vargrevlogonew73
nyheter
line773

En stor tillgång för turistnäringen i Ovanåkers Kommun och Gävleborgs län?

Från länsstyrelsens hemsida:
“Vargar i Svartboreviret fällda 2006-03-14

Skyddsjakten på de två vargarna Svartboreviret är över. De två vargarna har orsakat allvarlig skada på tamdjur och jakthundar i Ovanåkers kommun och Naturvårdsverket tillät skyddsjakt för att förebygga nya allvarliga skador.
Vargarna fälldes i trakten av Rickebo, söder om Bollnäs. Den första vargen fälldes kl. 10.55 och den andra en timme senare. Länsstyrelsen har besiktigat platsen.
– Vargarna fälldes inom reviret. De har nu förts till Statens Veterinär­medicinska Anstalt i Uppsala för undersökning, säger Mats Hindström, avdelningschef för Natur och Kultur på Länsstyrelsen i Gävleborgs län.
Vargarna i Svartboreviret angrep vid upprepade tillfällen tamdjur. I höstas besöktes tre fårbesättningar i området av varg och ett 30-tal får dödades. Senare under hösten angreps på kort tid fyra jakthundar, varav tre dödades.

Läs Naturvårdsverkets beslut om skyddsjakt och
pressmeddelandet om beslutet från Naturvårdsverket.
Högupplöst bild för fri publicering

 

Att tre dödade jakthundar är allvarliga skador är ju rent skrattretande.
Här är det mera fråga om press på Naturvårdsverket från vissa politiker inom regeringen, som har fått dessa att tillåta skyddsjakt. Det är ju trots allt valår!

Från Ovanåkers kommuns och Jägareförbundets brev till finansminister Bosse Ringholm den 18 januari 2006:

Det finns 1 300 personer som löser det statliga jaktkortet inom Ovanåkers kommun. Med berörda familjer och vänner så kan man säga att jakten berör nära hälften av Ovanåkers kommuns medborgare. >>>

Årets mest skrattretande argumentation?

Om vi fortsätter i samma spår kan man ju även argumentera för att med alla bekanta, bekantes bekante, släkt och vänner till centerpartister, har detta partiet trotts sitt bruna förflutna, troligen stöd för sin politik bland 80-90 % av den svenska befolkningen.
Men vad annat än slikt obegåvad dravel kan man förvänta sig av korkade centerpartistiska kommunpolitiker och lokale representanter för Jägareförbundet!
Bildet sätter ju i alla fall INTE Ovanåkers kommun och Gävleborgs län på karten i ett sammanhang som är till fördel för turistnäringen!

 

.....

 

E-POST

(c) Vargreviret