ForshagaVisa Forshagareviret på en större karta


  Uppdaterat: 2017-12-01
  Län : Värmland
  Status vintern 2012/13 : Revirmarkerande par
  Status vintern 2013/14 : Familjegruppe
  Status vintern 2014/15 : Övrig stationär
  Status vintern 2015/2016 : Revirmarkerande par
  Föryngring 2013 : ja
  Föryngring 2014 : ja
  Föryngring 2015 : nej

  Bildades hösten vintern 2012

  Hanen tidigare alfahane i Rialareviret

  Genetisk viktig F1:a

  Det är ovanligt att en revirmarkerande varg vandrar så långt för att bilda ett nytt revir, men det händer. Tiken han går tillsammans med är född i närliggande Brattforsreviret 2010 eller 2011

  2013


  En hanvarg skjuts vid ett §28 angrepp på en hund. Nedra Bliaberga.

  2015


  Inga av de vuxna djuren återfanns vid inventeringen vintern 2014/2015

  2 årsvalpar och en fjoling skjutna vid licensjakten 2015

  2015

  Nytt par registrerat vintern 2015/2016

  161206 Ingen skyddsjakt på orädda vargar
  OLSÄTER: Inte värre än någon annanstans. Länsstyrelsen har avslagit en begäran på skyddsjakt på två vargar i det så kallade Olsätersreviret.

  161205 Ingen skyddsjakt på varg i Värmland
  Det blir ingen skyddsjakt på varg i delar av Forshaga och Munkfors kommuner. Detta trots att vargarna både attackerat tamdjur vid fyra tillfällen samt uppträtt oskyggt mot människor.

  160816 Nytt vargpar misstänks för fårattack
  Det nya vargparet i före detta värmländska Forshagareviret tros ligga bakom en attack mot en fårbesättning. I måndags upptäckes ett dött får vid hagen.

  150925 Såg varg i centrala Deje
  Såg varg i centrala DejeDEJE: Nu börjar varginventeringenNär Per-Erik Ström gick ut för att hämta tidningen i morse stötte han på en oväntad gäst utanför husknuten - en varg.

  150219 Nytt vargrevir upptäckt
  Nu har ett nytt vargrevir bildats i Västmanland, det så kallade Kärrgångsreviret i det stora brandområdet. Det handlar om två vargar som spårats i norra delarna av brandområdet; en varg från Färnareviret och en från Forshagareviret som bildat par.

  150128 Värmlands viltstammar kraschar - vargstammen växer"
  PRESSMEDDELANDE. Vargjakten i Värmland är avlyst. Efter tolv dagars jakt har licensen på 24 vargar fyllts. Den sista vargen sköts i Forshagareviret. Erfarenheterna från det intilliggande så kallade Gårdsjöreviret talar för att vi måste utveckla varginventeringen.

  150128 Vargjakten i Värmlands län är avslutad
  Beslut om licensjakt på varg i Värmlands län omfattade 24 vargar. Jakten började den 16 januari och under jaktperioden fälldes 14 vargar inom det södra jaktområdet som omfattade reviren Gårdsjö och Forshaga. 10 fälldes inom det norra jaktområdet som omfattade reviren Medskogen och Kläggen. Jakten avslutades den 27 januari.

  150128 Det finns mer varg än beräknat!
  Vargjakten i Värmland är avlyst. Efter tolv dagars jakt har licensen på 24 vargar fyllts. Den sista vargen sköts i Forshagareviret. Erfarenheterna från det intilliggande sk. Gårdsjöreviret talar för att vi måste utveckla varginventeringen, skriver Lennart Johannesson, ordförande i Jägareförbundet Värmland, i ett pressmeddelande.

  150126 Fem vargar fällda i helgen
  Ytterligare fem vargar sköts under vargjakten i Värmland i helgen. Tre vargar sköts under söndagen. Två av dem fälldes norr om Östmark i jaktområde ett som omfattar Kläggen- och Medskogenreviren. En av vargarna sköts i jaktområde två, det vill säga Gårdsjö- och Forshagareviren längre söderut.

  150121 Två vargar skjutna under tisdagen
  Efter vargjaktens femte dag återstår nio vargar att skjuta i Värmland. På tisdagen sköts ytterligare två vargar i Värmland. Båda i det södra jaktområdet i reviren Forshaga och Gårdsjö. Båda sköts på eftermiddagen.

  150117 Vargjakten startade i gryningen
  Jägarna organiserar och förbereder sig för jakten genom att ringa in var vargarna befinner sig. En av dem som var först ute var Gunnar Glöersen, rovdjursansvarig på Svenska Jägareförbundet. TT når honom på mobilen när han står ute i skogen i Forshaga-reviret, ett av fyra vargrevir som är tänkta att tas bort under licensjakten.

  150117 Rena blodbadet som sker på en hotad art"
  LÄNET: Vargvänner förtvivlade över den pågående jakten Motståndarna till vargjakten är mycket upprörda över att den till slut fick klartecken. Lars-Ola Westerlund, ledamot i Forshaga naturskyddsförenings styrelse skräder inte orden. – Det är rena blodbadet som sker på en hotad art.

  150108 Licensjakt på varg i Värmland börjar 9 januari
  Imorgon fredag den 9 januari börjar licensjakt på varg i Värmlands län. 24 vargar inom reviren Forshaga, Gårdsjö, Medskogen och Kläggen får skjutas under perioden 9 januari till och med 15 februari, eller till att Länsstyrelsen dessförinnan avlyser jakten.

  141230 Vargarna använder Klarälvsbanan"
  Individer från Forshagareviret som förvillat sig in i bostadsområdet. Så förklarar länsstyrelsen Sandra Holmquists vargobservation. – I bland hamnar de på fel ställe, säger Fredrik Wilde, vilthandläggare.

  141230 Vargar kan ha setts i villaområde
  Två vargar tros ha observerats på Lorensberg i Karlstad i lördags. Vargarna ska ha rört sig nära Klarälvsbanan vid Lorensberg när de observerades av en privatperson. Enligt Fredrik Wilde, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen, rör det sig troligen om vargar från Forshagareviret. Men han kan inte bekräfta att det faktiskt var vargar.

  141203 Här är dna-beviset från Rialavargens unge
  Har genom spillning kunnat bekräfta släktskapet. Flera gånger under året har en varg varit synlig i södra Stockholms län. Genom en dna-analys av spillning som hittats i Stora Alsjöns naturreservat i Södertälje kan länsstyrelsen nu bekräfta att det är en vargtik som har synts till. Tiken är född år 2013 i det så kallade Forshagareviret i Värmland och är unge till den ursprungliga Rialahannen som ihop med en tik år 2009 bildade det första vargreviret i Stockholms län på många år. Rialahanen sköts hösten 2013 efter att han angripit en jakthund i Munkfors.

  141128 Dubbelt så många i Värmland
  Högst 24 vargar inom reviren Forshaga, Gårdsjö, Medskogen och Kläggen får fällas i Värmland, enligt länsstyrelsens beslut. Jakten får bedrivas från och med 9 januari till och med 15 februari 2015 eller till dess att länsstyrelsen dessförinnan avlyser jakten. 24 vargar får fällas inom två jaktområden som omfattar reviren Forshaga, Gårdsjö, Medskogen och Kläggen.

  141128 Beslut om licensjakt på varg i Värmland
  Länsstyrelsen Värmland har beslutat om licensjakt på högst 24 vargar inom reviren Forshaga, Gårdsjö, Medskogen och Kläggen. Jakten får bedrivas från och med 9 januari till och med 15 februari 2015 eller till dess att Länsstyrelsen dessförinnan avlyser jakten.

  140916 Beslut om skyddsjakt i Forshaga och Karlstads kommuner
  Länsstyrelsen har på eget initiativ beslutat om skyddsjakt på en varg i delar av Forshaga och Karlstads kommuner. Jakten är tillåten från och med den 13 september till och med den 30 september 2014.

  140703 Filmade vargens jakt i trädgården
  En älg sökte i lördags kväll skydd i en trädgård i Värmland. Jägaren Lars Oskarsson kallades till platsen för att kontrollera om älgen var skadad och behövde avlivas. Istället fick Lars Oskarsson filma när vargen plötsligt kom för att ta sitt byte. Händelsen utspelade sig i Butorp, några mil nordost om Forshaga.

  140618 Jaktlag kräver sänkta avgifter
  Älgjaktslaget i Hällekil anser att trycket från varg i markerna blivit för stort. Jägarna vill inte längre betala för jakten. I Hällekil i Forshaga kommun kräver viltvårdsområdet att kommunen radikalt ska minska den arrendekostnad som den tar ut av föreningen.

  140111 Sex bekräftade vargföryngringar - fler kommer inom kort
  I våras föddes det vargvalpar i reviren Vismen och Forshaga. Det visar ny DNA-analys av spillning. I Värmland finns sedan tidigare bekräftade vargföryngringar i Värnäs, Aamäck, Loka och Glaskogen. Men det har skett föryngringar i betydligt fler värmländska vargrevir än så. Nästa vecka väntas nästa svar från fler DNA-analyser.

  130527 Manifestation mot rovdjurspolitiken
  Våga vägra varg var temat när Folkaktionen ny rovdjurspolitik kallade till manifestation mot rådande rovdjurspolitik, vilken man betraktar som havererad alternativt obefintlig.

  130517 Manifestation mot rovdjurspolitik
  Forshaga (JJ) Den 25 maj arrangeras i Forshaga, Värmland en manifestation mot den havererade rovdjurspolitiken.

  130507 Rialavargen rör upp känslor i Forshaga
  Hon arbetar som tandläkare inne i Karlstad, men trivs med lantidyll och har hästar och en hund.

  130502 De nekas skyddsjakt
  De bor mitt i Forshagareviret och har krävt skyddsjakt på varg eftersom deras hästar skrämts flera gånger av vargen, som dom hör yla om nätterna på berget ovanför hästhagarna. Men de har hitills fått avslag. Cecilia Aronsson Zetterlund och Annika Bohlin ger inte upp, de vill föra kampen vidare för rätten att kunna leva trygga på landsbygden.

  130302 Lo dödade rådjur i villaträdgård
  I tisdags kväll tog ett lodjur ett rådjur bara Annelie Johansson bostad i ett villaområde i Forshaga. – Jag är orolig för mina hundar, säger Annelie.

  130213 Stort intresse för vargmöte i Forshaga
  ROVDJUR: Oro efter nybildat revir i trakten Det nybildade vargreviret i Forshagatrakten har skapat oro bland hundägare, lantbrukare och barnfamiljer.

  130213 Möte om nytt vargrevir
  Den 28 december gjordes den första spårningen av ett vargpar i Forshagatrakten. Det handlar om ett par vuxna vargar som markerar revir.

  130115 Länsstyrelsen inventerar vargar
  Ett nytt vargrevir kan ha bildats i Forshagatrakten och Länsstyrelsens rovdjursansvarige Maria Falkevik har varit ute i skogen och försökt spåra vargparet för att få veta mer om dem.

  130109 Nytt vargrevir nära Karlstad
  - Många i området är oroliga, säger Maria Falkevik, rovdjursansvarig på länsstyrelsen.

  .....

vargrevlogonew73