vargrevlogonew73
Topdark330

Bevaka

Information rörande vart vargarna finns, ligger numera ute på nätet, i vissa fall inom timmer från det att man observerat dessa.

Detta är inte bara till glädje för ägare till jakthundar, det är tyvärr även till stor glädja för den kriminella delen av jägarkåren, tjuvjägarna.
Informationen finns redan ute på nätet, och i hopp om att minska riskan för vargarna, så finns den nu även här!

Områden som det har registrerats vargar och där denna information ligger ute på nätet, kan vare intressant att hålla lite närmare koll på.
Dessa områden är markerade på karten. Ett kryss indikerar en position där man sett varg eller spår efter varg.
Färgen indikerar hur gammal denna information är:

    Röd:     1 dag.
    Grön:   2 dagar.
    Gul:     3 dagar.


Visa större karta  

Observera:
Det är olagligt att utan tillstånd störa och förfölja varg. Om man vill spåra, så spårar man bakåt, alldrig framåt!

Om det viser sig att det pågått olaglig aktivitet i ett området med koppling till varg, kan information såsom vilke personer och biler som funnits i området, och vilke aktivitetet som pågått i området vare guld värd i förbindelse med efterforskningen.
Även information om personer som håller på med helt lagliga aktiviteter i området, som till exempel jakt, fiske, timmertransport och avverkning, kan vare av stor intresse, då dessa personer kan ha sett eller hört något som leda utredningen vidare.
Det minste man kan göre när man färdas i vargtrakter, är att notera ner plats, regestreringsnummer och datum på alla biler man möter.
Länk till kartan >>>

 

.....