyddsjakt efter varg i ett område öster om Grangärde-Nyhammar.

  110506 Skyddsjakt beviljas efter två vargar
  I går torsdag gav Länsstyrelsen Dalarna ett muntligt tillstånd för skyddsjakt efter varg i ett område öster om Grangärde-Nyhammar.

  110506 Förföljdes av varg i en kilometer - skyddsjakt inledd redan under kvällen
  Lena Sjöström fick på torsdagen oväntat sällskap under sin skogspromenad i Grangärde. En varg följde efter henne en kilometer och var som närmast bara tio meter ifrån henne.

  110504 Grangärdejägare vill skyddsjaga två "oskygga" ungvargar som jagar rådjur i byn
  I mars ansökte jägare i Grangärde nordväst om Ludvika om skyddsjakt på två vargar som jagade rådjur i närheten av byn.

  .....

vargrevlogonew73