Filipstad  Uppdaterat: 2008-10-26
  Län : Värmland
  Status feb 2004 : Familjegruppe
  Status mars 2005 : Upplöst
  Status 2005-06-01 : Se Forshyttan
  Max : 2
  Föryngring 1998 : 2
  Föryngring 1999 : ja
  Föryngring 2000 : ja
  Föryngring 2001 : ja
  Föryngring 2002 : ja
  Föryngring 2003 : ja?
  Föryngring 2004 : ja
  Föryngring 2005 : nej?

  Föräldrahane från Hagfors 1

  Föräldrahona från Nyskoga 4

  M9801 Hona (Tärnsjövargen) Bildödad november 1999 Gammal skottskada

  Mer information 1 >>>

  170110 Spårsnön bäddade för jakten
  FILIPSTAD: God uppslutning bland jägarna – och kvoten blev snart fylld. Utmed vägen som leder från Filipstad mot Bosjön stod bilarna uppradade i lördags.

  170105 Varg fälld i Brattforsreviret
  Ytterligare två vargar fälldes på torsdagen, licensjaktens andra dag. Den ena vargen sköts inom Brattforsreviret, nära Filipstad och den andra i Lokareviret på en ännu inte närmare angiven plats.

  170104 Skabbvarg skjuten - men räknas inte
  VARGJAKTEN: En varg fälld i Brattforsreviret. En varg fälldes i Brattforsreviret under första jaktdagen, men denna kommer inte att räknas in i kvoten för licensjakten.

  170104 Jakten i gång i Lokareviret
  VARGJAKTEN: Har vargspår att följa I Brattforsreviret blev det ingen vargjakt på onsdagen, men i Lokareviret har jägarna dragit igång.

  170103 Vargen påverkar vardagslivet
  BRATTFORSHYTTAN: Jakt och lantbruk präglar bygden i Brattforsreviret. Turerna har varit många och debattens vågor ofta höga, men nu är vägen öppen för licensjakt på varg.

  170103 Oro för varg-aktivister
  FILIPSTAD: Vargjakten är laglig – men alla jägare vågar inte synas. Högsta förvaltningsdomstolen har sagt sitt – men inte alla vargjaktsmotståndare är redo att lägga ned kampen mot licensjakten.

  170103 Folk på fyrhjulingar störde jakt
  BRATTFORS: Rådjursjägare fick "besök" i skogen Många jägare befarar att licensjakten på varg kommer att störas av jaktmotståndare – men jakten hann inte ens dra i gång, innan första rapporten om incidenter kom.

  170103 Bra med ett klart besked"
  LÄNET: Länsstyrelsens beslut höll i högsta instans. Länsstyrelsen beslut om licensjakt på varg höll i rätten. Nu återstår för de ansvariga på länsstyrelsen bara att vänta på att jakten ska dra i gång.

  161011 Älgjakten inleddes i vargaland
  BRATTFORS: Området berörs av tre vargrevir Tidigt på måndag morgon samlades omkring 35 jägare vid slaktladan i Brattfors.

  160930 Liten älgtillgång ger dålig utdelning till jaktlagen
  Hos Filipstads Jaktvårdskrets finns det en oro inför årets älgjakt. Älgstammen är låg och från förra året har tilldelningen minskat till en vuxen älg per tusen hektar.

  160621 Varg dödade tolv får
  Nästan på dagen ett år efter att en varg dödat 32 av William Dicksons får hände det igen - denna gång var det tolv av hans djur som fick sätta livet till.

  160401 Varg dog efter krock
  Tidigt på tisdagsmorgonen blev en varg påkörd längs riksväg 63. Djuret dog och har skickats i väg av polisen för undersökning.

  160211 Naturfotograf drog storpublik
  FILIPSTAD: Roger Brendhagen: "Jag gillar att ligga lågt"Från finska skogar till afrikanska slätter - med sin kamera reser naturfotografen Roger Brendhagen världen över för att dokumentera fascinerande djur och obeskrivligt vacker natur.

  160210 Många jägare har gett upp om licensjakten på varg
  Många jägare har gett upp om licensjakten på vargFILIPSTAD: Trots länsstyrelsernas ansökanÖrebro och Värmlands länsstyrelser har nu gått in till Naturvårdsverket med en ansökan om förlängd tid för licensjakten på varg. Få jägare verkar dock tro att ansökan kommer att ge resultat.

  160208 Överväger förlängd jakttid
  Överväger förlängd jakttidVÄRMLAND: Länsstyrelsen kan fråga NaturvårdsverketLänsstyrelsen i Värmland överväger att fråga Naturvårdsverket om det finns möjlighet att förlänga jakttiden på varg. Det säger Maria Falkevik, rovdjursansvarig för djurskydd och vilt på länsstyrelsen, till FT.

  160208 "Det är kört med vargjakten"
  "Det är kört med vargjakten"VÄRMLAND: Jan Bergstam tror inte på licensjakt i årTiden börjar rinna ut för möjligheterna till licensjakt på varg i år. Den 15 februari är det jaktstopp. - Min uppfattning är att det är kört med vargjakten nu.

  160129 Många viltolyckor sker även i tätorten
  Många viltolyckor sker även i tätortenFILIPSTAD: Rådjursolyckor vanligastFörra året inträffade det 84 viltolyckor enbart i Filipstads kommun. I hela länet inträffade 2 625 viltolyckor förra året. Det finns alltså all anledning att "tänka på vilt" när du sätter dig bakom ratten.

  160120 Man orkar snart inte kommentera" FILIPSTAD: Ingen vargjakt nu heller
  Högsta förvaltningsdomstolen ger inget prövningsstillstånd gällande kammarrättens beslut att fastställa förvaltningsrättens beslut om inhibition gällande licensjakt på varg i Värmlands län och Örebro län.

  160120 "Man orkar snart inte kommentera"
  "Man orkar snart inte kommentera"FILIPSTAD: Ingen vargjakt nu hellerHögsta förvaltningsdomstolen ger inget prövningsstillstånd gällande kammarrättens beslut att fastställa förvaltningsrättens beslut om inhibition gällande licensjakt på varg i Värmlands län och Örebro län.

  151230 Ingen vargjakt på lördag
  Ingen vargjakt på lördagFILIPSTAD: Inhibitionen står fast tills vidareI Dalarna blir det vargjakt på lördag - men i Värmland och Örebro län blir gevären kvar i vapenskåpen.

  151218 Utöka vargjakten nu
  Utöka vargjakten nuROVDJUR FÖRBUNDSSTYRELSEN: Två veckor kvar till jaktstart och inga klara besked0 Vargstammen fortsätter att växa även o

  151203 Fick bidrag till hundväst
  Bidrag. Länsstyrelsen i Värmland har delat ut bidrag till jägare som vill införskaffa en skyddsväst till sina jakthundar.

  151102 Pensionär avvärjde vargattack med hink
  På söndagsmorgonen avvärjde Anna-Lisa Boman i Rämmen en vargattack på ett av hennes får – med en hink.

  151027 Putte fällde 21-taggare
  Putte fällde 21-taggareFILIPSTAD: Stortjuren kom som ett jehu genom skogenDet brakade i skogen när storälgen kom. Och Jan "Putte" Thörnqvist fick sin livs jaktupplevelse. Tjuren han fällde i helgen var en 21-taggare!- Jag trodde inte sådana fanns, säger han med ett leende.

  150904 3-4 september
  FILIPSTAD. En varg angriper en hund och skadar den varvid vargen skjuts. Vargen skjuten och §28 jaktlagen åberopas.08.48FRIGIVEN, FILIPSTAD. Anhållandet hävt på en 38-årig man som varit frihetsberövad, misstänkt för tillgrepp av motorcykel.10.

  150903 En varg sköts vid attack mot jakthund
  En varg sköts efter att ha attackerat en jakthund i Filipstad. Hunden skadades svårt. Länsstyrelsen i Värmland ska nu besiktiga hunden och vargen.

  150804 Trygg plats för alla hundar
  Trygg plats för alla hundarFILIPSTAD: Christer Olsson lämnar in en motion för hundrastgårdFlera hundägare har efterfrågat en hundrastgård, men enligt oppositionsledaren Christer Olsson (M) arbetar kommunen för långsamt i frågan. Han har nu satt ned foten och lämnat in en motion.

  150611 Över 20 får och lamm dödade av varg
  I lördags upptäckte en ägare till cirka 100 får, att flera av hans djur låg döda i hagen. Länsstyrelsens besiktningsman konstaterade att de hade dödas av en eller flera vargar.

  150602 Miljöministern kritiseras av KU för uttalande om vargjakt
  Miljöministern kritiseras av KU för uttalande om vargjaktROVDJUR: "Kan ha påverkat beslutsfattare"Klimat- och miljöminister Åsa Romson (MP) får kritik av Konstitutionsutskottet, KU.Kritiken rör ett uttalande ministern gjorde om Naturvårdsverkets beslut om licensjakt på varg.

  150528 Död varg hittad utanför Filipstad
  Under onsdagen upptäcktes en död varg i skogarna utanför Filipstad.Polisen konstaterar på torsdagen att vargen legat där en längre tid och man har nu inlett en förundersökning gällande illegal rovdjursjakt.Det fanns på torsdagen ingen misstänkt.

  150528 Död varg hittad i Åskagen
  Död varg hittad i ÅskagenFILIPSTAD: Polisen utreder misstänkt tjuvjaktEn död varg har hittats i Åskagen, Filipstad. Polisen har inlett en förundersökning om illegal rovdjursjakt.

  150219 4-filipstadsbygden---licensjakt-pa-varg-20150217.pdf
  Motion från Filipstadsbygdens LRF-avdelning.Ang. licensjakten på vargDen nyligen genomförda licensjakten på varg visade tydligt att det finns en tillräcklig stam för jakt.

  150105 Tjuvjakt på varg kan vara falskt alarm
  I går eftermiddag tog polisen emot en anmälan om misstänkt tjuvjakt på varg i Nordmark norr om Filipstad.

  140911 Skyddsjakt på en varg i Kungskogenreviret
  Efter gårdagens vargangrepp i Molkomstrakten där ungefär 30 får dog utlyser Länsstyrelsen nu skyddsjakt på en varg i Kungskogenreviret. Reviret ligger i Karlstads, Filipstads, Kristinehamns och Storfors kommuner.

  140911 Beslut om skyddsjakt på varg i flera av länets kommuner
  Idag den 11 september har Länsstyrelsen Värmland på eget initiativ beslutat om skyddsjakt på en varg inom Karlstads, Filipstads, Kristinehamns och Storfors kommuner. Länsstyrelsen bedömer att det är en eller flera vargar i Kungskogenreviret som har angripit får vid flera tillfällen under 2014.

  130416 Björnmöte på vägen mot backen
  Filipstad: Vuxen björn i vägkantenIngemo Carlsson mötte en björn när hon var på skogspromenad i lördags eftermiddag. – Jag fick se den när det var cirka 100 meter mellan oss. Den stod i ett dike och jag la bena på ryggen, berättar hon.

  130412 Aamäck utvalt som revir för vargungar
  I ett försök att förbättra dess genetik ska ett antal vargungar från djurparkerna placeras ut i landet.

  121115 Datainspektionen agerar mot anti-jägarsajt
  FILIPSTAD: Polisanmäler brott mot personuppgiftslagen. Nu gör Datainspektionen ett försök att gripa in mot en webbsajt där jägare hängs ut.

  121101 Misstänkt vargbajs på Kärleksvägen
  FILIPSTAD: Ska skickas på dna-analys. Snart kan det finnas ett handfast bevis för att åtminstone en varg traskat i Filipstad.

  121004 Vargspillning bevis i Nykroppa
  Spillning efter varg i närheten av en villatomt i Nykroppa är det spår som länsstyrelsen hittills har säkrat efter de vargrapporter som kommit från kommunen.

  120928 Vargspaning i stadsmiljö
  De senaste dagarna har det kommit in flera rapporter om att en varg varit synlig i Filipstad, Nykroppa och Persberg. Länsstyrelsens rovdjursansvarige Lars Furuholm har varit på plats i området i tre dagar men någon varg har han inte sett.

  120928 Filipstad: Det var en 15-årig flicka som flydde från vargen
  Det var en 15-årig flicka som sent på tisdagskvällen skrikande flydde från en varg i centrala Filipstad. Lokaltidningen har pratat med flickan och hon bekräftar det vittnet Peter Jonasson berättade i Jakt & Jägare på onsdagen.

  120928 Expert söker varg inne i stan
  FILIPSTAD: Flera vittnen har sett djuret. Länsstyrelsens rovdjursexpert Lars Furuholm har setts stryka omkring längs gator i Filipstad.

  120927 Varg jagade kvinna i centrala Filipstad
  Filipstad (JJ) Peter Jonasson, Filipstad blev i går kväll vittne till hur en varg förföljde en kvinna i centrala Filipstad.

  120927 Varg inne i centrala Filipstad
  Varg inne i centrala Filipstad

  120918 Furuholm vill ha färska vargrapporter
  Det är inte bara tidningsbudet som FT skrev om i lördags som lämnat rapport om att han sett varg i centrala delar av stan.

  120731 En dag kvar på skyddsjakten
  En dag kvar på skyddsjakten

  120728 Inga vargar skjutna trots skyddsjakt
  Inga vargar skjutna trots skyddsjakt

  120621 Skyddsjakt på varg kritiseras
  Länsstyrelsen beslut att tillåta skyddsjakt på tre vargar i Forshyttan får kritik. Svenska rovdjursföreningen kallar beslutet

  120621 Rovdjursföreningen beskriver Länsstyrelsens beslut om skyddsjakt i Forshyttan som lättsinnig
  Rovdjursföreningen anser att Länsstyrelsen i Värmland allt för lättsinnigt har gett tillstånd för skyddsjakt på tre ungvargar i Fosrhyttan i Filipstads kommun.

  120621 Död varg hittad utanför Filipstad
  Polisen i Värmland har fått in en polisanmälan om illegal rovdjursjakt efter att en privatperson upptäckt en död varg vid Älvsjöhyttan utanför Filipstad.

  120620 Tre nyfikna vargar skall skjutas i Värmland mitt under valpperioden
  Tre vargar som enligt en anmälan varit närgången mot en kvinna som var ute med sin hund i Forshyttan i Filipstad skall skjutas.

  120620 Tre närgångna vargar får avlivas
  Länsstyrelsen Värmland har beslutat om skyddsjakt på tre vargar som uppehåller sig nära bebyggelsen i Forshyttan, Filipstads kommun.

  120620 Skyddsjakt på varg i Forshyttan
  Länsstyrelsen Värmland har tagit beslut om skyddsjakt på tre vargar som uppehåller sig nära bebyggelsen i Forshyttan, Filipstads kommun.

  120619 Länsstyrelsen tillåter skyddsjakt på varg
  Länsstyrelsen tillåter skyddsjakt på varg

  120615 Rovdjursföreningen tar tipin till Stora torget i Filipstad i morgon lördag för att prata rovdjur
  Har du vägarna förbi Filipstad i morgon lördag passa på att besöka Rovdjursföreningens tipi som står uppställd på Stora torget mitt i stan mellan 10 och ca 14.

  120607 Vargmöten i Värmland och Dalsland
  Under två dagar, 17-18 juni, håller Jägareförbundet vargmöten på tre platser i Värmland och Dalsland: Torsby, Filipstad och Bengtsfors.

  120510 Hund dödad av varg nära huset
  Hund dödad av varg nära huset

  120507 Död varg hittades flytande i tjärn i genetiskt viktiga Gåsbornreviret på gränsen Filipstad/Hällefors
  En död varg har hittats ett tjärn i Filipstads kommun. Vargen låg och flöt i Stora Rötjärn nära Sångshyttan, på gränsen mellan Filipstad och Hällefors kommuner.

  120224 Vargflock synlig i Asphyttan
  En vargflock bestående av minst fem djur har varit synlig i Asphyttan utanför Filipstad den senaste veckan. - De var ungefär hundra meter från mig, jag räknade till fyra stycken, säger en Asphyttebo.

  120124 Jägarna vill få mer inflytande över vargpolitiken
  I lördags bjöd Folkaktionen ny rovdjurspolitik in till ett möte i vargfrågan. Det framkom många kritiska jägarröster som riktades både mot politiker och tjänstemän som man inte tycker tar till sig jägarnas åsikter och jägarna är beredda att vägra att ställa upp på eftersök.

  120123 -Värre för varje år
  Rysk varg i våra kulturbygder? Så löd rubriken för det möte som arrangerades i biosalongen i Filipstads Folkets hus på lördagseftermiddagen.

  120113 Folkaktionen bjuder in till informationsträff
  Filipstad (JJ) I slutet av januari håller Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik möte i Folket hus i Filipstad. Bland annat medverkar ordförande Nils Björklund och representanter från de två jägarförbunden.

  111215 Hundägare får ersättning för vargskador
  Två hundägare i Molkom respektive Filipstad får 20 000 kronor var för sina vargdödade hundar.

  111130 Miljöminister Ek i möte om vargen
  Miljöminister Lena Ek (C) drog till skogs på tisdagskvällen i ett dialogmöte om vargen i Gammelkroppa skogsskola.

  111112 Jägare vill få skjuta vargar
  För någon vecka sedan dödades en hund under pågående harjakt på Svartåberget, några kilometer norr om Brattfors. Hunden dödades av en varg.

  111108 Finnstövartik vargdödad under hardrev
  En finnstövartik har på söndagen dödats av varg vid Forshyttan, Filipstad. Attacken inträffade mitt under pågående hardrev på Svartåberget, cirka 500 meter från ägaren.

  110330 Finsk-ryska vargen gick norr om Filipstad
  VÄRMLAND: Kan gå fem mil på en dag. Hon är knappt två år, väger 41 kilo och är av finsk-rysk börd. Måndagen förra veckan fångades vargen in i Jämtland och kördes ner till Kilsbergen där hon släpptes.

  110328 Flyttad varg har vandrat in i Värmland
  Den flyttade vargen med ryska gener har nu gått i Värmlands län. Senaste positionen hennes sändare skickade under söndagskvällen visade att hon befinner sig mellan Hällefors och Filipstad.

  110210 Jaktavgifter ger 15 miljoner till forskningsprojekt
  FILIPSTAD: Varg, vildsvin och älg ämne för flera studier. Naturvårdsverket har beslutat att satsa lite drygt 15 miljoner kronor på viltforskning under 2011.

  101212 Jag är säker på att det var en varg"
  LESJÖFORS: Kenth och Zigge mötte djuret inne i Lesjöfors På fredag förmiddag när Kenth Johansson och taxen Zigge var ute på promenad mötte de en varg på Nybovägen som passerade dem på bara några meters avstånd.

  100915 Vargattack på gård mellan Filipstad och Forshyttan - nio får dödades
  Filipstad Natten mot torsdagen dödades nio får av varg på en gård mellan Filipstad och Forshyttan.

  100901 Oskygg varg gick på vägen
  RÄMMEN: 85-årsutflykt blev viltupplevelse Ingrid Johansson och hennes man var på väg till Sälen för att fira Ingrids mamma som fyllde 85 år.

  100520 Rovdjursfrågor en arbetsmiljörisk
  ROVDJURArbetsmiljöverket kräver åtgärder mot hot. Debatten om rovdjuren är omvittnat het - så het att de som jobbar med rovdjursfrågor för länsstyrelserna ibland utsätts för hot.

  100420 Vargvän flyttar efter hot och trakasserier
  Efter månader av hot och trakasserier har vargförespråkaren Mikael Boberg från Filipstad fått nog.

  100304 Het vargfråga blir tv-program
  FILIPSTAD: Fredlös eller fridlyst? Vargens väg skildras. Debatten har varit hård kring vargjakten i januari.

  100201 Vargforskare får kamerabevaka älgkadaver i ytterligare två år
  Vargforskarna vid Grimsö får även i år och nästa år ha kameraövervakning av vargslagna älgkadaver i bland annat Hällefors.

  100123 Skjutna vargarna arkiveras i Stockholm
  STOCKHOLM: Mycket jobb efter jakten. Arbetet med vargjakten är inte slut bara för att sista skottet fallit.

  100107 Hotfulla jägare utreds för tjuvjakt
  Hotade vargspårare. Tre beväpnade jägare hotade en av länsstyrelsens vargspårare i mitten av december.

  100105 Varghatare slog till mot Mikael
  Fick hotfull lapp och bilen sönderslagen. Mikael Boberg i Filipstad är aktiv motståndare till vargjakten.

  100105 Nu görs vargskinnen i ordning
  Skinnen från de vargar som sköts under helgens vargjakt tillfaller skyttarna.

  100104 Skadeskjuten varg dödad
  Klockan 12 på måndagen dödades den vargtik som skadesköts i Gåsborn, Filipstad vid 15-tiden på lördagen.

  .....

vargrevlogonew73